reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Nie wiem która to klinika ale u mnie takiego protokołu nie było (2 procedury) więc może nie wszędzie tak jest.

Po 2h na sali obserwacyjnej była wizyta w gabinecie lekarza gdzie było robione kontrolne USG + lekarz przekazywał ustnie informacje od embriologa - ile jest komórek, w jakim są stanie, ile zostanie zapłodnionych. A kartka, którą dostałam to wypis z informacją jak zabieg był przeprowadzony, jakie podane leki + zalecenia na następne dwa tygodnie.
Gyncentrum. Ja dostałam taką kartkę z zaleceniami przed zabiegiem- wizyta u p doktor, która przeprowadzała zabieg- antybiotyk, heparyna, numer recepty do wykupienia. Po zabiegu miałam tylko informacje od p doktor, ile mialam pobranych komórek, ale nie wiedziała, w jakim są stanie-ale też tylko dlatego, że się zapytałam…

reklama
Nie, nie dostałam nic 😔
Może kwestia lekarza. W grudniu i w kwietniu dostałam takie protokoły na wizycie w gabinecie już przed wyjściem z kliniki. Tak jak napisała @annn1 zapisz sobie pytania do embriologów na kartce. Przy każdym telefonie udzielali szczegółowych informacji i odpowiadali na każde pytania, więc nie powinno być z tym problemu.

Cały doktorek 😅 jego wyczucie jest na medal. Mi tak po punkcji jak wyszłam z sali pozabiegowej kazał czekać na korytarzu grubo ponad godzinę i w gabinecie do mnie walnął tekstem jaki to on dobry obiad jadł przed chwilą i mi zaczął opisywać co jadł. Mina męża nieoceniona bo ja od rana o głodzie 🫣
Nie stresuj się na zapas ważne, że beta ładnie rośnie, czasami tak jest że jeden dzień i już w obrazie USG robi dużą różnicę- zwłaszcza w ciąży :) dziś bardzo możliwe, że już by był widoczny pęcherzyk :)
To właśnie nie dr, po nim bym się takiego tekstu zupełnie nie spodziewala (ale tekstu o obiedzie tak 😃) to inny dr z kliniki, nie omieszkam się poskarżyć dr na niego 😜 ta beta mnie trochę uspokoiła, więc już czekam spokojnie ja wizyte we wt.

Wczoraj mi p doktor powiedziała, że 7 😔 liczyłam, że takie 5 zarodków uzyskamy, bo zawsze coś odpada. A tu dopiero drugi dzień, a tu jeden tylko został. Jak nie dotrwa do 5 doby, to mamy po procedurze 😔
Mi pobrali tylko 4 komorki i tez tylko jeden jedyny zarodek sierozwijał . Bylam w takiej samej sytuacji co Ty... nie wierzylam ze sie uda, ale jednak ten jeden jedyny zarodek byl szczesliwy i jestem w 11 tc. nie ważna ilosc wazna jest jakos zarodka tak mi powiedzial lekarz jak zobaczyl moje rozczarowanie po punkcji. Wiec badz dobrej mysli i trzymam za Was mocno kciuki ✊

Mi pobrali tylko 4 komorki i tez tylko jeden jedyny zarodek sierozwijał . Bylam w takiej samej sytuacji co Ty... nie wierzylam ze sie uda, ale jednak ten jeden jedyny zarodek byl szczesliwy i jestem w 11 tc. nie ważna ilosc wazna jest jakos zarodka tak mi powiedzial lekarz jak zobaczyl moje rozczarowanie po punkcji. Wiec badz dobrej mysli i trzymam za Was mocno kciuki ✊
Dziękuję za Twoją historię 🫶🏻🥹🥹 wszystkiego dobrego! Jak się czujesz?

Juz teraz jest ok ale do 9 tyg to byla tagedia zmeczenie, nudnosci, wymioty ... dbaj o siebie 🤗 koniecznie czekam na a informacje jak sytuacja . Kiedy masz planowany transfer ???
Chciałabym za miesiąc. Ale jeżeli lekarz zobaczy, że mamy tylko jeden zarodek, to może zlecić dodatkowe badania ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Zrobię je jak najszybciej, jak będzie potrzeba i transferujemy 🥹

reklama
Do góry