reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

staaaaaraaaaa, story of my life! Drugi równo 2 lata po pierwszym, termin na ten sam dzień tylko dwa lata później 😮‍💨 ciąża można powiedzieć, że wpadka 🤡 z jednego jedynego seksu bez zabezpieczenia w miesiącu. No jajca, a wcześniej 4 lata monitoringów i invitro żeby zajść. Jako, że pierwsza była cc to teraz termin cięcia mam na za 3,5 tygodnia🥴

Oj ja też, ciąże co dwa lata w tym wieku już mnie tak przeorały, że jak myślę, że mając 37 lat miałabym przechodzić to znów, tym razem z dwójką małych dzieci to aż mi się słabo robi. Nie mam już sił na takie numery, mimo że może by się i chciało, zarodki jeszcze czekają 😞
A jak się ogólnie czujesz? Jak Dziedzic, wypisałaś go w końcu ze żłobka i macie nianię, czy ten plan się jednak zmienił?

reklama
A jak się ogólnie czujesz? Jak Dziedzic, wypisałaś go w końcu ze żłobka i macie nianię, czy ten plan się jednak zmienił?
Czuje się mega fatalnie, już mam dosyć tej niezdarności ciążowej, brzuch mam bardzo nisko, boli mnie całe podwozie, ledwo się ruszam 😮‍💨😮‍💨😮‍💨 najbardziej cierpi na tym starszak, bo ani na spacer z nim nie pójdę bo daleko nie dam rady dojść, ani na plac zabaw, ani nawet za bardzo na podłodze nie mogę siedzieć bo mnie wszystko boli 😫 wiem, że życie z dwójka takich malutkich dzieci to będzie hardcore i jeszcze nie raz zatęsknię za czasem kiedy młodszy był w brzuchu ale serio, już mam dosyć bycia w ciąży, nie mogę się doczekać porodu.

Mały chodzi do żłobka, nie zdecydowaliśmy się na nianię, przestał chorować i jakoś to idzie. Żłobek to jednak „wygodniejsza” forma opieki, dużo bardziej elastyczna pod wieloma względami. Na przyszły rok chcemy go dać już do przedszkola, on społecznie to jest bystrzak więc na pewno sobie poradzi.

A co u Was? ♥️♥️♥️

staaaaaraaaaa, story of my life! Drugi równo 2 lata po pierwszym, termin na ten sam dzień tylko dwa lata później 😮‍💨 ciąża można powiedzieć, że wpadka 🤡 z jednego jedynego seksu bez zabezpieczenia w miesiącu. No jajca, a wcześniej 4 lata monitoringów i invitro żeby zajść. Jako, że pierwsza była cc to teraz termin cięcia mam na za 3,5 tygodnia🥴

Oj ja też, ciąże co dwa lata w tym wieku już mnie tak przeorały, że jak myślę, że mając 37 lat miałabym przechodzić to znów, tym razem z dwójką małych dzieci to aż mi się słabo robi. Nie mam już sił na takie numery, mimo że może by się i chciało, zarodki jeszcze czekają 😞
U nas 2,5 roku starań wcześniej i poronienia po drodze, jakoś późno we wrześniu przestaliśmy się zabezpieczać (bo gdzieee tam), seks jakoś 1-2x w mc, a w listopadzie zaszłam 😅 Stary pytał czyje to dziecko przy takiej częstotliwości 😅

Czuje się mega fatalnie, już mam dosyć tej niezdarności ciążowej, brzuch mam bardzo nisko, boli mnie całe podwozie, ledwo się ruszam 😮‍💨😮‍💨😮‍💨 najbardziej cierpi na tym starszak, bo ani na spacer z nim nie pójdę bo daleko nie dam rady dojść, ani na plac zabaw, ani nawet za bardzo na podłodze nie mogę siedzieć bo mnie wszystko boli 😫 wiem, że życie z dwójka takich malutkich dzieci to będzie hardcore i jeszcze nie raz zatęsknię za czasem kiedy młodszy był w brzuchu ale serio, już mam dosyć bycia w ciąży, nie mogę się doczekać porodu.

Mały chodzi do żłobka, nie zdecydowaliśmy się na nianię, przestał chorować i jakoś to idzie. Żłobek to jednak „wygodniejsza” forma opieki, dużo bardziej elastyczna pod wieloma względami. Na przyszły rok chcemy go dać już do przedszkola, on społecznie to jest bystrzak więc na pewno sobie poradzi.

A co u Was? ♥️♥️♥️
Miałam to samo! Tylko nie czułam się umęczona samą ciążą tylko problemami spowodowanymi przez ciążę (nieregularne arytmie i skoki tętna) przez co czułam się źle całą ciążę (jeden dzień lepiej, inny gorzej) i po połowie ciąży już nigdzie sama nie chodziłam ze strachu, przez co starsza też cierpiała. A i w domu mogłam głównie leżeć na lewym boku, więc bawić też się zbytnio nie mogłam i czekałam na koniec bo tak mi przykro było. Teraz 3mce za nami, starsza zaczyna coraz lepiej akceptować młodsze i zaczynam dostrzegać że może być fajnie z 2 takich maluchów 🙂 Ale w dzień też chodzi do żłobka bo inaczej pewnie bym sobie palnęła w... 🙃

Dobrze że już niedaleko ♥️. Imię wybrane, wszystko gotowe?

A przestał tak chorować? Bo przecież od opieki nad zdrowym dzieckiem gorsza jest tylko opieka nad chorym 🤡...
U nas póki co Mandarynek już drugi rok dzielny zlobkowicz (za rok przedszkolak) i ja 6+4tc więc nie odczuwam 🤡🤣. Zobaczymy jak będzie za kilka miesięcy 😂. Ale jednak będzie większa różnica wieku a myślę, że to zrobi różnicę, bo Mandarynek będzie miał 2 lata i 9 miesięcy jak się urodzi Bobas.

Happy So Excited GIF

Best Friends Love GIF by Kennysgifs

reklama
Do góry