Burzynska17
Zaciekawiona BB
Hejka. Wiem że nie powinno się nic obliczać/kminić samemu ale normalnie nie mogę ze stresu. Mam 23 lata, zdrowa, bez nałgów. Nikt z mojej ani męża rodziny nie ma żadnych wad chromosomów. Jestem w 3 ciąży. Pierwsza w 2021 urodziłam zdrową córkę, w 2024 poroniłam synka w 14 tc, i teraz jestem w ciąży w 14+6 tc. Wszystko do tej pory było idealnie, USG idealne, badania moczu i krwi też. Do momentu zrobienia Tesu PAPP-A. Dzwoniła do mnie Pani doktor z przychodni w której robiłam badania prenatalne 1 trymestru (badania robiłam w 13+3 tc) że wyszło Nam wysokie ryzyko dziecka z Trisomią 21 i, że mam skierowanie na amniopunkcję.
Wolne Beta HCG - 350,00 IU/I przeliczone na 12,197 MoM
PAPP-A 3,570 IU/I przeliczone na 1,114 MoM.
Wyszło ryzyko 1:211.
Zdecydowałam się najpierw na test Nifty i robiłam go wczoraj czekam z niecierpliwością na wyniki. Ale nie mogę usiedzieć na tyłku. Może któraś z Was przechodziła coś podobnego i się to skończyło dobrze?
Wolne Beta HCG - 350,00 IU/I przeliczone na 12,197 MoM
PAPP-A 3,570 IU/I przeliczone na 1,114 MoM.
Wyszło ryzyko 1:211.
Zdecydowałam się najpierw na test Nifty i robiłam go wczoraj czekam z niecierpliwością na wyniki. Ale nie mogę usiedzieć na tyłku. Może któraś z Was przechodziła coś podobnego i się to skończyło dobrze?