Mialam ale takie że pojawiały się głównie jak głodna bylam. A od wczoraj ciągle..A wcześniej też miałaś mdłości czy dopiero wczoraj się zaczęły ? Jak się teraz czujesz ?
reklama
Robiłaś badanie na zapalenie endometrium?Boże dziewczyny tak się stresuje że nie mogę spać.... 8 strat i biochemow za mną... Do poniedzialku muszę czekać na betę ... Nie wiem jak ja wytrwammam cichą nadzieję że tym razem będzie dobrze bo ładnie kreski ciemnieją
a ostatnia stratę miałam na koniec lipca
ShadowLuna
Fanka BB :)
Dzień dobry, mam nadzieję że dla każdej z Was weekend mija spokojnie. Nadrabiam po powrocie ze stolicy, widzę dużo się działo.

Witamy witamy, zapisuje Cię na 2 czerwca. Może dzień dziecka będzie w większym gronieCześć Dziewczyny
Troszkę Was podczytuję od jakiegoś czasu
Ogólnie termin wg OM mam na 31 maja ale ostatnio byłam na USG i wg niego wyszło ze 2 czerwca
i ta moja data taka na przełomie i pomyslałam, że może tutaj tez się odezwę
u mnie aktulanie 6+5 byłam na pierwszym USG we wtorek to bejbik mial 3,8mm i serduszko też było.
Lekarz mowi ze na ten moment wszystko jest ładnie i kolejna wizyta 22.10
Troszkę jestem wystraszona bo ciąża w wieku 42 lat niesie jakes ryzyko ale skoro lekarz mowi ze jest ładnie to jest ładnie. Wyniki mam ok wiec musi pójść dobrze wszystko![]()
Ja to w sumie również późno się umówiłam prywatnie, bo to będzie 6+6, ale też nie chciałam się stresować gdy czegoś nie będzie widać. Choć już myślałam o przepisaniu się wcześniej, ale może jakoś wytrzymamUmówiłam się do lekarza na 30 października. Późno trochę ale jeśli wszystko będzie dobrze to mam nadzieję załapać się od razu na serduszko. To moja druga ciąża więc już chcę na spokojnie do tego wszystkiego podejść, nie latać na USG co tydzieńco ma być to będzie, szczerze to teraz mam taki mętlik w głowie. Z jednej strony ciesze się a z drugiej boję …
Ja mam pełno obaw, ale mam też dużo euforii i podekscytowania.A wy dziewczyny jak psychicznie się czujecie teraz ? Macie jakieś obawy, czy tylko i wyłącznie euforia ? :d
Znam to bardzo dobrze, mnie zawsze pytali ile chce mieć dzieci, a ja myślałam po co mi one, że to tylko obowiązek, rezygnacja z czasu wolnego i ciągły strach o dziecko. Minęła mi magiczna 30 i nagle mnie olśniło że jednak chociaż jedno warto by było mieć i że z jednym nie będzie tak ciężko i jakoś dam radę.Obaw zdecydowanie więcej, niż euforiiprzez wiele lat zakładałam, że nie chcę być matką. Nie miałam też okazji pomagać dłużej przy noworodku/niemowlaku. Dla mnie cały temat ciąży, macierzyństwa, karmienia, zagrożeń w ciąży to totalnie nowy temat i zastanawiam się, jak ja to wszystko ogarnę. U partnera podobnie, też wszystko nieznane i przerażające
![]()
No ja biore acard, też się boje że z moją chorobą nigdy nic nie wiadomo. Dostałam informacje że przez nią mogę liczyć na poronienia, ale na razie trzymam mocno kciuki i czekam na to co przyniesie czas.Jest dużo obaw zwłaszcza że to 4
Do tego biore leki na nerwice.
No ale będzie co bedzie![]()
Oczywiście kochana, zapraszamy, kiedy masz termin porodu według (OM) bym mogła Cię wpisać na liste na pierwszej stronie?@ShadowLuna czy mogę dołączyć do grupy?
Obawy są normalne i będą częścią już naszego życia. Ja to nienawidzę pobierania krwi i w tym temacie jestem panikarą, a czekają mnie dwa razy więcej badań przez chorobę. No ale musze wytrzymać, nie ma innej opcji.U mnie też dużo obaw, kiedyś nie chciałam być mamą ale od jakiegoś czasu instynkt macierzyński pojawił się i teraz tego pragnę ale jest mi to zupełnie obce „zadanie i rola”niestety jestem wielką panikarą w tym temacie i chcę mieć wszystko pod kontrolą więc po wcześniejszych przejściach chodzę i kontroluję co się da na ten moment, żeby „mieć wszystko pod kontrolą” - dziś byłam po raz 4 oddać krew, aby sprawdzić przyrost betahcg
dodatkowo robie testy i moje serce raduje się na ciemniejącą kreskę, kurde powoli zaczynam się cieszyć choć boję się tego, że znów coś będzie nie tak
![]()
Kochana, bardzo mi przykro... Jak się czujesz?Byłam dziś na badaniach rano, mam wyniki. Proszę usuń mnie z pierwszej stronyZobacz załącznik 1723874
Piękne przyrostyWszystko póki co w normie
04.10 – 41,3
06.10 – 106,1
08.10 – 266,8
10.10 – 600,3

Ojej.... Oby wszystko skończyło się dobrze, trzymam kciuki. Jak się dziś czujesz? Krwawienie ustąpiło?Cześć wszystkim. Ja dzisiaj podły nastrój - leżę na ginekologii, mam krwawienie z drog rodnych. Lekarz powiedział, ze musi mnie obserwować do poniedziałku, bo niewykluczony, ze sa dwie ciaze - jedna prawidłowa, jedna pozamaciczna...
Podobno mięta pomaga, wypij herbatkę i kup jakieś miętowe cukierki może pomogą.Ja od wczoraj zdycham od rana do nocy jest mi niedobrze. Tak naprawdę jedynie jak zasnelam to było ok. Wstałam i od nowa to samo:/
Ewiksbal
Zaciekawiona BB
@ShadowLuna 11 czerwiec 
ShadowLuna
ooo Witam Witam bliźniaczkę porodową@ShadowLuna 11 czerwiec![]()
Ewiksbal
Zaciekawiona BB
O jak miłoooo Witam Witam bliźniaczkę porodową![]()
ShadowLuna
Jak się czujesz ogólnie?O jak miło![]()
Ewiksbal
Zaciekawiona BB
To moja druga ciąża i całkiem inaczej niz w pierwszej. Codziennie mnie boli podbrzusze i piersi bolą strasznie.. Poza tym od początku mam wzdęty brzuch i wyglądam jakbym przynajmniej była w 4 msc a to dopiero początek..Jak się czujesz ogólnie?
reklama
Ewiksbal
Zaciekawiona BB
Całe szczęście że kawa smakujeTo moja druga ciąża i całkiem inaczej niz w pierwszej. Codziennie mnie boli podbrzusze i piersi bolą strasznie.. Poza tym od początku mam wzdęty brzuch i wyglądam jakbym przynajmniej była w 4 msc a to dopiero początek..
Podziel się: