Gosia0132
Fanka BB :)
Mam do udanego z nowości wlecial wtedy Neoparin i AccofilDzięki za infokażdą wskazówka czy rada pomocna.
Zobaczę co wgl lekarz będzie mówił
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Mam do udanego z nowości wlecial wtedy Neoparin i AccofilDzięki za infokażdą wskazówka czy rada pomocna.
Zobaczę co wgl lekarz będzie mówił
150 zł, robili w klinice, miałam go 2 godz. przed transferem. W zasadzie szłam z końcówką wlewu na sam transfer, bo zgięłam rękę i przez 15 min nic nie leciało, a ja dopiero ogarnęłam po czasie. Śmiesznie, bo tu transfer, a ja jeszcze z kroplówką na ręce. Także mozna powiedzieć, ze zarodek znalazł się już w macicy, a w tym samym czasie leciała jeszcze końcówka wlewu.Właśnie czytałam że przy moim kir itp. Intralipid +accofil by się przydał.
Jeśli mogę zapytać ile płaciłaś za jeden wlew? I w klinice ci go robili?
A długo takie wlew trwa?
Napewno się nie poddajemy . Walczymy dalej![]()
A próbowaliście na wzrost endo stosować viagrę dopochwowo? Podobno pomaga….16 dpt. To byl nasz 3 etm z drugiej procesury. Zostal ostatni zarodek,watpliwej jakosci- jak to okreslia dr, ktoremu nie daje wielkiej szany... chciala,zebysmy od razu w styczniu podeszli,bo na ten rok juz nie ma funduszy,ale to jest nasz 3 strata w tym roku... jakos nie mam sil... zrobimy w grudniunjeszcze biopsje endometrum z immunoreceptywnoscia i microbiomem,moze to badanie pokaze czemu sie nie chca implantowac albo czemu ronie w 5-6 tc... immunologicznie jestem za kazdym razem obstawiona Accofilem- ale teraz inny schemat,bo mamy inna lekarke. Byl Prograf,teraz Plaquenil. Mam proboem z przyrostem endo,mualam wlewy z Accofilu domaciczne teraz az dwie ampulki,wczesniej po jednej. Troche przyrasta po tym,ale odczuwam go mocno w plecach... teraz mialam ponownie przed etm Intralipid,i nie pomogl. Wczesniej w 2023 r przy jednym transferze tez mialam i nie pomogl. Ja jakos slabo w niego wierze. Jeszcze zastanawiam sie nad zbadaniem allo mrl i hlac i isc ponownie na kons do immunologa
Oj ja to mam chyba kazda viagre wypróbowanaA próbowaliście na wzrost endo stosować viagrę dopochwowo? Podobno pomaga….
A probiotyki? Bo to jest jeszcze ostatnia deska ratunku w ramach próby wzmocnienia endo.Oj ja to mam chyba kazda viagre wypróbowanaw otoczce niebieskiej, bialej,rozpuszczalna,w czopkach, ostatnio nawet czerowa,z ktorej sciaglam otoczkę-one nie dzialaja,tak jak na inne dziewczyny. Na estrofemie tez nie rosnie szalowo, intrarossa ostatnio ciut zadzialal,ale tez bez szalu. Witaminy dedykowane pod wzrost endo caly czas wcinam,resweratrol, olej z wiesiola, wit E, bromelaina, ananas naturalny. Najlepiej ostatnio wlasnie chyba ten Accofil we wlewie domacicznym. Wczesniej mialam jeszcze wlewy z osocza chyba dwa razy po 3 sesje. Jeszcze mysle o akupunkturze
![]()
Biore Endoover Biotic,chociaz zastanawiam sie czy nie zainwestowac w pre i probiotyki od dr Microbion,to taki lekarz od flory bakteryjnej,ma swoich zwolenników. Niestety i ja i moja starsza siostra (ktora,ma core juz 8 lat z ivf,a syna po 2 latach od urodzenia malej,naturalnie dowiedziala sie w 4 mc,ze bedzie mama po raz drugi) mamy problemy ze wzrostem endometrium. U nas max to takie 8-9 mm,po lekach. Ja po ostatnim poronieniu w lipcu na kontroli mialam 4,8...A probiotyki? Bo to jest jeszcze ostatnia deska ratunku w ramach próby wzmocnienia endo.
Sama teraz brałam przez trzy miesiące Omnibiotic Flora Plus (ale akurat jeśli chodzi o przyrastanie endo nie jestem przypadkiem problematycznym, bo u mnie rosło zawsze bez problemu).
Aha u nas na stronie kliniki pisze że cena 500 także spora różnica150 zł, robili w klinice, miałam go 2 godz. przed transferem. W zasadzie szłam z końcówką wlewu na sam transfer, bo zgięłam rękę i przez 15 min nic nie leciało, a ja dopiero ogarnęłam po czasie. Śmiesznie, bo tu transfer, a ja jeszcze z kroplówką na ręce. Także mozna powiedzieć, ze zarodek znalazł się już w macicy, a w tym samym czasie leciała jeszcze końcówka wlewu.
Ja myślę że oczywiście nie jest to jedyne leczenie ale wśród różnych rzeczy, których się próbuje na pewno warto, bo coraz więcej się mówi o wpływie mikrobioty na endometrium, problemy z implantacją itd.Biore Endoover Biotic,chociaz zastanawiam sie czy nie zainwestowac w pre i probiotyki od dr Microbion,to taki lekarz od flory bakteryjnej,ma swoich zwolenników. Niestety i ja i moja starsza siostra (ktora,ma core juz 8 lat z ivf,a syna po 2 latach od urodzenia malej,naturalnie dowiedziala sie w 4 mc,ze bedzie mama po raz drugi) mamy problemy ze wzrostem endometrium. U nas max to takie 8-9 mm,po lekach. Ja po ostatnim poronieniu w lipcu na kontroli mialam 4,8...
Nie mam pojęcia skąd aż taka rozbieżność.Aha u nas na stronie kliniki pisze że cena 500 także spora różnica