• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
Śniły mi się dzisiaj balony - cały pokój w balonach różowych i niebieskich, cieszyłam się, że będę mogła zrobić fajne gender reveal 😂
Dzisiaj mam wizytę serduszkową, płci jeszcze nie poznam, co najwyżej mogę sobie powróżyć z teorii Ramziego 😂
Ja dziś byłam kupić jakieś bluzki bo w cyckach żadna nie pasuje 🫣
Ja już wyciągnęłam spodnie ciążowe 🙈
Sorry dziewczyny ze sie nie odzywałam ale ostatnie pare dni to był jakiś koszmar... najpierw z moim tata bo podejrzewaliśmy udar i było bieganie po szpitalu, potem sie okazało ze to jakaś infekcja (wiec dobrze ze jednak z przezorności założyłam maseczke) . Moja mama nie ma prawka, maz w delegacji wiec musialam im jakoś pomóc..najgorzej ze dźwigać nie mogę i musialam wołać sąsiada zeby mi pomógł ojca ogarnac do auta :/ codziennie wieczorem jest "modlitwa" nad wc ;/ od 16 mi sie zaczyna a kolo 19 to juz jestem co chwilę... ma któraś z Was takie wieczorne mdlosci? Ja rano spoko bez niczego, wciągam pierwsze i drugie śniadanie ale normalnie pozniej to co wypije nawet wodę to jest cienko... ja mam prenatalne wyliczone na 12+4 na koniec maja...Czy któraś z doświadczonych mam moze mi powiedzieć jak wyglada to badanie? To jest normalne usg? Ja chyba sie martwię troche i pewnie i tak bede chciala zrobić NIFTY PRO zeby wiedzieć...
Współczuję takich przeżyć...
Mdłości mam całodzienne od rana do wieczora 😫
USG prenatalne to normalne USG, tyle że lekarz więcej sprawdza - przezierność karkowa, narządy, itp.

Sorry dziewczyny ze sie nie odzywałam ale ostatnie pare dni to był jakiś koszmar... najpierw z moim tata bo podejrzewaliśmy udar i było bieganie po szpitalu, potem sie okazało ze to jakaś infekcja (wiec dobrze ze jednak z przezorności założyłam maseczke) . Moja mama nie ma prawka, maz w delegacji wiec musialam im jakoś pomóc..najgorzej ze dźwigać nie mogę i musialam wołać sąsiada zeby mi pomógł ojca ogarnac do auta :/ codziennie wieczorem jest "modlitwa" nad wc ;/ od 16 mi sie zaczyna a kolo 19 to juz jestem co chwilę... ma któraś z Was takie wieczorne mdlosci? Ja rano spoko bez niczego, wciągam pierwsze i drugie śniadanie ale normalnie pozniej to co wypije nawet wodę to jest cienko... ja mam prenatalne wyliczone na 12+4 na koniec maja...Czy któraś z doświadczonych mam moze mi powiedzieć jak wyglada to badanie? To jest normalne usg? Ja chyba sie martwię troche i pewnie i tak bede chciala zrobić NIFTY PRO zeby wiedzieć...
Prenatalne to zwykłe USG tylko bardzo dokładne, sprawdza się wiele parametrów i może go wykonywać tylko lekarz z uprawnieniami do tego. Zwykle pobiera się też krew na badanie wolnego bhcg, mając wyniki razem określają ryzyka wad i dziecka

O to ja mam tak ... mój mąż do pracy musi miec mieso i warzywa...a najbardziej lubi brokuł gotowanego... wiec wlsnie przejął kuchnie bo ja na mieso to reaguje toaletą a tak jak mi brokuł nigdy nie przeszkadzał to teraz nie mogę znieść zapachu i wietrze kuchnie :/ za to jajka mogę zjadać na śniadanie aż miło:) chociaz ostatnio jestem na sałatkach pomidorowo-ogorkowych bo mnie moj gin straszy ze bedzie mnie pilnował z wagą bo zaczęłam z solidnym 98 i nadwagą i powiedział ze mam sie pilnować bo jak nic czeka mnie cukrzyca ciążowa 🤯
O kurczę to Cię nastraszył. Ja poprzednia ciąże zaczynałam podobnie i jeszcze przytylam 25kg. Cukrzycy nie miałam, nawet wydaje mi się że miałam bardzo niski cukier :) jedynie na dosłownie ostanie trzy dni ciąży dostałam tabletki na ciśnienie.

Ja ostatnie dni to ciągle mdłości mam je w różnych godzinach . Wczoraj były wieczorem dziś męczą mnie od samego rana i są okropne . Zastanawiam się jak przeżyję podróż w której to ja jestem kierowca bo czeka mnie kolejna wizyta u lekarza tym razem odwiedzam endokrynologa żebym wiedziała co i jak z moją tarczycą w przypadku ciąży

O to ja mam tak ... mój mąż do pracy musi miec mieso i warzywa...a najbardziej lubi brokuł gotowanego... wiec wlsnie przejął kuchnie bo ja na mieso to reaguje toaletą a tak jak mi brokuł nigdy nie przeszkadzał to teraz nie mogę znieść zapachu i wietrze kuchnie :/ za to jajka mogę zjadać na śniadanie aż miło:) chociaz ostatnio jestem na sałatkach pomidorowo-ogorkowych bo mnie moj gin straszy ze bedzie mnie pilnował z wagą bo zaczęłam z solidnym 98 i nadwagą i powiedział ze mam sie pilnować bo jak nic czeka mnie cukrzyca ciążowa 🤯
Też uważam, że Cię nastraszył z tą cukrzycą. Też mam dużą wagę startową (tak jak poprzednie 2 ciąże). Nikt nic mi nie mówił a propo wagi, ani ginekolog, ani endokrynolog (mam niedoczynność tarczycy i hashimoto). Ani razu nie miałam cukrzycy ciążowej w poprzednich ciążach. A z tym, że trzeba uważać co się je no to jak najbardziej, aczkolwiek przy mdłościach i różnych awersjach w ciąży nic nie poradzisz jak tylko jakiś jeden czy dwa produkty wchodzą w miarę a od reszty odrzuca...

Byłam dzisiaj u lekarza i wychodzi że planowana data to 12.12 czyli jeszcze później. Tam jak jest wpisany na pierwszej stronie termin z om to on nie jest w z miesiączki tylko z jakiś moich przypuszczeń. Bo według terminu z ostatniej miesiączki to powinnam być daleko w drugim trymestrze 😂

Ja to samo, wczoraj na zakupach z rozmiaru S musiałam brać M/L bo w mniejsze nie wejdę 🫣 staniki wszystkie do wymiany, spodnie.
Jeny a ja w drugą stronę. W dwa tygodnie spadłam 3kg przez to niejedzenie 😟Wszystko mam luźniejsze, chociaż pod koniec dnia w brzuch zaczynają spodnie cisnąć, bo chodzę w większości w jeansach

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry