reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witajcie.

U nas pogoda okropna, wczoraj tez byo strasznie :wściekła/y:. Bylismy wczoraj troszke na zakupach , a dzisiaj jedziemy do mojej siostry na imieninki :tak:

Zazdroszcze Wam, piszecie, ze odwiedzacie rodzinę, tesciówki zapraszają na obiadek. A u nas niestety toczona jest wojna z tesciami, w sumie z tesciowa. Poszło o to, ze mąż a jej syn smiał się jej przeciwstawic.

czesc dziewczynki....ja chcialam wam tylko powiedziec ze jestem po wizycie w klinice poronien...wszystkie wyniki bardzo dobre...nic nie znalezli....wiec z jednej strony ciesze sie a z drugiej sama nie wiem...dostalismy zielone swiatelko jesli zdecydujemy sie sprobowac znowu...dodatkowo przepisali mi aspiryne jakby co....i wlasnie sie zastanawiam...bo wlasciwie zespolu antyfosfolipidowego nie stwierdzili ...ale ze jestem po 3 poronienich i bez konkretnych przyczyn kazali brac aspiryne jak zajde w ciaze....aha....zdecydowalismy sie sprobowac....ufff....mam nadzieje ze sie uda...to juz naprawde bedzie ostatni raz....siodmy zreszta...olaboga jak to brzmi....no....a wlasciwie to chcialam zapytac czy ktoras moze brala aspiryne czy pochodne tego w ciazy i jak to wogole jest z tym???pozdrawiam serdecznie...

Niestety nie wiem, jakie dokładnie działanie ma aspiryna dla kobiet w ciąży, ale wierzę, że lekarz wie co robi. Trzymam kciuki, tym razem na pewno się uda.

Witam!!
Ale nudy tu u nas na forum tak od 2 dni, mało piszemy!!!!
Co wy, na pielgrzymkę wszyscy poszliście - i w Częstochowie dziś siedzicie:-D:laugh2::-D??
Pogoda nie za fajna dziś u nas.
Ja jestem w trakcie gotowania pysznego, esencjonalnego rosołku. Wczoraj z mężem byliśmy w Jankach - kupiliśmy komodę i szafę w IKEI - bo rzeczy maleństwa przybędzie - a my nie mielibyśmy w czym przetrzymywać. A... i jeszcze wieżę stereo firmy LG, w MediaMarkcie kupiliśmy. Super! - jest teraz na czym posłuchać muzyki relaksacyjnej i klasycznej... Potem KFC - pycha! - no a potem byliśmy w kinie na batmanie. Był bardzo miły dzień.
Dziś siedzimy w domku i odpoczywamy.

Czytacie co nieco waszym pociechom? Ja trochę zaczęłam - tak trochę dziwnie się do brzusia gada - ale czytałam, że dzidzia przyzwyczaja się do naszego głosu i lepiej się rozwija. Był kiedyś nawet taki program o tym w tv. Co prawda mam różne bajki - ale na razie korzystam z netu.
Np. taka stronka: Bajki
Jeśli macie jakieś fajne strony - podzielcie się...
Miłego dnia!

My wczoraj w IKEI spędziliśmy prawie cały dzień, ludzie sobie tam chyba na spacer chodzą. Rodzinki się porozsiadały we wzorcowych pokojach. Masakra. Wróciłam zniszczona, zmęczona i padłam...

Ja byłam w piątek u mamy i nie mogłam znaleźć moich książeczek z bajkami mama obiecała, że znajdzie :-) Znalazłam za to książkę pt. Baśnie Związku Radzieckiego myślałam, ze się zsikam ze śmiechu jak je przejrzałam :-D

elelw poszukaj tu:
DlaDzieci.StronyPolskie.pl - Katalog polskich stron dla dzieci

Ja u rodziców znalazłam Nieumiałka:-), w dzieciństwie strasznie tatę molestowałam, żeby mi czytał i podobno znałam na pamięć sporą częśc:-D

Zazdroszcze Wam, piszecie, ze odwiedzacie rodzinę, tesciówki zapraszają na obiadek. A u nas niestety toczona jest wojna z tesciami, w sumie z tesciowa. Poszło o to, ze mąż a jej syn smiał się jej przeciwstawic.

Agawar, czasem tak bywa, chyba każdy przechodził z teściami jakieś nieprzyjemne scenki. Mam nadzieje, że z czasem teściowa przejrzy na oczy i będzie chciała, żeby te relacje się zmieniły.

Witam
Dziś u Nas już nie pada i pogoda o wiele lepsza niż przez ostatnie kilka dni....dzieciaki właśnie pojechały i wreszcie mam chwilkę wytchnienia :-) dziś się kompletnie nie wyspałam...z moim Z spaliśmy na materacu bo dzieciaki w łózku i w nocy zeszło powietrze...i do rana praktycznie na podłodze....spałam tylko 4 godziny i podnieść się rano nie mogłam...ahhh mówię Wam...;-)

Mamuśki nie wiem jak u Was ,ale u mnie taka nuda..masakra...

