reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

witam po dłuższej nieobecności mam nadzieje że u Was wszystko oki. Ja wreszcie mnieszkam w nowym domku i mam neta!!!
Muszę was troszkę poczytać ,nadrobić zaległości .
Witamy napisz jak sie czujesz jak dzieciatko
polecam dokument Chleb nasz powszedni na Canalu, tam jest o produkcji wielkotowarowej zywnośc, produkcji nie hodowli bo to cięzko nazwać hodowla lub chowem

Ja już mam poprane wszystkie ciuszki łącznie z 68, te po chrzesniaku, tylku z kilku rzeczy nie moge wygonic plam, jeszcze musze to w proszku dzidziusiwym wyprac więc zostawiam sobie na przyszły tydzień
no prsze a tak gadała ze my mamy wsio zrobione:-D:-D ja mam poprane tylko te malusie:-p
Hej KObitki!!!!!
Wstałam, jak zawsze tuż przed siódmą (za sprawą mojej J., żeby nie było, że sama z siebie:laugh2:), już po sniadanku, w trakcie kawki. Muszę skończyć dziś prasować, bo M. jutro zjeżdża do domciu :laugh2::laugh2::laugh2:, a ja nie cierpię zaległości ubraniowych:baffled:
Idę dziś do ginki (przyjmuje do 13), a potem lecę umówić się do fryzjera :-p. Czyli do później, Kochane!!!!!!!!!!!!!!!! :************************
Czekamy na wiesci po wizycie i fote po fryzjerze:-p
Dziękuje dziewczyny za wszystkie życzenia :-)

Byłam wczoraj na szkole rodzenia i ćwiczyliśmy oddechy. Najdłużej wytrzymuje na bezdechu. W pewnym momencie nawet mój mąż się wystraszył że nie oddycham hahaha. No i jeszcze okazało się że jestem jedyna w grupie która ma mieć chłopczyka.

Wczoraj miałyśmy niezłą historie w szpitalu. Akurat jak zaczynałyśmy zajęcia przywieźli kobietę z noworodkiem. o się okazała. Poszła na kontrolną wizytę do lekarza a lekarz patrzy i mówi rodzimy. Urodziła na fotelu. Bez buli , bez jakichś skurczy. Nic...... Normalnie szok. :szok: Niektóre to mają szczęście. :-)
wow wow wow ja myslałam ze takie sceny to tylko w filmach:szok::szok::szok::szok: a potem taka mowi ze mog łaby co godzine rodzic:)))))))))))))))

Dorotka dobrze powiedziałas temu gosciowi:tak:

Beza co dermatolog powiedział o uczuleniu????????

Kaka sama jedziesz do tesciowej?????

Vanilia u nas tez pogoda do d.... chyba faktycznie coraz blizej jesieni:-:)-:)-(

A ja jeszcze siedze w pizamce chałupka posprzatana w 50% na reszte brak checi:-p
Własnie gadałam ze szwagierka. Jest z synkeim w szpitalu. mały (ma 14 miesiecy) złamał nóżke i lezy na wyciagu. Normalnie az sie serduszko kraja. Dzis maja podjac decyzje czy bedzie lezał jeszcze 3 tyg na wyciagu, czy zwstawia śruby i szyny, czy gips:confused::confused:

reklama
Czarna biedny maluszek, taki malutki i musi leżeć ze zlamaną nóżką:-(

Ale żeście się rozpisaly!!!
Witam się piątkowo, jestem jeszcze w pidżamie bo po wczorajszej wizycie gdzie mam nakaz leżeć no to po co się będę ubierać :-D, dopiero po południu jadę do szpitala na kontrolę, wczoraj bylam u polskiego.
My wczoraj bardzo póżno wrociliśmy i dziś trza było małą wcześnie zbudzić bo miala zadanie domowe do odrobienia do szkoły, tak jej się nie chcialo wstać:tak:.

