reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

reklama
może masz późniejsze owulacje?😘 wiem jaki to stres, ale uwierzyłam ostatnio, że kilka dni na tym etapie naprawdę dużo zmienia!

o której kciuki trzymać?❤️

gratulacje!

dużo zdrowia. daj znać o której wizyta ❤️ potrzymamy kciuki.

zaczęłam bonjeste. zażyłam leki i muszę leżeć żeby nie zwrócić. pierwszą ciążę miałam bezobjawową. aż niewiarygodne to jest jak różnie można przechodzić ciążę mimo, że ten sam organizm i te same hormony przecież.
Wizyta rano, o 9.20 . Całe szczęście, że szybko, to mniej stresu i oczekiwania.

Kurcze czytam że już któraś z Was pisze ze serduszko bije 170. U mnie na wizycie w 6tc było 109. I tak się teraz zaczęłam stresować czy to nie za mało?

Kurcze czytam że już któraś z Was pisze ze serduszko bije 170. U mnie na wizycie w 6tc było 109. I tak się teraz zaczęłam stresować czy to nie za mało?
U mnie w 6+0 biło 107, natomiast z czasem bije coraz szybciej i w 8+0 wczoraj biło 173, później podobno znów trochę zwalnia 😊 myślę, że nie masz czym się przejmować 😘

Słyszałam, że część lekarzy specjalnie nie mierzy ilości uderzeń na samym początku (albo mierzy i nie podaje pacjentce), bo w 6 tc dopiero ruszą i ma prawo być wolniejsze.

Wizyta rano, o 9.20 . Całe szczęście, że szybko, to mniej stresu i oczekiwania.
dziewczyny, kciuki za wizyty i czekamy na dobre wieści!
któraś z nas jeszcze dziś ma wizytę? :)
normy w 6tc są inne, dziewczyny są już dwa tygodnie później 😊 u mnie w tej ciąży 5+5 116, a z córeczką było 105.

Na spokojnie u mnie jak mialam wizyte w 6t5d to lekarz mi nawet nie wlaczal bicia serca bo powiedział że na tym etapie ni3 poleca. Widać było że bije ale nie slyszalam

Na spokojnie u mnie jak mialam wizyte w 6t5d to lekarz mi nawet nie wlaczal bicia serca bo powiedział że na tym etapie ni3 poleca. Widać było że bije ale nie slyszalam
Mi niestety włączył nawet się nie spytał czy chce.. Potem dopiero czytałam, że nie wolno. U mnie w 7+3tc 167/min. Dziś mam dzień pełen niepewności. Wstałam o 3, miałam sen o poronieniu.. taka wstałam zdenerwowana, że już nie mogłam zasnąć. Dodatkowo moje minimalne objawy zniknęły, nie bolą mnie już sutki, a podbrzusze nie boli jak zawsze. Nie wiem czy sobie wkręcam, ale chciałabym żeby był już 12.11 i się uspokoić na wizycie..

Mi niestety włączył nawet się nie spytał czy chce.. Potem dopiero czytałam, że nie wolno. U mnie w 7+3tc 167/min. Dziś mam dzień pełen niepewności. Wstałam o 3, miałam sen o poronieniu.. taka wstałam zdenerwowana, że już nie mogłam zasnąć. Dodatkowo moje minimalne objawy zniknęły, nie bolą mnie już sutki, a podbrzusze nie boli jak zawsze. Nie wiem czy sobie wkręcam, ale chciałabym żeby był już 12.11 i się uspokoić na wizycie..
Mój sprawdza dopiero po 10tygodniu ale dwóch poprzednich włączało wcześniej

W poprzedniej ciąży też z dnia na dzień byłam bez objawów ale szybko wróciły ze zdwojoną siłą i wszystko było ok:)

reklama
Do góry