Andziorek2
Zaciekawiona BB
Oj niestety daleko, bo mieszkam w południowych Niemczech okolice Monachium, więc będę miała sporo km do SzczecinaDaleko od Szczecina mieszkasz?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Oj niestety daleko, bo mieszkam w południowych Niemczech okolice Monachium, więc będę miała sporo km do SzczecinaDaleko od Szczecina mieszkasz?
Mała ściąga dla wszystkichNie mogę znaleźć kto pisał ale oczywiście wtedy nie jest drugi trymestr, byłam pewna że początek od skończonego 12 ale tu jednak ta słynna matematyka ciążowa jak ktoś pisał… trzecia ciąża a nie pamiętam już haha.
Ah mnie zmęczenie jednak dziś wzięło i pospałam teraz!
Macie chyba bezpośredni samolot (lub do berlinaOj niestety daleko, bo mieszkam w południowych Niemczech okolice Monachium, więc będę miała sporo km do Szczecina.
Też tak myślałam zawsze, ale to się inaczej liczy, miesiące księżycowe czy cośNie mogę znaleźć kto pisał ale oczywiście wtedy nie jest drugi trymestr, byłam pewna że początek od skończonego 12 ale tu jednak ta słynna matematyka ciążowa jak ktoś pisał… trzecia ciąża a nie pamiętam już haha.
Ah mnie zmęczenie jednak dziś wzięło i pospałam teraz!
Wywołałam i akcja się zaczęła ale rozwarcie baaardzo powoli, potem akcja ustala, ale już zostałam na porodówce, więc pojechałam do szpitala om 3 h od zażycia ojelku koło 23 a urodziłam jakoś o 13 następnego dnia.
Tak sobie myślę, że chyba czułam że powinnam to zrobić, bo syn się urodził z węzłem prawdziwym na pępowinie i lekarz mi tłumaczył, że jedno przekrecenie mogłoby spowodować uduszenie....
Ogólnie ceny wózków to kosmos, choc oczywiście można kupić tanio a fajnie, dla syna za 1200 zł kupiłam lionelo mari, dla mnie rewelacja, a spacerówka super, to chyba był pierwszy raz gdzie miałam od narodzin do końca jeden wozekByliśmy zobaczyć te wózki, ogólnie dla bliźniaków jest bardzo słaby wybór. Wstępnie wybraliśmy - już wcześniej sprawdzaliśmy go w necie i naprawdę spoko, tylko cena powalająca bo ponad 8k. Ale w sumie cieszę sie, że pojechaliśmy
U mnie chlusnely wody jak w filmie, zadzwonilam na dyzurke poloznych i kazaly przyjechac. 7 godzin pozniej urodzilam. Ja akurat z tych co wola cc. Po sn 10 tyg nie moglam na dupie usiasc ani chodzic. Po cc ciagnelo, ale normalnie funkcjonowalam 3 tyg po.Zazwyczaj akcja rozkręca się powoli i zanim będzie czas jechać do szpitala może minąć nawet parę h![]()
Też tak myslalam, i czekalam sobie w domu, bo ja z tych co z dala od szpitali jak najdłużejZazwyczaj akcja rozkręca się powoli i zanim będzie czas jechać do szpitala może minąć nawet parę h![]()
No dlatego dużo zależy, ja po sn bez problemu siadałam, chodziłam, ale też ja nie zgadzałam się na nacięcie i jedynie pękłam na 1szew.U mnie chlusnely wody jak w filmie, zadzwonilam na dyzurke poloznych i kazaly przyjechac. 7 godzin pozniej urodzilam. Ja akurat z tych co wola cc. Po sn 10 tyg nie moglam na dupie usiasc ani chodzic. Po cc ciagnelo, ale normalnie funkcjonowalam 3 tyg po.