• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

A który masz teraz tc? Ja tydzień temu też byłam pewna że będzie serduszko a zarodek miał tylko 2 mm. Pani doktor powiedziała że 5tc a ja jestem pewna że tydzień więcej bo wiem kiedy miałam owulację. Dodała też że ciąża wygląda na żywą i że są przepływy. Chyba dużo zależy od sprzętu. Ja pamiętam że w pierwszej ciąży miałam to samo i zaraz poleciałam do innego lekarza prywatnie do kliniki gdzie robią prenatalne. I tam było wszystko ładnie widać. Teraz mi szkoda 380 zł i czekam do wtorku 😅
Według miesiączki 6+2, według USG 5+5. I też wiem kiedy była owulacja 😛 Może zagniezdzenie było później 🤷‍♀️

reklama
Hej dziewczyny, chciałam się przywitać 🤗 Obecnie 7+4, w poniedziałek na USG ciąża była o dzień starsza, serduszko biło. To ogólnie moja czwarta ciąża, ale do tej pory mam niestety tylko jedno dziecko, więc mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze 😌 Chciałam się Was zapytać, czy któraś z Was bierze może zastrzyki z heparyny (neoparin) bez żadnych badań w tym kierunku? Lekarz w poniedziałek przepisał mi ten lek, do tego acard, ze względu na to, że pierwsza ciążę straciłam w 12 tyg (serce zatrzymało się w 9tc), kolejną ciążę donosiłam do 35 tygodnia i musiałam mieć cc ze względu na to, że syn przestał rosnąć i miał hipotrofię (2125g) oraz spadało mu tętno. Trzecią ciążę miałam pozamaciczną, gdzie doszło do pęknięcia jajnika i silnego krwotoku wewnętrznego, gdzie w ostatniej chwili mnie uratowali. Lekarz przez moją historię wypisał mi właśnie te leki, które wcześniej wymieniłam, ale trochę mnie stresuje ta heparyna bez żadnych badań krwi pod kątem np. Trombofilii… przepraszam za długi tekst, ale chciałam wszystko w miarę dokładnie opisać 😁 życzę Wam wszystkiego dobrego, i chciałabym zostać tutaj z Wami ❤️

Hej dziewczyny! Jestem tutaj z Wami już od jakiegoś czasu, ale ciąża dojeżdżała mnie od samego początku totalnie więc odzywam się dopiero teraz, jak już lepiej się czuję 😊 mam termin na 12.12. To moja druga ciąża, na pokładzie już synek 6,5 roku. 11.05 mam USG z wynikami krwi, 2.06. Mam pierwsze prenatalne. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grupy i razem przejdziemy przez tę ciąże. Buziaki!

Według miesiączki 6+2, według USG 5+5. I też wiem kiedy była owulacja 😛 Może zagniezdzenie było później 🤷‍♀️
A to tak działa, że zagnieżdżenie może się opóźnić i wyjdzie późniejszy TP z usg?

Mi też wyszła z usg 4 dni młodsza ciąża niż się spodziewałam i niby to nie dużo, ale pierwsza ciąża rozwijała się od początku zbyt wolno i niestety zakończyła się w 9 tyg., kiedy zarodek miał tylko 6 tyg. Więc teraz trochę mnie stresuje, że ciąża wyszła młodsza.

Hej dziewczyny, chciałam się przywitać 🤗 Obecnie 7+4, w poniedziałek na USG ciąża była o dzień starsza, serduszko biło. To ogólnie moja czwarta ciąża, ale do tej pory mam niestety tylko jedno dziecko, więc mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze 😌 Chciałam się Was zapytać, czy któraś z Was bierze może zastrzyki z heparyny (neoparin) bez żadnych badań w tym kierunku? Lekarz w poniedziałek przepisał mi ten lek, do tego acard, ze względu na to, że pierwsza ciążę straciłam w 12 tyg (serce zatrzymało się w 9tc), kolejną ciążę donosiłam do 35 tygodnia i musiałam mieć cc ze względu na to, że syn przestał rosnąć i miał hipotrofię (2125g) oraz spadało mu tętno. Trzecią ciążę miałam pozamaciczną, gdzie doszło do pęknięcia jajnika i silnego krwotoku wewnętrznego, gdzie w ostatniej chwili mnie uratowali. Lekarz przez moją historię wypisał mi właśnie te leki, które wcześniej wymieniłam, ale trochę mnie stresuje ta heparyna bez żadnych badań krwi pod kątem np. Trombofilii… przepraszam za długi tekst, ale chciałam wszystko w miarę dokładnie opisać 😁 życzę Wam wszystkiego dobrego, i chciałabym zostać tutaj z Wami ❤️
ja jestem na Clexane bez żadnych badań. To moja 7. ciąża i dwójka dzieci w domu👶. Dwie pierwsze ciąże❤ zatrzymane (5. tydz. i 7. tydz.). Lekarz w trzeciej❤️ wdrażał Clexane i Acard. Ciąża donoszona w 39. tyg. Trafiłam do szpitala przez wysokie ciśnienie i wywoływali mi poród. Tak męczyli mnie dwa dni, a trzeciego dnia zrobili cesarskie cięcie.

Czwarta ciąża❤ z Clexane – zatrzymanie serduszka w 7+4. Piąta ciąża❤️ donoszona – cesarskie cięcie ze względu na bliznę z poprzedniej. Szósta biochemiczna❤, a teraz 7❤️. na Clexane i Luteinie.😊 I bez żadnych nadan pod kątem Trombofili.

reklama
Hej :) nie miałam do czynienia z tymi lekami w ciąży, ale wiem, że mój poprzedni ginek przepisał jednej pacjentce, która miała problem z zagnieżdżeniem zarodków i udało się po tych lekach :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry