reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

U mnie dziś cukier słabo, bo z palca miałam 99-105 (mierzyłam 3x). Chyba pójdę w przyszłym tygodniu sama z krwi sprawdzę.
Kurde tez bym chciała zbadać sobie w domu, ale cholera nie mam jak. Pożyczyłabym od mamy, ale ona o ciąży jeszcze nie wie.

Ja dzisiaj na koniach byłam, ale jakaś taka zestresowana byłam, chyba byłam ostatni raz a na pewno ostatni przed poinformowaniem trenerki :)
Hej. Pojechałam rano pobrać krew, wróciłam do domu i zauważyłam że delikatnie plamię oczywiście jest panika przeokropna. Położyłam się i leżę. Wczoraj zapomniałam w południe wziąć duphaston, rano nie wzięłam bo jechałam na badania i mam nadzieję że to przez to i że to jednorazowa akcja.

Dodatkowo coś mnie dopadło, gardło mnie okropnie boli i jest mi zimno
mam nadzieję, że to jednorazowa akcja.

reklama
A ja wczoraj Wigilia z pracy ,było super ale co z tego o 20 po dziecko bo było u dziadków,od rana szykuję się do syna na cmentarz stroik gotowy choinka też na Mikołaja ale czekam bo mają dziadki podjechać bo z małym to nic nie zrobię rok ma dopiero i cieka na około grobu znicze otwiera ,ściąga i w ogóle. Ja też badania po niedzieli i nie wiem gdzie robić znowu mnie pokluja i połowy nie będzie, ostatnio wam nie pisałam a poszłam po wyniki i okazało się że grupy krwi mi nie zrobiła bo za mało było 😱a ja prawie zemdlałam no szok dopiero w styczniu będzie pielęgniarka która potrafi mi pobrać krew.
U mnie ciężko z pobraniem krwi zawsze bo coś zawsze problem ze znalezieniem żyły.

Kurde tez bym chciała zbadać sobie w domu, ale cholera nie mam jak. Pożyczyłabym od mamy, ale ona o ciąży jeszcze nie wie.

Ja dzisiaj na koniach byłam, ale jakaś taka zestresowana byłam, chyba byłam ostatni raz a na pewno ostatni przed poinformowaniem trenerki :)

mam nadzieję, że to jednorazowa akcja.
Glukometr dostajesz za darmo przy zakupie pasków w aptece, koszt max 50zl.

Hej. Pojechałam rano pobrać krew, wróciłam do domu i zauważyłam że delikatnie plamię oczywiście jest panika przeokropna. Położyłam się i leżę. Wczoraj zapomniałam w południe wziąć duphaston, rano nie wzięłam bo jechałam na badania i mam nadzieję że to przez to i że to jednorazowa akcja.

Dodatkowo coś mnie dopadło, gardło mnie okropnie boli i jest mi zimno
I jak tam u Ciebie sytuacja ? Uspokoiło się ? Może jakiś nadmierny wysiłek, jeśli się pojawiło to krwawienie to tak jak piszesz odpoczywaj jak najwięcej. Będzie dobrze 🥰

mam dziś takiego nerwa… córka popsuła mi wszystkie plany dnia, bo nie chciała zasnąć na drzemkę więc wszystko się rozjechało.
Teraz sama bym poszła spać, ale nie ma kto się zająć córką, to jest straszne, zmęczenie w ciąży i brak możliwości spanka w dzień 😭

Mam wizytę 16.12, więc można wpisać w razie czego 😁

I jak tam u Ciebie sytuacja ? Uspokoiło się ? Może jakiś nadmierny wysiłek, jeśli się pojawiło to krwawienie to tak jak piszesz odpoczywaj jak najwięcej. Będzie dobrze 🥰
Dziękuję że pytasz 😘 Jednorazowa sytuacja, niewiele tego było ale jednak mnie wystraszyło i grzecznie leżę caly dzień. Od rana byłam w biegu to może rzeczywiście przez wysiłek. Choć się więcej nie powtórzyło do WC latam co chwilę żeby sprawdzać i krążą mi myśli po głowie co to mogło być i co się dzieje 🫣 idzie oszaleć. Oczywiscie dzisiejsze ciśnienie idzie w górę....
Hej. Byłam dzisiaj u lekarza. 9 plus 5. I jest 2,9 cm człowieka. Na prenatalne umówione. Dobra. Teraz trochę spokojniej.
Cudnie 😍
mam dziś takiego nerwa… córka popsuła mi wszystkie plany dnia, bo nie chciała zasnąć na drzemkę więc wszystko się rozjechało.
Teraz sama bym poszła spać, ale nie ma kto się zająć córką, to jest straszne, zmęczenie w ciąży i brak możliwości spanka w dzień 😭

Mam wizytę 16.12, więc można wpisać w razie czego 😁
Przytulam ! Tez miałam tyle planów na dziś i plamienie mnie spowolniło. Leżę i nie zrobiłam nic. Słyszę że teściowa na dole nerwe ma że nic nie pomagam dziś ale mam to gdzieś

Lista dziewczyn do prywatnej grupy na ten moment:
@Lurinea ❤️ P
@panna_anna ❤️❤️ P
@noellei ❤️ P
@karolinaaax ❤️ P
@AgataG21 ❤️ P
@sarah98765 ❤️ P
@Forestgirl ❤️ P
@NowyStart ❤️ P
@hakunam❤️ P
@1188 ❤️ P
@Karo30 ❤️❤️ P
@Kwietniowa2026❤️ P
@Tralalala25❤️ P
@LadyCaro ❤️ P
@KB02❤️ P
@aagata96 ❤️ P
@Justyna140506❤️ P
@koniczynka32❤️ P
@Marwis26❤️ P
@Judyta26 P
@daariaa9 ❤️ P

Dopisujcie się dziewczyny, bo wydaje mi się, że jednak każda z Was chce być na prywatnym wątku! :D Ale muszę zrobić taką listę, bo może jednak ktoś nie chce się tak "spoufalać".
Zarapaszam do dopisywania się, ale spokojnie, jeszcze chwilę zanim wyślę listę do Ani :)

Ostatnia edycja:
reklama
Glukometr dostajesz za darmo przy zakupie pasków w aptece, koszt max 50zl.
Oo i to tak można bez żadnych recept kupić? Kurde to ja nie wiedziałam, kupię sobie w poniedziałek.

Jeju dziewczyn, ale teraz mi ciężko ale to moja wina.
Wróciłam z koni i miałam taką mega werwę do sprzątania, sprzątałam spiżarnię, kuchnię i nawet miałam myśli typu „chyba coś jest nie tak, że ja tak biegam, robię i nic mi nie dolega, żadnych mdłości, tylko n”na szczęście” cycki mnie bolą.
Po czym tak mnie zaczął brzuch ciągnąć, że no jednak musiałam się położyć i teraz odpoczywam.

Kurde ja chyba muszę wymiotować całą ciążę żeby być spokojna :(

Do góry