reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Tzn wiesz, jeśli sam mówił, że zrobi tylko musisz go poinformować wcześniej to spoko 😀
Tylko się przypomnij bo szkoda żeby przepadło 🥹
Tak tak, ja bez letrozolu miałam owulację 22 dzień nawet, na letrozolu w 12 dc jestem nadal mocno przed więc powiedział że możemy spróbować w kolejnym cyklu 12 dnia zacząć monitoring i spróbować zrobić drożność tylko właśnie muszę do niego napisać i pewnie na recepcji dać znać żeby preparat przygotowali bo pewnie też więcej czasu trzeba mi zaklepac. :( boję się tego badania trochę naczytałam się w internecie że różnie ludzie reagują. Od żadnego bólu do dużego. A ja mam taki niski próg bólu 🫣🫣🫣🫣

reklama
Nic nie mów, ehh, będę do niego pisać na whatsapp ale mówił że 12dc powinien być jeszcze ok tylko żebym dala znać przed………….. mam wziąć no spe i paracetamol też żeby skurcze nie przeszkodziły w badaniu. Już się boję.
A czego się boisz?badania ? Jeśli jesteś drożna to nawet nie poczujesz a to może ci dać większą szansę na ciążę jeszcze w tym samym cyklu co badanie,ja jestem częściowo nie drożna i mnie akurat bolało okropnie myślałam że tam zejdę na tym fotelu

A czego się boisz?badania ? Jeśli jesteś drożna to nawet nie poczujesz a to może ci dać większą szansę na ciążę jeszcze w tym samym cyklu co badanie,ja jestem częściowo nie drożna i mnie akurat bolało okropnie myślałam że tam zejdę na tym fotelu
Właśnie wiem… czytałam dokładnie że czasem jak jest jakaś niedroznosc może być ból… ehhh 🤧jestem boidupa max do takich rzeczy miałam raz w życiu zakładana miniaturowa spiralę dla nierodzących to się wydarłam na całą klinikę.

Tak tak, ja bez letrozolu miałam owulację 22 dzień nawet, na letrozolu w 12 dc jestem nadal mocno przed więc powiedział że możemy spróbować w kolejnym cyklu 12 dnia zacząć monitoring i spróbować zrobić drożność tylko właśnie muszę do niego napisać i pewnie na recepcji dać znać żeby preparat przygotowali bo pewnie też więcej czasu trzeba mi zaklepac. :( boję się tego badania trochę naczytałam się w internecie że różnie ludzie reagują. Od żadnego bólu do dużego. A ja mam taki niski próg bólu 🫣🫣🫣🫣

Też bym się bała pewnie, niby próg bólu mam całkiem spoko ale czasem się człowiek naczyta i później niepotrzebnie panikuje 🥹

Właśnie wiem… czytałam dokładnie że czasem jak jest jakaś niedroznosc może być ból… ehhh 🤧jestem boidupa max do takich rzeczy miałam raz w życiu zakładana miniaturowa spiralę dla nierodzących to się wydarłam na całą klinikę.
Nie ma się czego bać,człowiek wszystko przeżyje jak musi🙂 to jest dosłownie chwila badania więc jak nawet będzie cię boleć to przeżyjesz, ja się bardzo źle czułam po badaniu cały cykl był bolesny i owu i kolejny okres,i brzuch mnie bolał non stop prawie po tym

Nie ma się czego bać,człowiek wszystko przeżyje jak musi🙂 to jest dosłownie chwila badania więc jak nawet będzie cię boleć to przeżyjesz, ja się bardzo źle czułam po badaniu cały cykl był bolesny i owu i kolejny okres,i brzuch mnie bolał non stop prawie po tym
Dzięki, właśnie mi lekarz mówił żeby 2h przed badaniem wziąć no spe i paracetamol i potem po badaniu też bo taki ból będzie spodziewany.

Dziękuję za słowa pokrzepienia, trzeba wziąć tego byka za rogi… jak się okaże że jestem niedrożna to inseminacja w Grudniu odpada i w sumie stymulacja też

jak jajowód niedrożny to nie ma co ściemniać - ból jest kurewski, ale lekarz przerwie badanie jak poprosisz 😘 a może się okaże że wszystko drożne.

reklama
Dzięki, właśnie mi lekarz mówił żeby 2h przed badaniem wziąć no spe i paracetamol i potem po badaniu też bo taki ból będzie spodziewany.

Dziękuję za słowa pokrzepienia, trzeba wziąć tego byka za rogi… jak się okaże że jestem niedrożna to inseminacja w Grudniu odpada i w sumie stymulacja też
Nie trzeba brać od razu złego scenariusza, trzeba wierzyć że jestes drożna i tak właśnie myśleć, i pomyśl że to badanie cię oczyści i może pomoże zajść w ciążę 🙂 dużo czytałam przypadków że po drożności od razu dziewczyny zachodziły w ciążę już w pierwszym cyklu,że były drożne ale badanie poprostu tylko przeczyscilo jajowody i to pomogło

Do góry