reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Kurde to może też się skusimy wcześniej, koło 11, bo ciąża młodsza. Ale nie mam jak podlecieć na usg żeby zobaczyć czy wszystko ok przed tymi genowymi.
To dobry pomysł aby zrobić szybciej. Ja mam rozplanowane w ten sposób:
22.09- NIFTY+ krew na Pappa. Rano podjadę do szpitala z prośbą o szybkie USG ze względu na drogie, płatne badanie. Może się zlitują.

06.10- USG prenatalne i omówienie wyników Pappa oraz Nifty.

Zastanawiam się tylko czy wybrać opcję z badaniem płci czy poczekać trochę dłużej na niespodziankę. Tak żeby mi nie było bardziej przykro jeśli coś się wydarzy.

A o ile droższą masz opcję Pro?

To dobry pomysł aby zrobić szybciej. Ja mam rozplanowane w ten sposób:
22.08- NIFTY+ krew na Pappa. Rano podjadę do szpitala z prośbą o szybkie USG ze względu na drogie, płatne badanie. Może się zlitują.

06.10- USG prenatalne i omówienie wyników Pappa oraz Nifty.

Zastanawiam się tylko czy wybrać opcję z badaniem płci czy poczekać trochę dłużej na niespodziankę. Tak żeby mi nie było bardziej przykro jeśli coś się wydarzy.

A o ile droższą masz opcję Pro?
Tylko stresuje mnie fakt tego braku USG :( a znowu nie chce płacić dodatkowo za USG 350 zł 🙃 będę czyhać na termin w luxmedzie, może coś upoluję
U nas obowiązkowo badanie płci, ta opcja pro droższa jest o 300 zł chyba.

W sumie zapytam, bo nie jestem pewna. Czy nie najlepiej jest robic pappe i usg w jednym dniu albo jakos blisko siebie? Myslalam, ze wyniki krwi sa zestawiane z obrazem z usg w danym czasie.

Ja mam takie plany , ale jak wyjdzie to się okaże, młodszego mało karmiłam ale miał problemy z wedzidelkiem i się dlugo męczyliśmy aż w końcu odpuściłam przy drugim było dużo lepiej udało się pół roku karmić;) teraz też chciałabym przynajmniej te pół roku pokarmić;)

Z pierwszym dzieckiem mi się nie udało - nie umialysmy się przystawić, trafiłam na średnią DL (albo nie potrafiłyśmy się porozumieć), borykałam się z depresją poporodową i zrezygnowałam.
Teraz jestem zmotywowana na proby, ogarnę jakąś inną DL.
Oby tym razem nam się udało 🙏

To mój pierwszy bobas więc zakładam, że jedyne co wiem to nic nie wiem i na nic się nie szykuję 😅 Chciałabym! Może pójść bez problemu, no ale może też iść koszmarnie ale w końcu się uda, a może ostatecznie będzie trzeba się poddać, więc na nic się nie nastawiam. Jak coś to będę szukała pomocy, ale nie będę się zadręczać jeśli się nie uda
Dobre podejście! Ja to miałam mega załamkę jak mi nie wyszło z tym karmieniem. Do tej pory zadręczam się myślami, że nie udało mi się dłużej córki pokarmić.

W sumie zapytam, bo nie jestem pewna. Czy nie najlepiej jest robic pappe i usg w jednym dniu albo jakos blisko siebie? Myslalam, ze wyniki krwi sa zestawiane z obrazem z usg w danym czasie.
Mi w Allmedica powiedzieli że na badania krwi mam się zgłosić tydzień przed USG- i na USG lekarka będzie miała już wyniki. To jest to co się umówiłam na NFZ.
Dodatkowo sama zrobię sobie nifty i drugie USG

reklama
Do góry