reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Ja bylam na wizycie w 7 tyg i dostałam skierowania na badania, ale mam je zrobic tydzien przed następną wizytą, czyli kolo 6 grudnia. Wtedy będę juz 10+5. Co prawda, dzisiaj robilam morfologia, glukoze, mocz i tsh prywatnie, ale to na zlecenie kliniki z in vitro, gdzie mialam robioną procedurę. Takze, to chyba normalne, ze pierwsze badania robi się tak późno.
Macie do polecania coś na ból gardła bezpieczne dla nas? Chyba złapałam przeziębienie od syna 🙁
Akurat jestem świeżo po teleporadzie na infekcję górnych dróg oddechowych i lekarka zaleciła mi na gardło, bezpieczny w ciąży i w czasie karmienia piersią spray Argentin-T. Czytałam ulotkę, wszystko sie zgadza no i pomógł w zasadzie od razu. Na katar dostałam wodę morską.

reklama
Macie do polecania coś na ból gardła bezpieczne dla nas? Chyba złapałam przeziębienie od syna 🙁
Ja kiedyś stosowałam P.renalen gardło. Nie jest to bardzo mocne, ale zawsze coś.

U mnie pakiet wszystkich badań zalecił lekarz na NFZ jak tylko przyszłam na pierwszą wizytę w 6 tygodniu ciaży. Miałam zrobić morfologię, glukozę, wirusy, tarczycę etc. wszystko co podstawowe i przynieść już wyniki na kolejną.
A teraz jak poszłam na wizytę do innej doktor prywatnie to jeszcze mi zleciła drugie tyle, chyba wszystkie możliwe wirusy ;)

Także teraz mam dodane w koszyku laboratorium jeszcze badania na dodatkowe 6-7 stówek...

Ja kiedyś stosowałam P.renalen gardło. Nie jest to bardzo mocne, ale zawsze coś.

U mnie pakiet wszystkich badań zalecił lekarz na NFZ jak tylko przyszłam na pierwszą wizytę w 6 tygodniu ciaży. Miałam zrobić morfologię, glukozę, wirusy, tarczycę etc. wszystko co podstawowe i przynieść już wyniki na kolejną.
A teraz jak poszłam na wizytę do innej doktor prywatnie to jeszcze mi zleciła drugie tyle, chyba wszystkie możliwe wirusy ;)

Także teraz mam dodane w koszyku laboratorium jeszcze badania na dodatkowe 6-7 stówek...
Płukanka z soli i Uniben na noc załatwiły sprawę i nic już nie boli :)

Kurde, te ceny są naprawdę kosmiczne :/ może teraz na black friday będą mieć jakiś kod promocyjny albo w laboratorium przy szpitalu spróbuj. Zwykle mają dużo niższe ceny

Ja poszłam na wizytę prywatną 22.10 i dostałam ok. 15 badań do wykonania. Pamiętam, że poszłam do Alab i zostawiłam około 9 stówek.. 🫣 ale mam już chociaż większość z głowy, teraz klasycznie tylko co wizyta morfologia+mocz. No i już potwierdziłam grupę krwi. Jutro mam prenatalne i już nie mogę znaleźć miejsca.. dobrze, że chociaż idę z rana.

Ja bylam na wizycie w 7 tyg i dostałam skierowania na badania, ale mam je zrobic tydzien przed następną wizytą, czyli kolo 6 grudnia. Wtedy będę juz 10+5. Co prawda, dzisiaj robilam morfologia, glukoze, mocz i tsh prywatnie, ale to na zlecenie kliniki z in vitro, gdzie mialam robioną procedurę. Takze, to chyba normalne, ze pierwsze badania robi się tak późno.

I jak Twoja glukoza? Wynik ok? ;)

dziewczyny, macie doświadczenie z jednorazowym plamieniem, takim widocznym tylko na papierze toaletowym? jutro mam rano wizytę, zdarzyło się to dziś raz jakieś pół godziny temu i od tego czasu nic. nie wiem czy czekać i obserwować i jak nic nie będzie to pojechać jutro rano na wizytę dopiero? jak się powtórzy to podjadę do szpitala dziś, ale na ten moment nie wiem. wczoraj był seks, zastanawiam się czy to nie podrażnienie szyjki. w poprzedniej ciąży po badaniu ginekologicznym plamiłam, ale z godzinę po, a nie ponad dobę po.

dziewczyny, macie doświadczenie z jednorazowym plamieniem, takim widocznym tylko na papierze toaletowym? jutro mam rano wizytę, zdarzyło się to dziś raz jakieś pół godziny temu i od tego czasu nic. nie wiem czy czekać i obserwować i jak nic nie będzie to pojechać jutro rano na wizytę dopiero? jak się powtórzy to podjadę do szpitala dziś, ale na ten moment nie wiem. wczoraj był seks, zastanawiam się czy to nie podrażnienie szyjki. w poprzedniej ciąży po badaniu ginekologicznym plamiłam, ale z godzinę po, a nie ponad dobę po.
Ja tak miałam, dzień przed wizytą dokładnie, a na USG wszystko w porządku i lekarka powiedziała, żebym się nie przejmowała skoro to było tylko raz.

Miałam podobne rozterki dzisiaj. Z tego co czytałam, jeśli to nie jest żywa krew (czerwona jak przy okresie), nic dodatkowo nie boli i nie utrzymuje się jakoś długo to można obserwować rozwój sytuacji, bo bywa, że tak się po prostu zdarza na początku, ale oczywiście jakby coś Cię niepokoiło, dla spokoju głowy możesz zgłosić się na izbę przyjęć. Życzę Ci, żeby wszystko było dobrze, dawaj znać ❤️

Miałam podobne rozterki dzisiaj. Z tego co czytałam, jeśli to nie jest żywa krew (czerwona jak przy okresie), nic dodatkowo nie boli i nie utrzymuje się jakoś długo to można obserwować rozwój sytuacji, bo bywa, że tak się po prostu zdarza na początku, ale oczywiście jakby coś Cię niepokoiło, dla spokoju głowy możesz zgłosić się na izbę przyjęć. Życzę Ci, żeby wszystko było dobrze, dawaj znać ❤️
dziękuję 😘 a Ty plamisz dalej? 😘 u mnie na razie cisza. brzuch mnie lekko ćmi ale to chyba jelita ze stresu 🙈

reklama
Do góry