reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Nigdy strumieniowego nie kupuje, zawsze mi cos nie wychodziło, raz zasikałam go na amen 😂 kupuje tylko płytkowe ale tez raczej pinki.
Tyle ze ja nie robie testu przed miesiączka, zawsze dopiero jak się spóźnia wiec nie mam takiego doświadczenia jak Wy 😁
Ale ja na nie nie sikam absolutnie, sikam do kubeczka na mocz i zamaczam 🤐🤣

reklama
Ja już też jestem na tym etapie po*ebizmu. 😂 a kiedyś kupowałam strumieniowe właśnie po to, żeby - za przeproszeniem - nie lać do kubka! 😆
Ja to leje do kubka,żeby w razie jak coś wyjdzie to móc zrobić inny test z tego samego moczu 🤣🤣🤣 bo przeciez jakby drugi był biały to bym sobie wmawiała,że NAPEWNO ten drugi mocz był rozwodniony 🤣

🎃Witajcie na październikowych kreskach! 🤗🥰🍂🍁

Nowy miesiąc, nowa szansa. Zapinajcie pasy, bo jak wiemy, na kreskach nie ma nudy! Niech październik przyniesie to, na co wszystkie czekamy! ❤️🤰

Kilka uwag organizacyjnych - przeczytaj zanim napiszesz post:

1. Jeśli chcesz brać udział w dyskusji - zapisz się na testowanie. To może być dzień spodziewanej miesiączki, a nawet już 8dpo - wybór należy do Ciebie Po co? Byśmy mogły razem odliczać, wspierać się w oczekiwaniu, dzielić emocje z tym związane i otrzymać wsparcie. Jeżeli z jakiegoś powodu nie testujesz, a chcesz z nami porozmawiać - zapisz się na ławeczkę/pauzę. Pierwszą zasadą wątku jest, żeby uczestniczyły w nim jedynie zapisane dziewczyny.

2. Zasada jest prosta - był seks, nie było zabezpieczenia ani (tym bardziej) żadnego monitoringu (czytaj: nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja) = jest szansa na ciążę i zapisujesz się na testowanie. Na ławce „siadają” dziewczyny, które z różnych przyczyn medycznych w tym miesiącu mają bana na seks albo nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będzie owulacja. Jak będzie i będą wtedy starania - przepisujesz się na konkretną datę testowania.

3. Jesteś tu nowa albo dopiero odnalazłaś ten wątek? Napisz nam nieco o sobie i o swojej historii starań. Dodaj też awatar - będzie nam Cię łatwiej zapamiętać.

4. Tworzymy tutaj społeczność, dlatego pamiętajmy o wzajemnym szacunku i empatii - tak, aby każda z nas, niezależnie od swojej historii, mogła się tutaj czuć swobodnie i bezpiecznie.

5. Unikamy rozmów o dzieciach i tematów typowo mamusiowych - wiele z nas wciąż czeka na swoją pierwszą pociechę, latami mierzy się z niepłodnością i takie rozmowy mogą być po prostu przykre lub nawet bolesne. Na szczęście na forum są też wątki tematyczne dla mam, które łatwo znaleźć.

6. Tutaj nie istnieją „złote rady” o magicznej mocy odpuszczania, wyluzowania, napicia się wina i wyjazdu na wakacje - takim „radom” stanowczo dziękujemy i mówimy NIE.

7. Najważniejsze - TEN WĄTEK NIE SŁUŻY DO OCENY TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZYPADKOWYCH OSÓB! Zdjęcie testów ciążowych mogą tu wrzucać jedynie zapisane dziewczyny.
Wątek do oceny testów znajdziesz tutaj: Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Życzę każdej z nas, aby październik obrodził w serduszka i żebyśmy wszystkie jak najszybciej doczekały się wymarzonych dwóch kresek na teście, a następnie pięknych przyrostów bety i spokojnych i zdrowych ciąż! Bądźmy dla siebie wsparciem, dzielmy się swoimi przemyśleniami, emocjami, jak również wiedzą merytoryczną. Oby był to wyjątkowo hojny i szczęśliwy jesienny miesiąc! 🥹🥰

Kalendarz testowania:
1. @zuberek1 ❤️@RóżowaAura🩸 @Peppcia🩸 @Aleksandra96🩸
2. @oli2002🩸
3. @Paula_i_dzieciaczki🩸 @lilka94🩸@meryksawery💔
4. @niecierpliwamatka🩸 @Zestresowana13 💔@Natka963❤️@Ewiksbal ❤️@KB02🩸
5.
6.
7. @daariaa9🩸 @ewika2021 🩸@Fibbie92🩸
8.
9. @WIKTORIA93❤️
10. @dzika_wiśnia1995
11. @Pchelka25🩸 @ka.an92🩸
12.
13. @adori @olka199712🩸 @Paula. sz🩸 @Jane Doe🩸
14.
15. @To_ja_olutka❤️ @Bandytka_hej🩸
16. @matkaniewariatka🍀
17. @ratatuj @marietta2112 @Kejti9247
18. @aiszka @Kinga0402 @Hermeneg🩸
19.
20. @Monique321 @Patii26
21.
22. @Cukierkowa26
23. @Inek97 @Kaalaa
24.
25.
26. @poziomkowa00
27.
28. @Karolinalina @Małgosiagosiak
29.
30. @Paula_i_dzieciaczki
31. @KB02

Ławeczka: 🪑
@kami1094
@KiedyPytam
@theclassyissue
@Pierwsze 🥰
@luzik_arbuzik
@kin28
@Lady Strejser
@kropka.
@cherry_blossom
@fanaberiasnow

Urodziny: 🎂🎁
02.10. @Peppcia
09.10. @WIKTORIA93
17.10. @fanaberiasnow
31.10. @kami1094

Legenda:
🩸okres
❤️ciąża
🍀pozytywny test, czekamy na betę
❌cykl bezowulacyjny
Poproszę na ławeczkę

A kroisz nożem czy nitką? 😀
Wstawisz chociaż zdjęcie? 🥹
Nozem, nie lubie takiej ufaflujanej nitki 😂
I jak mowilam, nie liczy sie wyglad tylko wnetrze 😂 a tak serio na zdjeciu wygladaja gorzej niz na zywo, jak jakies spalone, ale sa pyszniutkie tylko strasznie slodkie 😂

Załączniki

• IMG_6091.jpeg
    IMG_6091.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 47
Nozem, nie lubie takiej ufaflujanej nitki 😂
I jak mowilam, nie liczy sie wyglad tylko wnetrze 😂 a tak serio na zdjeciu wygladaja gorzej niz na zywo, jak jakies spalone, ale sa pyszniutkie tylko strasznie slodkie 😂

Z którego przepisy robiłaś? To bardzo słodkie mnie przekonało i muszę pożreć cynamonki zanim rozpocznę dietę 😅🤣

reklama
Wczoraj psychicznie się nie zebrałam do sprzątania ale dzisiaj oboje po pracy odkurzanie zmycie kurzu zmycie podłogi. Ale się narobiłam. Ale dobra weekend w czystym będzie.

Do góry