reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

reklama
To faktycznie trudne jest, kiedy ciężko o zastępstwo.. rozumiem bo pracujè na części etatu w przedszkolu, też delikatnie przygotowywałam Szefowá wcześniej że mogę być dłużej nieobecna i podpowiedziałem kto mnie może zastápic jak Lekarka mnie przy okazji infekcji wypchnęła na L4..mi Lekarka doradziła, żeby się choć na trochę wycofać przez duże ryzyko kolejnych infekcji bo akurat w przedszkolu mieliśmy naraz przypadki covid i krztuśca A działalność musisz zawiesić? Nie wiem czy to nie spowoduje utraty prawa do zasiłku macierzyńskiego za kilka miesięcy ,dopytaj Księgowego może?
Będziemy na pewno konsultować się z księgową, ale nie wydaje mi się żeby miało to wpływać na zasiłek, bo tylko z umowy o pracę odprowadzam składki chorobowe i tylko z tego źródła będzie wypłacany macierzyński. Podstawą mojej pracy jest praca na etat, a firma to taki dodatek bez łał. Więc bardziej opłaci nam się zawiesić działalność na czas ciąży, bo i tak w trakcie L4 nic nie będę miała prawa zrobić, bo mogę stracić zasiłek chorobowy.

Ja bym poszła w piątek 😅 a lekarz co mówił?
no właśnie powiedział żebym przyszła za tydzień więc chyba sam zapomniał że go nie ma a ja dopiero jak wróciłam do domu to się chciałam umówić przez znanego lekarza i zobaczyłam 🫠 ale umówię się na piątek i najwyżej pójdę później znowu w środę jak będzie za wcześnie

Będziemy na pewno konsultować się z księgową, ale nie wydaje mi się żeby miało to wpływać na zasiłek, bo tylko z umowy o pracę odprowadzam składki chorobowe i tylko z tego źródła będzie wypłacany macierzyński. Podstawą mojej pracy jest praca na etat, a firma to taki dodatek bez łał. Więc bardziej opłaci nam się zawiesić działalność na czas ciąży, bo i tak w trakcie L4 nic nie będę miała prawa zrobić, bo mogę stracić zasiłek chorobowy.
Aha rozumiem

reklama
Do góry