A i moja dzidzia w ostatnim okienku:szok:

dorotka dobrze temu gościowi powiedziałaś:tak:
wanilia79 ja też mam coś problem z gardłem, piję herbatę z cytryną bo miodu nie mam:-( Miałam sobie przywieźć od mamy ale zapomniałam. Może dziś do nich pojadę:confused: Mam nadzieję że Ci przejdzie bo leków chyba żadnych nie można takich na gardło.
czarna79 współczuję maluszkowi:rofl2: Biedne dziecko, musi tak leżeć...
małaulka gratuluję ostatniego okienka;-)

Antuanet, Wanilia może kupcie sobie te cukierki na gardło HOLLS, mi w aptece babka je poleciła jak kiedyś gardło bolalo

A ja jeszcze siedze w pizamce chałupka posprzatana w 50% na reszte brak checi:-p
Własnie gadałam ze szwagierka. Jest z synkeim w szpitalu. mały (ma 14 miesiecy) złamał nóżke i lezy na wyciagu. Normalnie az sie serduszko kraja. Dzis maja podjac decyzje czy bedzie lezał jeszcze 3 tyg na wyciagu, czy zwstawia śruby i szyny, czy gips:confused::confused:

Witajcie!
Ja tez nie lubie slyszec o takich maluchac w szpitalu, normalnie az sie chce plakac.:-(

Ja dalej w dwupaku, niestety.Wczoraj polozna powiedziala ze mala jest w idealnej pozycji do rodzenia, wiec nie wiem na co czeka;-)
Cala noc mialam skurcze, ale to chyba te przepowiadajace, takie ostre jakby kilkusekundowe klucia, ale dosc czeste.Bynajmniej mam wrazenie ze cos sie rusza.....
Pojawily sie pierwsze telefony z Polski z zapytaniem czy juz po, a tu d...:no:
Doczytalam ze Aga jest w szpitalu wiec moze jednak ona pierwsza, w sumie nie wazne ktore, oby sie tylko juz zaczelo.:tak:
Antuanet, Wanilia, uwazajcie na siebie dziewczyny, teraz o przeziebienie nie trudno...
Buziaczki:-)

czesc dziewczyny

jestem jeszcze cała ale po fatalnej nocy. Dopiero zwlekłam się z łóżka, na szczęście Rob ma dziś wolne.O północy przeniósł się na dół, bo tak chrapałam, że nie wytrzymał, zrsztą ja sama to słyszę:baffled: wczoraj byłam tak zmęczona że nien mogłam zasnąć i aż trzęsło mi sie wszystko w środku. szkoda ze nie liczyłam ile razy wstawałam, ale 30 na bank. czuje sie juz jakaś dziurawa.Mała od niedzieli baaardzo ograniczyła swoje ruchy i nie wiem czy mam sie martwić czy cieszyć. Bo u mnie wszystkie oznaki nic nie oznaczają. Czuje że nogi mam spuchnięte aż pod kolanami. Dłonie, masakra. Palce jak parówki dosłownie. A Lili nie chce jeszcze wyjść:rofl2:
Dużo tu napisałyście od wczorajszego popołudnia, ale doczytam pewnie dopiero wieczorem w łużku. Musze sie zebrac póki jestem jeszcze cała i pojechać z Robem po zakupy dla młodej, bo pewnie po porodzie troche mi zejdzie żeby dojść do siebie a pogoda juz duuużo chłodniejsza a ona za chwile nie będzie miałą sie w co ubrać. No i mam nadzieje że nie ściągną R do pracy, tak jak w sobote i niedziele, bo sie normalnie wkurze. Ileż można pracować.

