Ja będę robić w 10+3W którym tygodniu pobrałaś?
reklama
niezapominajka876
Fanka BB :)
Kurde to może też się skusimy wcześniej, koło 11, bo ciąża młodsza. Ale nie mam jak podlecieć na usg żeby zobaczyć czy wszystko ok przed tymi genowymi.Ja będę robić w 10+3
To dobry pomysł aby zrobić szybciej. Ja mam rozplanowane w ten sposób:Kurde to może też się skusimy wcześniej, koło 11, bo ciąża młodsza. Ale nie mam jak podlecieć na usg żeby zobaczyć czy wszystko ok przed tymi genowymi.
22.09- NIFTY+ krew na Pappa. Rano podjadę do szpitala z prośbą o szybkie USG ze względu na drogie, płatne badanie. Może się zlitują.
06.10- USG prenatalne i omówienie wyników Pappa oraz Nifty.
Zastanawiam się tylko czy wybrać opcję z badaniem płci czy poczekać trochę dłużej na niespodziankę. Tak żeby mi nie było bardziej przykro jeśli coś się wydarzy.
A o ile droższą masz opcję Pro?
niezapominajka876
Tylko stresuje mnie fakt tego braku USGTo dobry pomysł aby zrobić szybciej. Ja mam rozplanowane w ten sposób:
22.08- NIFTY+ krew na Pappa. Rano podjadę do szpitala z prośbą o szybkie USG ze względu na drogie, płatne badanie. Może się zlitują.
06.10- USG prenatalne i omówienie wyników Pappa oraz Nifty.
Zastanawiam się tylko czy wybrać opcję z badaniem płci czy poczekać trochę dłużej na niespodziankę. Tak żeby mi nie było bardziej przykro jeśli coś się wydarzy.
A o ile droższą masz opcję Pro?

U nas obowiązkowo badanie płci, ta opcja pro droższa jest o 300 zł chyba.
Karo_lina129
Ja mam Zamiar robić pappe 23.09 a dwa razy USG plus nifty 30.09 będę wtedy w 12/13 tyg
white_lotus
W sumie zapytam, bo nie jestem pewna. Czy nie najlepiej jest robic pappe i usg w jednym dniu albo jakos blisko siebie? Myslalam, ze wyniki krwi sa zestawiane z obrazem z usg w danym czasie.
Andziorek2
Zaciekawiona BB
Ja mam takie plany , ale jak wyjdzie to się okaże, młodszego mało karmiłam ale miał problemy z wedzidelkiem i się dlugo męczyliśmy aż w końcu odpuściłam przy drugim było dużo lepiej udało się pół roku karmićteraz też chciałabym przynajmniej te pół roku pokarmić
![]()
Oby tym razem nam się udałoZ pierwszym dzieckiem mi się nie udało - nie umialysmy się przystawić, trafiłam na średnią DL (albo nie potrafiłyśmy się porozumieć), borykałam się z depresją poporodową i zrezygnowałam.
Teraz jestem zmotywowana na proby, ogarnę jakąś inną DL.

Andziorek2
Zaciekawiona BB
Dobre podejście! Ja to miałam mega załamkę jak mi nie wyszło z tym karmieniem. Do tej pory zadręczam się myślami, że nie udało mi się dłużej córki pokarmić.To mój pierwszy bobas więc zakładam, że jedyne co wiem to nic nie wiem i na nic się nie szykujęChciałabym! Może pójść bez problemu, no ale może też iść koszmarnie ale w końcu się uda, a może ostatecznie będzie trzeba się poddać, więc na nic się nie nastawiam. Jak coś to będę szukała pomocy, ale nie będę się zadręczać jeśli się nie uda
Karo_lina129
Mi w Allmedica powiedzieli że na badania krwi mam się zgłosić tydzień przed USG- i na USG lekarka będzie miała już wyniki. To jest to co się umówiłam na NFZ.W sumie zapytam, bo nie jestem pewna. Czy nie najlepiej jest robic pappe i usg w jednym dniu albo jakos blisko siebie? Myslalam, ze wyniki krwi sa zestawiane z obrazem z usg w danym czasie.
Dodatkowo sama zrobię sobie nifty i drugie USG
reklama
Nelka85
Mój dr każe robić w tym samym dniuW sumie zapytam, bo nie jestem pewna. Czy nie najlepiej jest robic pappe i usg w jednym dniu albo jakos blisko siebie? Myslalam, ze wyniki krwi sa zestawiane z obrazem z usg w danym czasie.
Podziel się: