Passtelova
Fanka BB :)
Mam spadek progesteronu z 25 na 17. Jest się czym martwić?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Progesteron wydzielany jest skokowo, wartości w ciągu jednego dnia mogą się różnić nawet o 50%. Ważne, że jest powyżej 10. Robiłaś badania mniej więcej o tej samej godzinie? Zbadałabym jeszcze raz dla spokoju, żeby zobaczyć czy dalej jest tendencja spadkowa czy może po prostu wahanie.Mam spadek progesteronu z 25 na 17. Jest się czym martwić?
To jest chyba najgorsze, że te 9 miesięcy zleci taaaak szybkoOooo pozdrawia mama sierpniowa 2025. Powodzenia dziewczynyzleci szybciej niż mrugnięcie
![]()
Ja bym chyba chciała, żeby szybko zleciało.To jest chyba najgorsze, że te 9 miesięcy zleci taaaak szybko
Dzisiaj Clue pokazało mi, że dziś przypada dzień spodziewanej miesiączki. Betę robiłam wczoraj - ładnie przyrosła od piątku. Chciałam jeszcze w tym tygodniu zrobić betę, ale odpuszczę i zrobię w poniedziałek, żeby zobaczyć jak przyrosła.
Nie wiem czy to możliwe na tak wczesnym etapie, ale mam całe popołudnie nudności bleh.![]()
Ile podobieństw u nas! Mam dwójkę na pokładzie - 4,5 latkę i zaraz 3 latka, też dwa poronienia w tym roku (biochem w marcu i poronienie 8tc w maju) też muszę brać acard, dodatkowo obowiązkowo heparyna. Poszłam jak głupia tydzień temu na wizytę, a tu lekarz powiedział „przykro mi, proszę robić betę i przyjść za dwa tygodnie na usg, nic nie przepiszę, dopóki nie będzie widocznego pęcherzyka w macicy”Ooo jak czekałam, aż ktoś założy wątek
Ja ma termin na 12.08.
Co prawda mam już 3,5 latka na pokładzie, ale w tym roku już dwie straty (lipiec biochem, październik strata w 10tc), więc bardzo technicznie podchodzę do tej ciąży. Zresztą mam wrażenie, że jestem w niej od zawsze…
Byłam już u ginekologa tydzień temu, bo miałam mieć włączony acard od momentu uwidocznienia pęcherzyka w macicy. Kolejna wizyta w przyszły poniedziałek.
U mnie dzisiaj 5+2 i podobnie się czuję… od początku właściwie boli mnie głowa i mam zawroty. Już takie silne, że mdli okropnie, najgorzej wieczorem i w nocy, nad ranem ujdzie… sprawdzałaś żelazo i ferrytyne? Niedobory też powodują zawroty głowyJa bym chyba chciała, żeby szybko zleciało.
Mnie kilka dni temu w nocy obudziły mdłości i przez kilka dni było ciężko, ale już przeszło, albo się przyzwyczaiłam. Ale jest mi słabo, w głowie mi się kręci, ma bardzo niskie ciśnienie. Po prostu źle się czuję. Dzisiaj 5+6.