reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

reklama
Wyzwanie to będzie u mnie :D
Mam w domu 11 latka (listopad) , 2 latka no i będzie niemowlę. Taka różnica wieku to jest hardkor między najstarszym a najmłodszym bo trzeba wygospodarować czas dla każdego 😁
Best Friends Love GIF by Kennysgifs

A ja zaczynam się stresować przed wizytą w środę 🫣 po czterech stratach mam armagedon emocjonalny 😕
Poza tym mam taki pociąg do pomidorów z cebulą i kiszonych ze dziś narzeczonemu z talerza zawinęłam w restauracji 🤣

A ja zaczynam się stresować przed wizytą w środę 🫣 po czterech stratach mam armagedon emocjonalny 😕
Poza tym mam taki pociąg do pomidorów z cebulą i kiszonych ze dziś narzeczonemu z talerza zawinęłam w restauracji 🤣
U mnie ta sama sytuacja więc wiem co czujesz. Codziennie myślę czy wszystko dobrze u bejbika.
Silne babki jesteśmy wszytko przetrwamy . Będzie dobrze zobaczysz 🫂☺️

Hej dziewczyny ja za to dziś mega źle sie czułam, albo ciśnienie albo ciąża 🤔myślałam że zemdleje, nie mogłam stać w ogóle, ciągle słabo i do tego niedobrze, nie mdłości tylko takie uczucie głodu jakby ale aż mnie nosiło a jeszcze dziś bierzmowanie mąż miał chrześniaczki i ledwo pojechałam na imprezę bo do kościoła rady nie dałam
To niedobrze. Takie momenty najgorsze, oby jak najmniej.
Jak urodziny? 🫣
Powiem Ci, że i mnie mdłości dopadły okropne. Nic jeść normalnie nie mogę a na samą myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze i wszystko w gardle staje 🥹 . Jestem dzisiaj o misce rosołu.
Na szczęście się udało wszystko i w same urodziny czułam się w miarę dobrze.
Witam wszystkich. Jeszcze bardzo nieśmiało ale chciałam się przywitać. Narazie zobaczyłam 2 kreski choć druga bardzo blada. To taki mega początek bo z obliczeń wychodzi 4+2, a termin 29 maj. Strach ogromny bo jestem po 3 stratach ale trzeba być dobrej myśli bo teraz tylko to mi zostało 😀. Do lekarza chciałabym iść teraz w tym tygodniu ze względu na te straty, ale też na leki które zażywam i odstawiłam jak zobaczyłam dwie kreski. Wiem że za dużo narazie nie zobaczę na USG, ale człowiek będzie trochę spokojniejszy. Poza tym zależy mi też na znalezieniu dobrego lekarza, gdyż byłaby to moja 4 CC i chciałabym czuć się zaopiekowana w 100%. Mój wiek na dzień dzisiejszy 32 lata. No... to chyba tyle na początek ;-)
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🍀.
Cześć!
Do lekarza umów się jak beta HCG będzie miała stężenie 1000 (wtedy pęcherzyk powinien być w macicy), przy stężeniu 10000 (widać zarodek z akcją serca).
Jeśli jesteś po 3 stratach dorzuć też progesteron (odpowiada za utrzymanie ciąży).

I no ! Ja też mam 32 lata skończone. 2 chłopców na pokładzie 10 i 2 latek :) .
O to masz 2latka jak ja 😄.

Hej! Ja z kolei mogłabym jeść i jeść. Bola mnie piersi i mam koszmarne zawroty głowy, do tego męczę się 10 razy bardziej. Tylko biorąc pod uwagę moja sytuację, to zastanawiam się czy to od progesteronu który biorę czy jednak ciąża się dobrze rozwija. Czy Wam progesteron stosowany dopochwowo jakoś dawał objawy? Bo pamiętam że ja na duphaston reagowałam koszmarnie w poprzedniej ciąży ( brałam też przed ciążą poprzednią w drugiej fazie cyklu i ledwo żyłam) ale lekarz mówił, stosowany dopochwowo nie daje takich skutków ubocznych.
U mnie byle do czwartku, będzie wiadomo czy ciąża tydzień młodsza czy się zatrzymała. Mam spore nadzieję na ten pierwszy scenariusz, testy nie wychodziły pozytywne długo, beta była tylko 38 na 3 dni po spodziewanym terminie. Niezależnie co będzie, bardzo chce już wiedzieć.
Życzę Wam dobrego dnia z jak najmniejszymi dolegliwościami 😁

reklama
Do góry