Bandytka_hej
Zaangażowana w BB
Strasznie drogie lekarstwa. Ciekawe czemu czasami lekarze wystawiają standardowe recepty - ja mam takie rozkminy z lekami dla dzieci raz mega tanio a innym razem płacę krocie. Nigdy się w to nie zagłębiałam.Dzień dobry i to naprawdę dobrydzisiaj witam dzień bez mdłości, te tabletki to cudo. Szkoda tylko, że musiałam zabulić za nie 185zł
Co do leków, wrzurzylam się wczoraj okropnie. Bo heparyna w ciąży jest za darmo. Euthyrox w ciąży jest za darmo. A koleś mi wystawił standardową receptę, jakbym w ogóle nie była w ciąży… wiecie, bez kodu „C”. I oczywiście wydałam wczoraj razem z wizytą i lekami prawie 600złTo moja 6 ciąża, pierwszy raz się spotykam z takim czymś…
Co do strat, bo wiele z nas tutaj ma conajmniej kilka za sobą - wiem jakie to trudne. Mam za sobą trzy poronienia, każde na innym etapie, każde wyglądało inaczej. Tak naprawdę nie ma szans, żeby coś się powtórzyło, a mimo wszystko wraca się do tego… dużo siły dla nas![]()
no to praktycznie łeb w łebU mnie pierwszy dzien OM 16 listopada, czyli dzieli nas tylko jeden dzienowulacje mialam 1 grudnia potwierdzona owulakiem
tez się stresuje takimi rzeczami - opryszczkę mam dwa razy w roku, plus dodatkowo u nas ospą panuje w okolicy@Bandytka_hej chyba jakiś wirus bo byłam nie do życia, wczoraj było ciut lepiej a dziś naprawdę ok. Bardzo mnie to stresuje bo jednak infekcja w pierwszych tygodniach jest niewskazanadobrze, że jutro lekarz ale już wiele scenariuszy czarnych w głowie. No staram się dać na luz ale ciągle myślę czy jest ok, czy serce bije, no sama sobie coś wkręcam.
W ogóle postanowiłam sobie, że te ciąże bardzo aktywnie przejdę - codziennie pilnuję 10000 kroków, maksymalnie spróbuję odstawić cukier. Zobaczymy jak mi to pójdzie