reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
no może i tak ale ja akurat odniosłam się do tego co napisałaś

mnie lekarze jednak uczyli, że zawsze ważniejsza jest data z OM - bo z USG to róznie bywa mi raz wyszło że na 8 grudnia potem na 2 grudnia
a od daty OM odliczają gdyby się dziecię zadomowiło na dłużej niż może!
zrsztą podobno tylko z tych pierwszych USG bierze się datę jeśli już!

mój lekarz natomiast kazal kierowac mi sie usg dlatego ze moje cykle od zawsze szalaly i standardowe wyliczenie plus rok minus trzy m-ce plus 7 dni raczej bez sensu. Na szczescie dwoch lekarzy na róznym sprzecie w pl i uk zgodnie wyznaczyli date na 10.12:-)

Gdyby sugerować się zawsze usg to wszystkie dzieci rodziły by się z ta samą wagą i tej samej wielkości...:-) wiek ciąży na usg wylicza się przede wszystkim na tej podstawie....:-)

hej hej !!!!
a ja dzis fatalnie sie czułam, w pracy wysiedziałam aż 3 godziny po czym męzowy zawiółz mnie do domu i na szczęście córcia była wyrozumiała i oszczędziła mnie dzis !!!

Dzień dobry wtorkowo. Właśnie udało mi sie nadrobic zaległości w czytaniu Was.Uf jak to dobrze juz byc w domku i z Wami.
Z tego co mi narazie powiedzieli to moje dolegliwości były związane z jakąś bakterią w moczu ale jaką to będę wiedziała dopiero jak odbiorę wynik posiewu w przyszłym tygodniu.
Narazie dostałam UROSEPT 2x dziennie i MACMIROR500 no i jak tylko mnie zaboli brzuch to mam wskakiwac do wyrka i brac NO-SPĘ.

A no i wkońcu wiem że będę miała drugą dziewczynkę. Więc teraz trwa debata nad imieniem bo nagle wszystkie propozycje przestały sie mojemu mężowi podobac.

gratulacje córci !!!!

Dziewczyny a mam pytanko (jeżeli już było zadane to przepraszam, ale nie mam szans na nadrobienie tych 3 tygodni). Czy nas obejmie ten dłuższy macierzyński skoro zaczniemy w 2008 roku, a ustawa ma wejść w 2009?
no właśnie tez sie nad tym zastanawiałam !!!

A ja dziś nie mialam siły siedzieć przy komputerze i po pracy od razu poszłam spać, potem pojechałam do mamuśki i do apteki zakupić glukozę 75g. Jutro rano idę na badania - ogromne to opakowanie tej glukozy, normalnie jestem troszkę przerażona:)

A po południu znowu zobaczę moją dziewczynkę bo w końcu się doczekam badania połówkowego z prawdziwego zdarzenia:) A potem jadę do Ikei i moze sobie poprawię humorek zakupkami jakimiś:)

A znalazłam fajne naklejeczki na ścianę i sobie zakupię nad łóżeczko bo fajnie mi będą pasować na zielonej ścianie:)
KWIATY naklejki na ścianę KWIATKI - 250 sztuk !! (415815655) - Aukcje internetowe Allegro

fajne te kwiataki !!! musze znaleźć zdj jak Liwcia była mała to jej tez taka kwatuszkową ozdobę zrobiłam tyle że wyciałam z kolorowego brystolu :tak: fajnie bedzie wyglądać !!!

Arlets, śliczne te owieczki.
Też będę musiała o tym, żeby jakoś ocieplic wystrój naszej sypialni, ale póki co to zastanawiam sie jak my sie w niej pomieścimy, niby jest spora, ale meble robione na miarę od ściany do ściany i wszystko połączone, nawet nie ma jak wyrzucic jakiegos elementu, może łózeczko wejdzie, ale nic poza tym.
Zastanawiam się nad przeniesieniem się z Dzidzią do bawialni lub sypialni chłopaków, ale wtedy będa przez jakiś czas poszkodowani.

reklama
Hey

A ja dzisiaj niewyspana i zła.:wściekła/y: Całą noc jakoś dziwnie swędziała mnie noga we wnątrz, jakiś nerw; podejrzewam , że to Mała naciska na jakieś czułe miejsce. Strasznie to męczące bo nie można usnąć.
Wogóle to w nocy 3 razy obudził mnie ból brzucha tak jakby to były skurcze no i się przestraszyłam.
Wstałam wcześniej bo ta noga mnie do szału doprowadza:crazy: no i jeszcze jakos mnie żołądek boli.
Nikola kopie jak szalona od rana.

Do góry