reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Wizyta szybka, bo tylko omawialiśmy wyniki TSH i płytek krwi (ostatnio były alarmujące). No i płytki lepsze bo z 120 skoczyły na 158. Ale TSH było 0,460 a dzisiaj jest 0,280 :/ Dostałam skierowanie do endokrynologa, jutro będę obdzwaniać poradnie za sensownym terminem. Ehh 🤦🏻‍♀️

reklama
a apropo rozmów o teściowych, to bardzo Wam współczuję.
Ja akurat mam naprawdę kochaną teściową, która mnie uwielbia 😂 jak do niej jedziemy w odwiedziny to w zasadzie nic nie muszę robić, leżę dużo a ona jeszcze przynosi mi ciasto 😂 chodzimy razem na spacerki, gadamy, także no naprawdę mi się trafiło.
Ostatnio nawet wiedząc, że miałam problemy ze snem oddała mi swój pokój po drugiej stronie korytarza zamykany, żebym miała spokój, a sama poszła spać do salonu 😂
O moja teściowa też tego typu 😄 Co niedzielę jedziemy do niej na obiadek i siedzimy pół dnia, ja tylko leżę i chilluje, moja córka też kocha babcie i ja mogę przy niej nie istnieć, więc mam odpoczynek po tygodniu z dwulatką 😄

Już po wizycie. Ogólnie wszystko w porządku, serduszko mocno bije, widoczne były delikatne ruchy, co ma potwierdzać, że układ nerwowy też dobrze się rozwija.
CRL 2,41 cm.
Jednak martwi trochę wiek ciąży z USG bo różni się od tego z OM, wskazuje na młodszą o 3-4 dni. O ile normalnie to się często zdarza i nie jest powodem to niepokoju, to my jesteśmy po in vitro i teoretycznie wiemy dokładnie jaki był wiek zarodka i kiedy był transfer...
Lekarz jednak kazał się nie martwić bo te pomiary nie zawsze są idealne, ale wiadomo jak jest, z tyłu głowy siedzi już niepewność, tym bardziej że to moja pierwsza ciąża.
W każdym razie jesteśmy umówieni 19-ego grudnia na prenatalne i wtedy mam nadzieję dowiemy się więcej.

Wizyta szybka, bo tylko omawialiśmy wyniki TSH i płytek krwi (ostatnio były alarmujące). No i płytki lepsze bo z 120 skoczyły na 158. Ale TSH było 0,460 a dzisiaj jest 0,280 :/ Dostałam skierowanie do endokrynologa, jutro będę obdzwaniać poradnie za sensownym terminem. Ehh 🤦🏻‍♀️
Ale w ciazy chyba w przeciągu 2 tyg Cie muszą przyjąć.

Brala któraś ta pregna vomi?

Ja wiele lat myślałam, że mam najwspanialszą teściową na świecie, wspólne zakupy , często wspólne ciuchy, spacerki, godzinne rozmowy, zwierzania się i „tajemnice”. Jak weszłam
do tej rodziny to zapomniałam
o swojej … Do tej pory sobie nie umiem
tego wybaczyć. Teściowa wydawała się taka piękna i idealna a ja zapatrzona małolata ślepo w nią do tego stopnia, że siedząc w towarzystwie mojej Mamy, potrafiłam teściowa 40min gadać przez telefon i nie widzieć w tym nic niestosownego! Jak umniejszając własnej mamie… No ale po uwaga chyba 10 latach🤕 zmądrzałam, przejrzałam na oczy i zaczęłam stawiać granice, moje granice się niestety nie spodobały i okazały się dla innych albo brakiem poszanowania albo zmieniłaś się już ci nic nie można powiedzieć 🙄 No i rok temu tak rypnęło bo od kobiety mnie zwyczajnie odrzuciło, że teraz praktycznie w ogóle nie rozmawiamy, tyle ci w towarzystwie rodziny. Ona gdyby miała trochę rozumku to powinna pamiętać co mi mówiła na szwagierkę, jak wnuki wychowywała ich po swojemu jak mi cisnęła po szwagierce i jej sposobie wychowywania dzieci i sama powinna odpowiedzieć sobie na pytanie dlaczego ja się odsunęłam…. Myślę, że teraz zrobi sobie porządny rachunek sumienia bo kobieta wyjątkowo uwielbiała i uwielbia mieć wszystko pod kontrolą, a tu nie będzie miała Nic pod kontrolą 😉

Dodatkowe teksty jej męża „jak wnuki przekraczają nasze drzwi to zasady są nasze a nie rodziców” …🤨ook, to bawcie się tak z szwagrami ale ze mną nie będziecie… Myślę, że oni już to wiedzą 😋a od niedzieli wiedzą też o ciąży…

Wiele lat nam wypominali brak dzieci, zmęczyli mnie totalnie. Chce żyć po swojemu 😌

Jestem po 🥹🥹
Jest serce, szybko bijące ❣️ CRL 7,23 mm
Co ciekawe, była duża szansa (ponoć), że mogły być bliźniaki, bo po jajnikach ogarnęła, że była podwójna owulacja. Przeszukała macice w szerz i wzdłuż czy gdzieś nie ukrywa się drugie serduszko 😅
Jeeejjj, super 😊 I widzisz, wszystko jest w porządku. ❤️

Jeśli chodzi o prenatalne to zależy, z synem lekarz się zaśmiał i pyta czy chce znać płeć, ja mówię o matko to już wiadomo? A on mi pokazał obraz to sama zobaczyłam, jak się rozkraczył synek że coś stoi 😂 a to było w 12tc, teraz mam w 13tc. Lekarze są pewniejsi jak coś stoi bo jak nie stoi to jeszcze może stać 😅
Potwierdzam👌 U mnie też na pierwszych prenatalnych pokazał siusiaka i pozniej na każdym USG pierwsze co pokazywał to SIUSIAK😂😂😂 wiec nie bylo watpliwosci 😁

Czy tylko ja oglądam już gadżety/ mebelki do pokoików niemowlęcych?😍🤗😻 Trochę wczas wiem, ale ten pokój stoi pusty odkąd się wprowadziliśmy i zaczyna mnie skręcać…

reklama
Do góry