reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

reklama
Melduję, że siknęłam na test ale biało.
Kur.a ten prożek aż się prosił o ciążę 🙄
Zostaje czekać na okres, później histeroskopia która mam nadzieję da mi odpowiedź na to co jest ze mną nie tak, że od cb w styczniu 2024 nie mogę zajść w ciążę 🥲

Zostaje czekać na okres, później histeroskopia która mam nadzieję da mi odpowiedź na to co jest ze mną nie tak, że od cb w styczniu 2024 nie mogę zajść w ciążę 🥲
a który dziś dpo?
faktycznie ten prożek był piękny i też miałam nadzieję, że wam się udało .. 🥹

Ostatnia edycja:
Kurcze faktycznie aż dziwne to jest. 😢 Oby histeroskopia wykazała przyczynę. Może to coś łatwego do przeleczenia, a tak utrudnia.

Hej, głowa do góry, wystarczy tylko jeden! Trzymam kciuki, żeby on był szczęśliwy 🥹❤️❤️❤️
Dziękuję bardzo 🥹 martwi mnie to troche bo niestety jest na tym jajniku który prawdopodobnie jest nie do końca drożny i temu jakoś już ten cykl spisałam na straty,mimo wszystko dla wszystkiego wczoraj starania były żeby potem nie mieć do siebie pretensji że nie spróbowałam

Kurczę a byłam prawie pewna że ci tym razem się udało 😔 ja też jeszcze dwa cykle mam spróbować jeśli mi teraz się nie uda i potem też moja Pani doktor zaproponowała histeroskopie żebym przemyślała czy ją zrobić i sprawdzić co tam się dzieje, troche sporo kosztuje w mojej klinice bo prawie dwa koła ale jak mi się nie uda to chyba ją zrobię i to będzie moja ostatnia szansa jeśli po tym też się nie uda przez kilka cykli a będzie wszystko ok to już chyba odpuszczę,bo już mi za mocno psychika siada przez to,a u Ciebie może jakiś mały problem jest i może te badanie rozwiąże ten problem albo jeszcze do badania ci się uda.

Kiedyś robiłam masę tych testów owulacyjnych i pięknie pokazywały owulację a jednocześnie szłam na USG i owulacji nie było. Sprawdź to może sobie z monitoringiem. Rób testy, idź na monitoring a potem badaj proga. Ja niestety dopiero jak przypilnowałam takiej diagnostyki to dowiedziałam się że nie mam w ogóle owulacji. Choć lekarze szli w zaparte na przykład że jajnik wygląda na poowulacyjny a potem progesteron był 0,1.
Ja mam tak u siebie - pęcherzyki rosną, ale nie pękają. Tak jak napisała @KiedyPytam , dobrze to skorelować z USG, żeby wiedzieć o co chodzi 🥲
No najbardziej się obawiam tego że trzeba będzie tego bardziej przypilnować. Ale z drugiej strony trochę jestem na siebie zła że już teraz to zbadałam, bo mieliśmy do końca roku podejść do tego na freestylu a tak to podminowało mnie to.. później jeszcze sprawdziłam że w udanej ciąży w 12dpo jak po pozytywie zbadałam betę i proga to mialam 19 a w 14dpo 22 i pierwsze 3 mce miałam luteinę dopochwowo - także patrząc na to też musiałam startować z nie szałowego poziomu a mimo wszystko się udało, zaczęłam rozkminiac że może ja tak mam od zawsze 🤷‍♀️ ale chyba jednak jeszcze do końca roku zostajemy przy testach owu i podchodzimy na luzie, bez presji, tak jak planowaliśmy od stycznia jak będzie pół roku bezowocnego to zajrzymy głębiej.

reklama
Do góry