reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Cześć laseczki! 💕
Muszę Was nadrobić, bo napisałyście tyle stron, że ledwo ogarniam 😅
Byłam w sobotę z mężem w klinice niepłodności i trafiliśmy na naprawdę super lekarza!

Ogólnie powiedział, że nawet jeśli mąż ma 0% morfologii, to nie znaczy, że faktycznie tak jest — bo laboratorium bada tylko część próbki nasienia. Kazał się tym nie przejmować, bo inne parametry są u niego perfekcyjne 👌

Zalecił mężowi kupić TenFertil ON i brać 2x dziennie, a także wybrać się do androloga na USG jąder.

U mnie powiedział, że moje AMH (2,70) nie jest może jakieś super wysokie jak na mój wiek (27 lat), więc dobrze, że trafiliśmy do niego w idealnym momencie. Reszta wyników jest okej.
Od razu przepisał mi coś na obniżenie prolaktyny, bo im niższa, tym szybciej można zajść w ciążę — dostałam Dostinex, 1 tabletka tygodniowo.

Lekarz zaproponował też zrobienie drożności jajowodów pianką Exem Foam, bo nawet jeśli nie są zatkane, to ta pianka daje super „poślizg” dla komórki jajowej nawet do 6 miesięcy 😊

Powiedział też, że jeśli w ciągu 3–5 miesięcy nie będę w ciąży, to wtedy pomyślimy o inseminacji, ale na ten moment nie widzi takiej potrzeby.
Najważniejsze to słuchać jego zaleceń:
– bez stresu,
– zero papierosów 🚭,
– alkohol można raz w tygodniu dla odstresowania 😂,
– mąż ma nie przegrzewać jąder i nosić luźną bieliznę,
– i przede wszystkim: cieszyć się życiem, a nie smucić! ❤️
To wszystko brzmi jak dobry plan 🤞❤️✨

reklama
Część, chciałaby dołączył do grupy staraczkowej :) niestety dzisiaj testowanie i się nie udało w tym cyklu. Klika słów o mnie. Mam już jedna 4 letnia córeczkę i podjęliśmy decyzję z partnerem że spróbujemy postarać się o drugie. Pierwsza ciąża starania 2 lata, z ciążą pozamaciczna w trakcie więc teraz celujemy tylko w owulację z lewego jajnika. Teraz to był nasz pierwszy cykl prób. Podpowiedzieć piesze jak się dodać do pierwszego posta o testowaniu żeby oficjalnie do Was dołączyć :) na razie nie mówimy rodzinie i przyjaciołom wiec bardzo potrzebuje miejsca żeby móc się wygadać :)

Witajcie dziewczyny 😊
Podpowiedzcie czy mi się wydaje, czy coś tam widać?
Cześć, generalnie coś przebija, chociaż test na zdjęciu wygląda trochę na wyschnięty.
Jednak miej proszę na uwadze, że to wątek dla zapisanych dziewczyn, nie oceny testów. Prześledziłam jednak Twoją historię i życzę Ci żeby to była zdrowa ciąża. powodzenia! :)

Część, chciałaby dołączył do grupy staraczkowej :) niestety dzisiaj testowanie i się nie udało w tym cyklu. Klika słów o mnie. Mam już jedna 4 letnia córeczkę i podjęliśmy decyzję z partnerem że spróbujemy postarać się o drugie. Pierwsza ciąża starania 2 lata, z ciążą pozamaciczna w trakcie więc teraz celujemy tylko w owulację z lewego jajnika. Teraz to był nasz pierwszy cykl prób. Podpowiedzieć piesze jak się dodać do pierwszego posta o testowaniu żeby oficjalnie do Was dołączyć :) na razie nie mówimy rodzinie i przyjaciołom wiec bardzo potrzebuje miejsca żeby móc się wygadać :)
Powiedz po prostu na kiedy Cię zapisać :-). Jeśli jeszcze na październik to na który dzień, a jeśli na listopad - zapiszę Cię teraz na ławeczkę, a na konkretną datę na wątku listopadowym.
miło, że do nas dołączasz. :)

Cześć, generalnie coś przebija, chociaż test na zdjęciu wygląda trochę na wyschnięty.
Jednak miej proszę na uwadze, że to wątek dla zapisanych dziewczyn, nie oceny testów. Prześledziłam jednak Twoją historię i życzę Ci żeby to była zdrowa ciąża. powodzenia! :)
Ok rozumiem
Przepraszam nie wiedziałam ze trzeba się zapisać, bo nie znalazłam takiego wątku

reklama
Powiedz po prostu na kiedy Cię zapisać :-). Jeśli jeszcze na październik to na który dzień, a jeśli na listopad - zapiszę Cię teraz na ławeczkę, a na konkretną datę na wątku listopadowym.
miło, że do nas dołączasz. :)
To na razie poproszę na laweczke, bo dzisiaj się nie udało więc teraz czekam na wizytę za ok. 10 dni sprawdzić z której strony owulacja i zobaczymy czy będę mogła w listopadzie działać. Miło mi do Was dołączyć :)

Do góry