reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

Cześć dziewczyny 🙂
Miłego dnia dla Was, u nas tak leje 🫣 masakra..
Ja w piątek miałam peak więc wczoraj prawdopodobnie owulacja (w tym miesiącu nie robiłam monitoringu więc pewności nie mam), objawy owulacji też słabe z poprzednim cyklem. Podziałane więc zobaczymy.
Od wczoraj tak fatalnie się czuję.. myślałam, że to może owulację ale chyba jednak mnie coś zbiera 😫 a tyle planów mam na wrzesień, że bardzo mi się to nie podoba 😤

Tak, testy mogą pokazać peak ale nie ma pewności, że owulację będzie na 100% ale żeby przy monitoringu się pomylili to już hit 🫢

@Hermeneg teraz pozostaje czekać, trzymam kciuki ❤️

@niecierpliwamatka wszystkiego najlepszego 🥳
Wiesz no nie szłam w kilka godzin po owulacji do lekarza. Często niestety było, jest pęcherzyk, ok. Będzie owulacja. No jasne. A potem moje pęcherzyki miały po 5-7 cm

reklama
Kurczę a byłam prawie pewna że ci tym razem się udało 😔 ja też jeszcze dwa cykle mam spróbować jeśli mi teraz się nie uda i potem też moja Pani doktor zaproponowała histeroskopie żebym przemyślała czy ją zrobić i sprawdzić co tam się dzieje, troche sporo kosztuje w mojej klinice bo prawie dwa koła ale jak mi się nie uda to chyba ją zrobię i to będzie moja ostatnia szansa jeśli po tym też się nie uda przez kilka cykli a będzie wszystko ok to już chyba odpuszczę,bo już mi za mocno psychika siada przez to,a u Ciebie może jakiś mały problem jest i może te badanie rozwiąże ten problem albo jeszcze do badania ci się uda.

Ja nie wiem czy po pierwszej procedurze jak się nam nie uda to nie zrezygnujemy już.
Bardzo dużo nerwów mnie to kosztuje i się zastanawiam ile tak jeszcze pociągnę.

A proga trzeba badać rano na czczo? 7 dni po domniemanej owulce będzie ok? Chyba też sobie sprawdzę.

Nie trzeba być na czczo 😉 chyba, że chcesz robić przy okazji inne badania typu tsh, czy morfo.
Najlepiej 7 dpo bo wtedy prożek jest najwyższy.

Ja nie wiem czy po pierwszej procedurze jak się nam nie uda to nie zrezygnujemy już.
Bardzo dużo nerwów mnie to kosztuje i się zastanawiam ile tak jeszcze pociągnę.

Nie trzeba być na czczo 😉 chyba, że chcesz robić przy okazji inne badania typu tsh, czy morfo.
Najlepiej 7 dpo bo wtedy prożek jest najwyższy.
To może w sobotę się wybiorę, bo w piątek nie mam jak. 8 dpo też powinno być ok myślę. Przychodnia koło mnie współpracuje z alabem, ale akurat proga i co ciekawszych badań nie robią, więc muszę specjalnie jeździć do centrum. 😤

To może w sobotę się wybiorę, bo w piątek nie mam jak. 8 dpo też powinno być ok myślę. Przychodnia koło mnie współpracuje z alabem, ale akurat proga i co ciekawszych badań nie robią, więc muszę specjalnie jeździć do centrum. 😤

U mnie przychodnia to współpracuje z takim labem o którym istnieniu nawet nie wiedziałam 😅
Robię tam tylko badania które zleca mi moja rodzinna a tak to sobie popylam właśnie do Alabu bo mamy na osiedlu 😁

kurde .. zrobiłam tak z pupy testy owulacyjne, ale totalnie nie czuję żebym miała owulację, Sahara jak nigdy, a do tego wczoraj nas poniosło...
i co teraz? mam wstać z ławeczki? 🙈
wątpię, że bez śluzu mogłoby się coś udać, po za tym miała być przerwa .. najchętniej bym została na ławeczce, bo mi tak tam dobrze 😂 już się przyzwyczaiłam 😂

Załączniki

• IMG_20250914_191735747_HDR (1).jpg
    IMG_20250914_191735747_HDR (1).jpg
    314,4 KB · Wyświetleń: 66
kurde .. zrobiłam tak z pupy testy owulacyjne, ale totalnie nie czuję żebym miała owulację, Sahara jak nigdy, a do tego wczoraj nas poniosło...
wątpię, że bez śluzu mogłoby się coś udać, po za tym miała być przerwa .. najchętniej bym została na ławeczce, bo mi tak tam dobrze 😂 już się przyzwyczaiłam 😂
Ja też właśnie miałam pik bez śluzu, więc jakoś wątpię w owulkę. Pójdę na proga i będę mieć jasność.

Ty zrobilas test owulacyjny, a ja juz mam ochotę robic ciazowe mimo ze owulqcja dopiero co była 😂

reklama
Do góry