Pogoda szkoda słów...jeszcze tylko brakuje burzy i trąby i bedzie full wypas wszystkiego...jakas taka dołująca atmosfera przez ta pogode panuje...łazimy z miskiem w ta i spowrotem po mieszkaniu i nie wiemy co ze soba zrobic...

Mam nadzieje,ze u Was lepiej:sorry2:

U mnie nudy nigdy nie ma, bo jest Jasiek :-D Nie pozwala mi się nudzić choćbym czasem chciała. Ale pogoda też nie zachęca do aktywności.
Ale my z meżusiem wczoraj spędziliśmy milutki wieczór (kolacja, kino i c.d. w domku) w ramach naszej poniedziałkowej siódmej rocznicy ślubu :-)

dziewczyny podajcie jeszcze raz co stosujecie na rozstepy, próbowałam się cofnoć i znaleźć ale mi nie wyszło

Ja zarówno w pierszej, jak i w drugiej ciąży niezmiennie używam Musteli i jestem bardzo zadowolona.

Aga - trzymam kciuki, żeby tym razem się udało! A co do aspiryny, ja zawsze słyszałam, że w ciązy zabroniona, ale pewnie u ciebie przepisali z jakiś konkretnych przyczyn.

Yoka - współczuję nocki z przygodami. Ja ostatnio też ciągle niewyspana. Budzę sie na siusiu, a potem dlugo nie mogę zasnąć. Coraz bardziej dokucza mi kręgosłup i nie mogę znaleźć dogodnej pozycji. A rano, jakbym pospała, to przychodzi Jaś i koniec ze spaniem.

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim

My wczoraj z moim M robiliśmy kolejne przemeblowanie i porządki - prawie cały dzień zajęty,
na koniec poszliśmy do znajomych na grilla.
Byłam bardzo zmęczona - coraz bardziej dokucza mi kręgosłup i nogi mi bardzo puchną.
W nocy też się nie wyspałam bo moja córcia bardzo mnie kopała:-) i jeszcze ta zgaga:wściekła/y::wściekła/y:.
Dzisiaj też męczący dzień mnie czeka bo jedziemy do przyszłego chrzestnego mu pomagać w remontowaniu domku -
ja tylko dzieci pilnuje:-D.

Jeśli chodzi o krem to ja używam - Palmer's cocoa butter formula.

Witajcie :tak:
My już w domku:-)cały weekend spędziliśmy na działeczce i w przeciwieństwie do większości z Was pogoda nam dopisała...tylko z soboty na niedzielę w nocy padał deszcz a tak słonće i ciepełko:tak:

mnie też do tego kość ogonowa
lekarz stwierdził, że po porodzie będzie mnie bolała jeszcze bardziej :szok:

Arlets ja też mam potworne bóle kości ogonowej, jak dłużej posiedzę w jednym miejscu....trochę martwi mnie to co powiedział lekarz :baffled:

dziewczyny podajcie jeszcze raz co stosujecie na rozstepy, próbowałam się cofnoć i znaleźć ale mi nie wyszło

Sawka ja uzywam Musteli, i jestem bardzo zadowolona:tak:, kupiłam teraz krem na rozstępy firmy Palmers po konsultacji z Renią

reklama
czesc dziewczynki....ja chcialam wam tylko powiedziec ze jestem po wizycie w klinice poronien...wszystkie wyniki bardzo dobre...nic nie znalezli....wiec z jednej strony ciesze sie a z drugiej sama nie wiem...dostalismy zielone swiatelko jesli zdecydujemy sie sprobowac znowu...dodatkowo przepisali mi aspiryne jakby co....i wlasnie sie zastanawiam...bo wlasciwie zespolu antyfosfolipidowego nie stwierdzili ...ale ze jestem po 3 poronienich i bez konkretnych przyczyn kazali brac aspiryne jak zajde w ciaze....aha....zdecydowalismy sie sprobowac....ufff....mam nadzieje ze sie uda...to juz naprawde bedzie ostatni raz.......

trzymmam kciuki :-) uda się!!!
abyś tylko nie myślała o najgorszym w okresie gdy stało się najgorsze!

a co do aspiryny ja znowu czytałam w jakimś piśmie ,że w ameryce podają ciężarnym po 1/2 aspiryny dziennie i że własnie jest odwrotnie niż wszyscy sądzą!!!
jak znajdę to zeskanuję i wrzucę

a ja dzisiaj prawie cały dzień na zakupach i teraz czuję każdy kręg w kręgosłupie po tych sklepowych szaleństwach!!!
:sorry2: wstyd sie przyznać ale kupuję rzeczy wyłącznie dla siebie bo oczywiście u mnie to zły zabobon jak się kupuje tak wcześnie - myślę, że zacznę w połowie września lub w październiku....:-)

Do góry