reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

No to rosnijcie dalej zdrowo 🥰
Dużo osob mi to mówi, ze mam bardzo dobra pamięć, w pracy to wiele numerów wewnętrznych z głowy wybieram. Pamiętam co sie działo w jakimś tam roku u nas w biurze.
Przydatna umiejętność, nie powiem.
Nawet z niej skorzystałam idąc kilka lat temu do jeden z dziesięciu 🫣 spełnić swoje marzenie i poznać pana Tadeusza Sznuka.
Mam pamiec do dat, pamietam pesele znam nr kont bankowych i w miare jako tako ogarniam kiedy mniej wiecej cos sie wydarzylo 😀 Ale zeby znac juz konkret czy to byl czerwiec czy lipiec to czapki z glow :)

reklama
Hejo dziewczyny. Dziś poważna rozmowa z Mężem. Będziemy kupować mieszkanie, czyli co? Trzeba wstrzymać się chyba ze staraniami, nie na rękę mi to szczerze mówiąc, ale to dla dobra dzidziusia które kiedyś się pojawi. A może i tsh się unormuje? Może tak musi byc? Testuję w tym miesiącu bo były seksy w dni płodne. Pewnie przez kolejne 2 miesiące będę na ławeczce i wracam do gry ❤️ oczywiście nie opuszczam forum, bo nie wiem co może się przydarzyć. Ale zmierzamy ku kredytowi, więc w tym miesiącu oczywiście będzie testowane, a na późniejszych mogę być na ławeczce 🤪🍀

Nie to, że nie wierzę w ten cykl że zakładam z góry że będzie ławka na 2-3 msc. Ale wiecie, niby było w płodne, ale w te najbardziej nie było, bo mąż w delegacji. Jakaś tam nadzieja zawsze się tli

Dokładnie ona .
Czasem myślę o niej .
Ja mam dzieci ,wy nie macie wiec mam nadzieję że ty będziesz następna która będzie nosiła pod sercem inne serce

Jeśli to do mnie to my już mamy jedno 🥹

Hejo dziewczyny. Dziś poważna rozmowa z Mężem. Będziemy kupować mieszkanie, czyli co? Trzeba wstrzymać się chyba ze staraniami, nie na rękę mi to szczerze mówiąc, ale to dla dobra dzidziusia które kiedyś się pojawi. A może i tsh się unormuje? Może tak musi byc? Testuję w tym miesiącu bo były seksy w dni płodne. Pewnie przez kolejne 2 miesiące będę na ławeczce i wracam do gry ❤️ oczywiście nie opuszczam forum, bo nie wiem co może się przydarzyć. Ale zmierzamy ku kredytowi, więc w tym miesiącu oczywiście będzie testowane, a na późniejszych mogę być na ławeczce 🤪🍀

Super krok 🥹 Życzę żeby udało się Wak znaleźć wymarzone gniazdko 🙂

Jeśli to do mnie to my już mamy jedno 🥹

Super krok 🥹 Życzę żeby udało się Wak znaleźć wymarzone gniazdko 🙂
Też już o tym marzę, naprawdę 🥹
z jednej strony trochę się cieszę, że wiecie moja głowa nie będzie skupiana tylko na objawach, testach itp, a zajmę się trochę czym innym. Oczywiście czekamy do testowania. Nie będziemy też uważać, ale nie skupiamy się aż tak stricte na tym, może wtedy się uda?🍀🥲

Też już o tym marzę, naprawdę 🥹
z jednej strony trochę się cieszę, że wiecie moja głowa nie będzie skupiana tylko na objawach, testach itp, a zajmę się trochę czym innym. Oczywiście czekamy do testowania. Nie będziemy też uważać, ale nie skupiamy się aż tak stricte na tym, może wtedy się uda?🍀🥲

Tego Ci życzę ❤️🤞🏻

U mnie niestety próba odwrócenia uwagi od starań kończy się jeszcze większym fisiem 🤣😅

Hahaha... Przepraszam ale widzę tą rozmowę -kochanie, a może wpadka? -Nie skarbie, może później. ;P hihihi .. ale tak serio, to marzę zapomnieć o wszystkim i np. 30-40dc powiedzieć: oh jej, chyba mi się spóźnia miesiączka... Pójść do apteki kupić test, zrobić i zobaczyć 2 granatowe kreski, bez żadnego wymyślania pod światło, bez tańców nad świeżo wschodzącym słońcem, gdzie należy uchwycić pierwszy promień, odbity od kopytka jednorożca. A później podjechać do gina żeby wyznaczył termin i pokazał bijace serduszko. Tak, z takim spokojem, i pewnością że to przecież musi pójść gładko, przecież to takie oczywiste.

Mam to samo. Jak mi się marzy takie coś jak mają niektórzy. Po prostu pewnego dnia spóźnia się miesiączka i idą po test i on wychodzi pozytywny. To cudowanie, tańcowanie no ja dzisiaj to nazwałam psychozą ciążową u mnie, obracanie zdjęcia robienie negatywu, srelemorele. Ja cię rozumiem całą sobą. I tak sobie pluje w brodę że byłam odpowiedzialna i że ciężko pracowałam, Boże mogłam sobie odpuścić to wszystko i iść na żywioł. Po co. Po co ja to sobie zrobiłam.

Boże.... Co ja bym dała żeby z zaskoczenia zajść w ciążę, niespodziewanie. :( ale znów rok się nie zabezpieczaliśmy i nic. Nie ma owulacji i nie będzie nigdy już, bez leków oczywiście. Czasem mi tak strasznie przykro że w tym życiu nie poczuje tej radości zaskoczenia że się udało NORMALNIE zrobić dzidziusia...... Czasem się czuje taka jakaś niedorobiona że mi to nie wychodzi :(
Ale powinnam się cieszyć bo to że zaszłam w ciążę jedną to w sumie cud. Bo dwóch lekarzy w klinice mnie w tym cyklu prowadziło i obaj nie pokładali w tym udanym cyklu nadzieji.

Eh źle mi bardzo ostatnio
.....

Takie jest powiedzenie wśród mam, które zmagają się z niepłodnością..... "Ciąża ani dziecko nie leczą z niepłodności...." 😓😓😓 Więc teraz wiem o czym mowa.... :(

reklama
Moja córka (4 latka) cos zaczyna mówić o rodzeństwie. I dzisiaj ogląda gazetkę z Lidla, widzi jakiegoś bobasa i mówi, że chciałaby w domu by był taki dzidziuś.
A ja mówię... Że to tak się nie da kupić dzidziusia. A ona "no to napiszmy do Mikołaja, może nam przyniesie". 🙈🥹

Do góry