reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Chciałabym za miesiąc. Ale jeżeli lekarz zobaczy, że mamy tylko jeden zarodek, to może zlecić dodatkowe badania ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Zrobię je jak najszybciej, jak będzie potrzeba i transferujemy 🥹
A jak będzie jeden zarodek to i tak robicie pgta? Wiesz ile się czeka na wyniki?

reklama
Ale możesz zacząć przygotowania do transferu bez wyników PGTA czy najpierw wyniki? Bo u mnie była tak druga opcja czyli w praktyce jeden cykl przepadł na czekaniu na wyniki i dopiero w następnym było przygotowanie i transfer.
Aa ok. Wiesz co, idę we wtorek do mojego lekarza prowadzącego na kontrolę po punkcji, to zapytam go o to, dziękuję! 😘

Chciałabym za miesiąc. Ale jeżeli lekarz zobaczy, że mamy tylko jeden zarodek, to może zlecić dodatkowe badania ze względu na moje wcześniejsze poronienia. Zrobię je jak najszybciej, jak będzie potrzeba i transferujemy 🥹
Koniecznie przed transferem porób badania odnośnie poronień. Szkoda zarodka na transferowanie w ciemno zwłaszcza jak jest jakieś podejrzenie, że coś więcej może być powodem wcześniejszych poronień. Przed podejściem do swojego transferu jak czekałam na wynik pgta zarodka to starałam się w tym czasie wyprostować wszystko od stomatologa, przez wizytę u fizjo w celu pozbycia się napięć w miednicy, robiłam badania krwi, prostowalam wyniki B12( bo z nią mam problemy), robiłam histeroskopię z biopsją itp. Wiem, że jak jest zarodek to chce się jak najszybciej transferować ale czasami lepiej posprawdzac wcześniej wszystko co się da niż robić transfer w ciemno :) przynajmniej ja mam takie podejście, bo miałam jeden jedyny zarodek z 2 procedur i strasznie bałam się go ,,zmarnować".

reklama
Ja dziś miałam oficjalną betę w klinice, 14 dni po transferze. Przyrost ciagle w normie, hcg rosnie w dobrym tempie, więc jest dobrze. Wizyta serduszkowa dopiero za 2 tyg, 7 listopada czyli 27 dpt.

Załączniki

• Screenshot_20251025_095329_Chrome.jpg
    Screenshot_20251025_095329_Chrome.jpg
    183,5 KB · Wyświetleń: 46
Do góry