reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

No wlasnie ...ja juz tez nie wiem co o tym myslec...ale chyba jednak to nie zrobilo na mnie az takiego wrazenia zeby przestac pic mleko i jesc jogurty bo je lubie po prostu:tak:
ale dzisiaj mama przekazala mi jakas wg mnie glupia ciekawostke....byla u niej pacjentka ktorej dziecko ma skaze bialkowa i lekarz powiedzial jej ze to dlatego ze nie ograniczyla nabialy w ostatnim miesiacu ciazy...:confused:i lekarz sie zdziwil dlaczego nikt jej tego na SR nie powiedial....ja nie wiem co o tym myslec. nam wczoraj na SR powiedziala ze 2 szklanki mleka nie wiecej dziennie...to moze to jest wlasnie to ograniczenie?:rofl2::confused:slyszalyscie cos takiego?bo mi sie wierzyc jakos nie chce....

reklama
No wlasnie ...ja juz tez nie wiem co o tym myslec...ale chyba jednak to nie zrobilo na mnie az takiego wrazenia zeby przestac pic mleko i jesc jogurty bo je lubie po prostu:tak:
ale dzisiaj mama przekazala mi jakas wg mnie glupia ciekawostke....byla u niej pacjentka ktorej dziecko ma skaze bialkowa i lekarz powiedzial jej ze to dlatego ze nie ograniczyla nabialy w ostatnim miesiacu ciazy...:confused:i lekarz sie zdziwil dlaczego nikt jej tego na SR nie powiedial....ja nie wiem co o tym myslec. nam wczoraj na SR powiedziala ze 2 szklanki mleka nie wiecej dziennie...to moze to jest wlasnie to ograniczenie?:rofl2::confused:slyszalyscie cos takiego?bo mi sie wierzyc jakos nie chce....
Z własnego doświadczenia Ci powiem: Przy ciąży z Julką, pod koniec 8.mies. przeprowadzilismy się z M. do wynajętego mieszkania. I ja dzień w dzień piłam TYLKO wieczorem litr bądź dwa mleka (3,2%z Biedronki)-tak mi smakowało, a że w grę wchodziły paluszki (mieliśmy z M. wtedy jakąś fazę na nie), to czymś popijać musiałam (Dziewczyny nie stosujcie podobnych praktyk, za dużo kilogramów mi do porodu przybyło:laugh2:) :laugh2::laugh2::laugh2:

bry wieczór kochane

czarna - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu - przepraszam ale nie działają mi emotionki

nie dam rady nadrobić wybaczcie
tylko melduję się ze u nas wszystko OK, mała już głową w dół, wazy 2600, nadal szczelnie wszytko pozamykane i na to mam prikaz zwiększyć aktywnośc hmm ciekawe jak ja ja i tak non stop w ruchu.
Młody od 1.09 chodzi do przedszkola i przyznam ze pierwsze 4 dni to psychicznie byłam straznie wymęczona on też ale już z dnia na dzien tfu tfu jest lepiej więc i mi już dobrze :-)

dorotka - super ze masz neta i dostep do forum :-)

pozdrawiam, ciagle myśle o Was
buziaczki papap spokojnej nocki

bry wieczór kochane

czarna - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu - przepraszam ale nie działają mi emotionki

tylko melduję się ze u nas wszystko OK, mała już głową w dół, wazy 2600, nadal szczelnie wszytko pozamykane i na to mam prikaz zwiększyć aktywnośc hmm ciekawe jak ja ja i tak non stop w ruchu.
Młody od 1.09 chodzi do przedszkola i przyznam ze pierwsze 4 dni to psychicznie byłam straznie wymęczona on też ale już z dnia na dzien tfu tfu jest lepiej więc i mi już dobrze :-)

no Kochana, w końcu jesteś :) :laugh2:

A ja dziś miałam niezłą akcję. Zrobiłam sobię kawkę i usiadłam przed kompem razem z paczką delicji. Ledwie jedną wzięłam do ust, patrzę a tam robal wyłazi! Jeny, no takiego czegoś to jeszcze nie było!!!! wlazłam na stronę wedla i chciałam wziąć adres mailowy żeby do nich skargę napisać, ale jedyne co znalazłam to jakiś formularz, który oczywiście wypełniłam, żadając zadośćuczynienia. Nie chodzi mi o kase, ale żeby ciężarna kobieta robactwo jadła?????
ochydne! Ja to bym chyba długo takiego ciastka nie ruszyła:no::baffled:

zawadka to dobrze że u ciebie wszystko w pożądku

Ja bardzo lubię mleko i jogurty ale wolę nie zastanawiać się co tam jest chociaż staram się wybierać naturalne i bez konserwanów to i tak nigdy nie wiemy co jemy...

