• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
Sorry dziewczyny ze sie nie odzywałam ale ostatnie pare dni to był jakiś koszmar... najpierw z moim tata bo podejrzewaliśmy udar i było bieganie po szpitalu, potem sie okazało ze to jakaś infekcja (wiec dobrze ze jednak z przezorności założyłam maseczke) . Moja mama nie ma prawka, maz w delegacji wiec musialam im jakoś pomóc..najgorzej ze dźwigać nie mogę i musialam wołać sąsiada zeby mi pomógł ojca ogarnac do auta :/ codziennie wieczorem jest "modlitwa" nad wc ;/ od 16 mi sie zaczyna a kolo 19 to juz jestem co chwilę... ma któraś z Was takie wieczorne mdlosci? Ja rano spoko bez niczego, wciągam pierwsze i drugie śniadanie ale normalnie pozniej to co wypije nawet wodę to jest cienko... ja mam prenatalne wyliczone na 12+4 na koniec maja...Czy któraś z doświadczonych mam moze mi powiedzieć jak wyglada to badanie? To jest normalne usg? Ja chyba sie martwię troche i pewnie i tak bede chciala zrobić NIFTY PRO zeby wiedzieć...

reklama
Ja w pierwszej okropnie reagowałam na mięso. Ciągle mi śmierdziało i nie mogłam go zrobić... Ale to było jakoś w połowie ciąży no i kupiłam z mężem 2 paczki mielonego. Otwieram jak byłam sama w domu, mówię jejku jaki smrod. Wrzuciłam do lodówki. Pojechałam do sklepu kupić 0.5kg mięsa mielonego. Wracam i mówię kurde te też jakieś nieświeże, śmierdzi szambem. Pojechałam do sklepu kupuje kolejne 2 paczki mięsa i mówię nie no te też... Zrobiłam wtedy po prostu mrożone frytki na obiad xd mąż wraca i mówi że przecież żadne mielone nie śmierdzi xd no i faktycznie tylko smród wyczuwałam ja xd i tak zostaliśmy z 2.5 kg mielonego xD
Zjeść mogłam ale robić nie.

W tej na razie wszystko git, nie mam tak.
O to ja mam tak ... mój mąż do pracy musi miec mieso i warzywa...a najbardziej lubi brokuł gotowanego... wiec wlsnie przejął kuchnie bo ja na mieso to reaguje toaletą a tak jak mi brokuł nigdy nie przeszkadzał to teraz nie mogę znieść zapachu i wietrze kuchnie :/ za to jajka mogę zjadać na śniadanie aż miło:) chociaz ostatnio jestem na sałatkach pomidorowo-ogorkowych bo mnie moj gin straszy ze bedzie mnie pilnował z wagą bo zaczęłam z solidnym 98 i nadwagą i powiedział ze mam sie pilnować bo jak nic czeka mnie cukrzyca ciążowa 🤯

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry