reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

dominika88 Tak bardzo bym chciala, zebys miala racje.. :-) Od jakiegos czasu miewam nudnosci (chociaz nie wymiotuje), uczucie dusznosci a kiedy sie rozbiore to uczucie zimna :tak: wydaje mi sie, ze szybciej sie mecze i pojawily sie ''humorki'' ale przed okresem tez mialam, mam zgage ale kiedys mialam problem z zoladkiem wiec nie wykluczone, ze to moze byc od tego. Dlatego prawie na kazdy objaw ma jakies wytlumaczenie. Mam rozne zachciewajki no i najwaznjeszy objaw to brak okresu no i te testy. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze. Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie

reklama
Niestety różni są lekarza i z opowiadań wiem, że jeśli nie ma plamień lub czegoś podobnego to nie chcą robić usg na początku tak wczesnej ciąży.
Ja poszłam prywatnie to zrobił mi usg bo z tego ma kasę ale gdybym nie musiała iść tak wcześnie do lekarza to bym jeszcze poczekała bo czasem na początku nic nie widać tak jak u mnie. Nie którzy dopiero w 8 tyg idą na usg bo wtedy na pewno już widać maleństwo.
Może rzeczywiście internista będzie bardziej wyrozumiały niż ta dziwna gin.
Ja dziś o 16 mam wizytę prywatną u ginekologa, więc może będzie konkretniejsza. Pewnie też mi usg zrobi, choć zapewne nic się nie da zobaczyć, ale nadzieja jest...
Muszę go wypytać o sprawę pracy, czy z zaświadczeniem ukazanym pracodawcy mogą mnie zwolnić?:confused: Np. Jutro pokazuję zaświadczenie, a oni mi we wtorek wlepiają wypowiedzenie?:confused: Myślę, ze az tak nie będzie, ale wolę na zimne dmuchać... Myślicie, ze lekarz mi coś na ten temat powie?
No i myślę, ze da to zaświadczenie....

Oczywiście zdam relacje co i jak... Mam nadzieję, ze będzie lepiej niz rano...:sorry2:

Ale mnie głowa boli:baffled:

Ja byłam w 18 dniu po owulacji, nie nastwailam sie na rewelacje bo w zasadzie poszlam po porade w kwestii leczenia przeziebiena w ciazy... Wydaje mi sie ze pecherzyk w janiku po owulacji powinien peknac... zwaroiwac mozna! Konczylam pedagogike i mialam tyle zajec o rozwoju plodu a teraz czarna dziura :angry: nic nie pamietam!

Dzwonie po 13 po bete, nie musze dodawc ze zaraz wyjde z siebie:baffled:
wiesz co mam wrazenie ze ta lekarka to jakies innej specjalizacji chyba byla!!! :baffled: owszem moze i usg bylo za wczesnie ale tej kobiety nie zdziwil fakt drugiego pecherzyka i to jeszcze w jajniku :angry: wiesz co osobiscie bym sie nie przejmowala ta kobieta, niestety nie wszyscy lekarza sa dobrzy z obslugi usg widocznie :sorry2:tylko proponuje nastepna wizyte u innego lekarza! ;-)powiem szczerze to wsio sie kupy nie trzyma :dry: ona nic ci nie powiedziala na temat tego pecherzyka 25mm ? nie nazwala go np torbielka tak jak u Kingus :confused:
trzymam kciuki za piekna betke i szybko daj znac jak odbierzesz wynik :-D:tak: bedzie dobrze :-D:-D

dominika88 Tak bardzo bym chciala, zebys miala racje.. :-) Od jakiegos czasu miewam nudnosci (chociaz nie wymiotuje), uczucie dusznosci a kiedy sie rozbiore to uczucie zimna :tak: wydaje mi sie, ze szybciej sie mecze i pojawily sie ''humorki'' ale przed okresem tez mialam, mam zgage ale kiedys mialam problem z zoladkiem wiec nie wykluczone, ze to moze byc od tego. Dlatego prawie na kazdy objaw ma jakies wytlumaczenie. Mam rozne zachciewajki no i najwaznjeszy objaw to brak okresu no i te testy. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze. Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie
To wszystko co piszesz bardzo trafnie opisuje objawy typowo ciążowe :tak: Na pewno wszystko będzie dobrze!!!!!! Trzymam kciuki i koniecznie napisz jutro co i jak :-)