A ja dziś miałam niezłą akcję. Zrobiłam sobię kawkę i usiadłam przed kompem razem z paczką delicji. Ledwie jedną wzięłam do ust, patrzę a tam robal wyłazi! Jeny, no takiego czegoś to jeszcze nie było!!!! wlazłam na stronę wedla i chciałam wziąć adres mailowy żeby do nich skargę napisać, ale jedyne co znalazłam to jakiś formularz, który oczywiście wypełniłam, żadając zadośćuczynienia. Nie chodzi mi o kase, ale żeby ciężarna kobieta robactwo jadła?????
a fujjjjj normalnie chyb a bym sie.....:baffled::baffled:
bry wieczór kochane

No kochaniutka jak milutko ze do nas zajrzałaś. I zwiekszaj aktywnosc zwiekszaj bo niedługo połowa wrzesnia a tu cisza:)))))

Jeszcze raz BARDZO DZIEKUJEMY ZA ŻYCZENIA.

motylku super ze mama przestała pić.
dorotka co za gosciu normalnie nie powazny jakis. jak tak mozna zwodzic​

Przepraszam ale jestem jakas wypompowana dzisiaj:nerd::nerd::nerd: buziam do juterka

Witajcie piątkowo:-)
wanilia79 a feee:crazy: Dobrze, ze zauważyłaś bo coby było gdybyś dopiero zauważyła jakbyś kilka zjadła. A może w tym sklepie co kupiłaś mają jakieś problemy z opanowaniem robactwa?
bry wieczór kochane
zawadka cieszę się że z malutką wszystko dobrze :tak: I super że mały się przyzwyczaił do przedszkola.
dorotka trzymam kciuki żebyście dziiaj dostali tę kasę:tak: A właściciel wkońcu przyszedł?My naszemu sami zawozimy, żeby nie mieć takich akcji z czekaniem:sorry2:
blond_20 a dzisiaj jak tam brzuchalek Twój? Dalej twardnieje?
Mój M miał nagły wyjazd do Warszawy dziś w nocy, pojechał gdzieś przed 3:szok:
Ja wcinam śniadanie i nadrabiam zaległości z BB.Pogoda do d***:baffled: Chyba trzeba dalej za prasoanie się wziąć;-)A o 13 umówiłam się z koleżanką na mieście :-)
Miłego dzionka

witam po dłuższej nieobecności mam nadzieje że u Was wszystko oki. Ja wreszcie mnieszkam w nowym domku i mam neta!!!
Muszę was troszkę poczytać ,nadrobić zaległości .

Kuzynka napisala,ze moja mama wczoraj u nich byla,od jakis3-4lat chciala zobaczyc moje zdjecia,bo oni maja ze mna kontakt i zdziwilam sie:szok:....byla alkocholiczka przez cale zycie no i przestala juz 2miesiace:-)Nawet nie wiecie jak mi na serduszku milo,az plakac sie chce,ze w koncu przyszedl ten moment:happy::rofl2:Mam nadzieje tylko,ze wytrwa przy tym:tak:.Ja juz uszykowana na 18ide ogladac ten szpital.

Oby tak dalej. Trzymamy kciukasy:tak:

Weeeeeee:crazy::baffled: biedactwo. Ja kiedys widziałam robale w Michałkach:crazy:

Kur.. kur.. kur.. kasa zas ma byc jutro i tak od poniedzialku slyszymy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Juz trace nadzieje ze da tyle ile sie nalezy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Moj M tez wsciekly a wiecie jaka ja zla jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Najgorzej jak sie czeka na kasę a tu d..pa. Trzymam kciuki zeby dziisaj kasa była:tak:

jest już ok!!!!!;-):tak: Oglądałam reportaż o mleku, serach i jogurtach. Wynika z tego, że skoro wapń z mleka krowiego jest dobry do budowy (uwaga): kopyt i dla człowieka jest tak naprawdę bezwartościowy, to jak zaspokoić nasz popyt ( szczeg. w naszym błogoslawionym stanie) na ten pierwiastek?????? Jestem w lekkim szoku, ale mnie nie zbałamucili.....:laugh2: Chyba teraz zamiast pić mleko, zacznę jeść orzechy :tak:

