• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

reklama
A dlaczego nie możesz pójść wcześniej? Najczęściej się chyba robi w 12+coś. Szczególnie, że czasem dziecko się tak obróci, że czegoś nie chce pokazać i jak nic nie pomaga, to każą przyjść za tydzień, żeby zobaczyć tą jedną rzecz.
Na maj już mówiła że nie mają za bardzo terminów. Lekarz mówił że w tej placówce ogólnie może być duże zainteresowanie, bo dobry sprzęt i wykwalifikowani lekarze. Dlatego już nie szukałam dalej i przyjmuję ten dzień dziecka, niech będzie dla nas szczęśliwy :) to będzie 12+4, więc terminowo powinno być w sam raz. No i może ma rację że w tym 13+4 dziecko by było za duże biorąc pod uwagę przesunięcie z miesiączki, bo opieramy się na tej dacie z ostatniego USG.

Dziewczyny a macie jakieś sposoby na infekcje intymne? Ja tak sobie myślę że swędzenie to mój pierwszy objaw teraz i ostatnio 😅 masakra. A jeszcze chodzę z małą na basen to też nie pomaga. Używam clomatrizolum a może jest coś lepszego lub „od środka?”
Wietrzenie, bawełniana przewiewna bielizna i siku po stosunku 😅 a z innych to żurawit :D

Dziewczyny a macie jakieś sposoby na infekcje intymne? Ja tak sobie myślę że swędzenie to mój pierwszy objaw teraz i ostatnio 😅 masakra. A jeszcze chodzę z małą na basen to też nie pomaga. Używam clomatrizolum a może jest coś lepszego lub „od środka?”
Ja byłam z moją infekcją u ginekologa, bo nie chciałam leczyć w ciąży na własną rękę i okazało się, że infekcja grzybicza - dostałam Pimafucin (na receptę)

Jezusie, dziewczyny, ja to się budzę totalnie bez sił, jakoś poranek ledwo znoszę, łapię później może ze 2/3h energii, a później mam taki zjazd, że nie daję rady 😶

Jezusie, dziewczyny, ja to się budzę totalnie bez sił, jakoś poranek ledwo znoszę, łapię później może ze 2/3h energii, a później mam taki zjazd, że nie daję rady 😶
Wierzę ja też bez mocy jestem 🥺
Ja właśnie nażarłam się na kolację kanapek z szynką, serem i jajkiem po czym stwierdziłam że mi jajka śmierdzą i mi niedobrze po nich 🥴🙄🫣
ja na samym początku jadłam dużo jajek teraz nie za wiele . Ogólnie ciężko mi coś jeść czasem mam przypływ ochoty na coś ale szybko mi mija

reklama
Ja przez te mdłości nie mam apetytu, wody też mało piję... Rano wstaję, ubiorę się, pomaluję i czuję się jakbym przebiegła maraton 🫣 Bardzo szybko się męczę. Oby do drugiego trymestru 🙏

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry