reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

A wiadro chcialas 😂

Mysle, ze spoko, to nie chodzi o to, zeby sie wyrzucic nie wiadomo ile, zwlaszcza, ze pomysleliscie tez o innych rzeczach nie tylko kasa 🥹
Powiem cos moze niefajnego ale ostatnio policzyłam ile kasy poszło na dzieci mojego rodzeństwa i najbliższej rodziny… no to cóż, 😶‍🌫️🤯 że tak ujmę. Jak podliczyłam rodzeństwo to to są prezenty już łącznie w dziesiątkach tysięcy jak policzysz chrzty x kilka, komunie, urodziny i osiemnastki tak jak święta. A moje dziecko nie istnieje 😂😂😂😂 więc tak 650 to JEST DUŻO!

reklama
Jak dla mnie jutro beta I progesteron do powtórki. Tym bardziej, ze był dość niski jak na warunki utrzymania ewentualnej ciąży w piątek. Byc może lekarz by Ci przepisał cos silniejszego niż duphaston zeby zwiększyć szanse. Trzymam kciuki Paula 🤞
Myślisz że u mnie na taką krótką fazę lutealna też duphaston się bierze? Sorki że pytam o poradę medyczną ale tak się zastanawiam jakie jest postępowanie. Pójdę do mojego prowadzącego lekarza chyba 22 września w 12dc to może machnie monitoring i drożność od razu, a na drugą konsultację z kolejnym lekarzem umówię się jak będzie termin…

Myślisz że u mnie na taką krótką fazę lutealna też duphaston się bierze? Sorki że pytam o poradę medyczną ale tak się zastanawiam jakie jest postępowanie. Pójdę do mojego prowadzącego lekarza chyba 22 września w 12dc to może machnie monitoring i drożność od razu, a na drugą konsultację z kolejnym lekarzem umówię się jak będzie termin…

Drożności to Ci na pewno nie machnie ot tak 😀

Czy ja mogłabym prosić o terapię laczkową? Nie mogę się otrząsnąć, czuję się odretwiała czekając na krwawienie mają świadomość spadającej bety. Mam wątpliwości czy mam siłę próbować dalej, niby miałam się tak łatwo nie poddawać ale tak naprawdę nawet jeśli ponownie się uda to będzie przecież jeden wielki stres... Po co mam to sobie robić 🤷‍♀️
Proszę mi tu nie smutać, jesteś wśród swoich. Większość z nas ma straty za sobą, rozumiemy czym jest strach, który pojawia zaraz chwilę po zobaczeniu dwich kresek.
Trzeba przyciągać dobre myśli, więc profilaktyczny laczek ode mnie leci za te smęcenie.

Zależy od lekarza,ja się zapisałam na wizytę i poprosiłam od razu o drożność z marszu bo miałam ją mieć na kolejnej,i mi zrobiła bez problemu ale mi powiedziano że drożność tam wykonuje się tylko chyba do 10 czy do 12 DC zaraz po miesiączce ale przed owulacją

Tu powinny sie wypowiedzieć dziewczyny z niedomogą lutealną czy farmakologicznie takie wsparcie wydluża fazę lutealną. Ja mam prożki 7dpo w granicach 11, 13 teraz 15, więc nic nie biorę. @natkusia chyba brała cos innego niż duphaston z tego co kojarzę.

Nic nie mów, ehh, będę do niego pisać na whatsapp ale mówił że 12dc powinien być jeszcze ok tylko żebym dala znać przed………….. mam wziąć no spe i paracetamol też żeby skurcze nie przeszkodziły w badaniu. Już się boję.

Nic nie mów, ehh, będę do niego pisać na whatsapp ale mówił że 12dc powinien być jeszcze ok tylko żebym dala znać przed………….. mam wziąć no spe i paracetamol też żeby skurcze nie przeszkodziły w badaniu. Już się boję.

Tzn wiesz, jeśli sam mówił, że zrobi tylko musisz go poinformować wcześniej to spoko 😀
Tylko się przypomnij bo szkoda żeby przepadło 🥹

reklama
Najlepiej zapytać przed do którego dnia robią drożność ja dokładnie nie pamiętam jak u mnie było ale ja byłam chyba w 9dc i na zwykłej wizycie mi zrobili,nie byłam zapisana na drożność

Do góry