Minisiu, śliczny Weronikowy napisik :tak::tak::tak:

PS. Od jutra mleko z Olecka i jogurty z Augustowa (bo mam pewność, że mleczarnie skupują prosto od rolników:tak:), a sera przez jakis czas nie tknę... :-p A jednak wpadłam w sidła medialnego szumu ;-)

Tez to widziałam. Sugerowali tez, że im wiecej kosztuje ser żółty to jest większe prawdopodobieństwo, ze jest to ser zółty a nie wyrób serowo podobny:wściekła/y: Ja uwielbiam Goudę, Edamski albo Salami. Kurczaki sugeruję sie głównie nazwą przy wyborze sera. W sklepach są poukładane kostki i wybieram sobie taką wielkość jaka mi odpowiada...
A co do jogurtów to powiedzieli że 4 na 10 spełniają to co mają napisane na opakowaniu. Kurczaki mogli by podać nazwy firm, a reszta niech spada na bambus jak oszukują. A wogóle to smieszą mnie ceny jogurtów. Żeby za danone fantazja płacić prawie 3 zł...jak tam tego jest tylko na łyżeczkę prawie. Uważam, ze to przesada. Chociaż wolę zapłacić te 3 zł i miec pewnosc że mi jakiegos odgrzybiacza nie dorzucili w gratisie do jogurtu.
Niedawno był program o mięsie...niedługo wyjdzie, ze tak naprawdę nic jeść nie mozemy bo wszystko jest do d...py:wściekła/y:
Krowy, kury, świnie które nie widziały łąki - do czego to wszystko zmierza??
A ja sama uwielbiam mleko. Oboje z M obalamy około litra dziennie;-)

dzisiaj mama przekazala mi jakas wg mnie glupia ciekawostke....byla u niej pacjentka ktorej dziecko ma skaze bialkowa i lekarz powiedzial jej ze to dlatego ze nie ograniczyla nabialy w ostatnim miesiacu ciazy...:confused:i lekarz sie zdziwil dlaczego nikt jej tego na SR nie powiedial....ja nie wiem co o tym myslec. nam wczoraj na SR powiedziala ze 2 szklanki mleka nie wiecej dziennie...to moze to jest wlasnie to ograniczenie?:rofl2::confused:slyszalyscie cos takiego?bo mi sie wierzyc jakos nie chce....

Ja też słyszałam o tej skazie białkowej. Ponoc mleko też uczula. Mam nadzieję, że te porcje białka, które jem w ciaży nie są za wielkie:zawstydzona/y:

One tu tyle tych stron pordukują że szok:-D Ja sama nieco mniej jestem ostatnio aktywna na forum bo mi ciezko na krześle wysiedzieć hehehe Czasami czytam po łebkach żeby wiedzieć ogólnie co sie działo;-)
U mnie też szczelnie pozamykane. Zaczęłam pić herbatkę z lisci malin i jakoś mi wczoraj mdło cały dzien było. Chyba zmienię picie na codzienne nasaiadówki i skakanie na piłce rehabilitacyjnej.

Oj chyba dzisiaj lenia mam. Jeszcze nic nie zrobiłam od rana. Chyba dzisiaj zrobię powtórkę z rozrywki i będą pyzy. Sama wygladam jak pyza i moze dlatego mnie do nich ciagnie heheheh
Zostało mi do przeprasowania kilka pajacyków, które miały ostatnio jakieś plamki ale już wszystko zeszło. Więc wyglada na to ze będę miała koniec na jakiś czas z prasowaniem.
Dzisiaj ma być kurier z fotelikiem dla Haneczki:tak:
A jutro cały dzień spędzam u teściówki bo M wymienia drzwi wejsciowe, chyba ze znowu cos nie wypali:confused:

reklama
gosia jedynie pewne masz mleko od krowy, taka jest prawda, małe zaklady tez pasteryzują i robia uht,
blond ja pierwsze słysze,
zawadka gratki dobrych wieści
natusia a ja zawsze czytam etykiety, wiem z "puszek" (technologi żywności) jak można oszukiwać klientów, lekko modyfikując którąśc cześć opisów, staram się kupować ze znanych zakładów, ale niestety nie mam na swoim terenie mleczarni, więc nie wiem co tam robią.

A ja jeszcze w łóżku, w nocy nawet nie wiem ile razy wstawałam, ale chociaż szybko usypiałam. Na dzis w planach prasowanie i łazienka lub kuchna ale to wyjdzie w praniu

Do góry