Miłego dnia dziewczyny. Jakbym zaczęła rodzić, to będę tak się śmiać ze szczęścia, że na pewno usłyszycie:rofl2: hehe, paa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Justyneczka jeszcze troche i bedziesz po. Naprawde współczuje wam tych wszytkich dolegliwosci:-:)-:)-( Żeby to mogło tak raz zabolec i oznaczac zaraz poród a nie boli przygotowuje, przestaje i znow boli i tak bez rezultatu a konca brak:sorry2:

Ja dzis w sumie tez miałam fatalna noc. Ma sie wiecznie budziła a ze sie uparłąm ze niepozwole jej sie połozyc u nas. wiecznie latałam i ja zaprowadzałam, kładłam sie z nia i tak w kółko. Ale jak zostałam tak porzadnie skopana po brzusiu stwierdziłąm ze daje na luz. Jak kolejny raz przyjdzie to juz jej niezaniose i długo czekac nie musiałam:-D:-D:-D:-D zaraz przybiegła i sie wtuliła:-p
Wam powiem ze mnie w nocy wogóle nie goni do wc specjalnie no chyba ze wstaje to wtedy czuje potrzebe wiec dzis sie nabiegałam sypialnia, pokoj dziewczyn wc i tak w kólko z 10 razy dzisiaj:baffled:

Witam
ale my tu drukujemy tego tekstu....wczoraj weszlam na listopad a tak cisza. tak caly dzien potrafi byc kompletna cisza:tak:one sie chyba nie barzdo lubia bo sie tam kloca o pierdoly jakies. masakra...to my jestesmy takie rozgadane tutaj:tak:
brzuch jak do tej pory dzisiaj ok:tak:
Dorotko dobrze mu powiedzialas. ciekawe co dzisiaj szef Twojego M wymysli:crazy:bo jak sie wkurze to przyjade i mu do d... nakopie....
a z tymi serami to jest tak ze na tych duzych kawalkach w tej foilii najczesciej czerwonej jest napisane ser albo prosukt seropodobny, to tak jak z maslem...trzeba czytac sklad. jak sa tlusze roslinne to g... nie ser czy maslo.a z ta Fantazja to prawda...ale powiem Wam ze ona jest w cenie jogurtu atestowanego ekologicznie bo pracowalam w takim sklepie jakis czas temu tyle ze Fantazji jest 125 g chyba a tego jogurtu 300ml:tak:tylko nie wszyscy maja dostep do tycgh sklepow. ja czasami bylam w szoku ze ceny tych eko sa nizsze od tych zwyklych. a na tych eko trudniej sie przejechac bo sa naprawde kontrolowane. tylko musza miec atest ekologiczy a nie tylko na pisane np Ekojajka bo to nic nie znaczy.wszystko teraz trzeba sprawdzac :-(ale co z tego ze ja taki eko jogurt zjem jak za chwile zezre paczke chipsow:-p

reklama
ANTUANET I WANILIA tez poleca tantum verde :tak:
JUSTYNKA I AGNIESZKA widze ze juz zaczyna sie cos dziac z porodami u nas Czekamy az u was sie zacznie dzac na maksa i sie pierwsze rozpakujecie No Aga moze byc pierwsza a blizniakami ale najwazniejsze aby cala trojka byla zdrowa :tak:

I sie u mnie wyjasnilo z kasa mojego M :crazy:
Jeden z wlascicieli przyjechal bo jeden jest od kasy a drugi od roboty i ten od kasy przyjechal i dal ludziom po 200 zl i reszta w poniedzialek.Ciekawe jak ta reszta bedzie wygladac ile tego bedzie :baffled:Dobre mielam zle przeczucie a propo tych pieniedzy M sie wkurzyl i jedzie juz do domu i jutro tez ma wolne .
Z tej jednej budowy mial dostac jeszcze okolo 1000 zl a dzis dostal 200 i juz 2 budowe skonczyli a kasy zero Szlag by to trafil Normalnie ciulaja jak .........:crazy:
Jak moj M dojedzie to musily isc mu kupic buty choc kasy nie ma ale on nie ma w czym chodzic juz chodzi w dziurawych butach :rofl2:

Do góry