Ja dziś o 16 mam wizytę prywatną u ginekologa, więc może będzie konkretniejsza. Pewnie też mi usg zrobi, choć zapewne nic się nie da zobaczyć, ale nadzieja jest...
Muszę go wypytać o sprawę pracy, czy z zaświadczeniem ukazanym pracodawcy mogą mnie zwolnić?:confused: Np. Jutro pokazuję zaświadczenie, a oni mi we wtorek wlepiają wypowiedzenie?:confused: Myślę, ze az tak nie będzie, ale wolę na zimne dmuchać... Myślicie, ze lekarz mi coś na ten temat powie?
No i myślę, ze da to zaświadczenie....

Oczywiście zdam relacje co i jak... Mam nadzieję, ze będzie lepiej niz rano...:sorry2:

Ale mnie głowa boli:baffled:

Jeśli masz umowe o prace to pracodawca nie ma prawa Cie zwolnic... nawet jeśli masz umowe na czas okreslony i konczy sie on niedlugo to gdy jestes w ciazy umowa sie automatycznie przedluza do czasu porodu... Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

zaraz dzwonie po te wyniki...:unsure:

Jeśli masz umowe o prace to pracodawca nie ma prawa Cie zwolnic... nawet jeśli masz umowe na czas okreslony i konczy sie on niedlugo to gdy jestes w ciazy umowa sie automatycznie przedluza do czasu porodu... Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

zaraz dzwonie po te wyniki...:unsure:

mam umowę o pracę na 5 lat (do14.08.2013) więc chyba mogę spać spokojnie. Mam nadzieję, że pracodawca będzie w pożadku i nie potratuje mnie jak niepotrzebnego śmiecia...

3mam kciuki za wyniki betki :happy:

Głowa mi pęka...:-:)wściekła/y:

no to i ja dzisiaj sie witam :-)
w końcu mamy piątek, ta pogoda i siedzenie w pracy to coś starsznego od środy do dzisiaj robiłam wszystko żeby nie usnąc przy biurku :-p
ale mamy już weekendzik :-)

widzę że na forum same chore Panie dzisiaj.. niestety moje gardło też obrzydliwie mnie kłuje... ale co tam ja..... zafasolkowane dziewczyny: weekned w łóżeczku i tak jak dziewczyny piszą mleczko, miodek, czosnek, cytrynka... proszę o siebie dbać...:tak: a właściwie to już nie tylko o siebie:tak: zdrówka dziewczyny

katarzynak zgadzam się z pixellą najlepiej zwolnienie od internisty ale nie ciążowe tylko powiedzmy "grypowe"... jak masz taką sytuację w pracy to rzeczywiście lepiej narazie pozostawić ciążę w tajemnicy ;-)

imagination Ty tez kochana jak wyżej ;-) do łóżeczka a w poniedziałek do internisty ;-)

katarzynka1979 pytałaś z tego co pamiętam o testy owu i wspomniałam, ze właśnie zaczynam stosowanie i dam znać jak się sprawdzają... no więc zużyłam całą paczkę 5szt i wczoraj pisałam ze wg moich obliczeń, obserwacji itd dzisiejszy test powinien jak nic pokazać owu.. no i pokazał :tak::tak::tak::-D:-D mocna krecha pojawiła sie właściwie już po minucie, a w instrukcji każą czekać 5 minut ale absolutnie nie ma wątpliwości, potwierdził owu.... tak więc weekend przede mną zapracowany :-p:-p:-p
ja wczoraj w 9 dniu zrobilam pierwszy test, wynik ujemny.
Jaki jest przy owu śluz bo nie pamiętam:zawstydzona/y:

dzwoniłam i beta wyszła 638... mam nadzieje ze nastepny wynik bedzie wiekszy... Czyli po 48 godz powinno ile wyjść? o 66% wiecej? Czyli ponad 1000 tak? Przepraszam ze sie tak dopytuje po tysiac razy ale to siedzenie w domu mi nie służy psychicznie :baffled: baba ktora podawala mi wyniki powiedziala z kolei ze beta w ciazgu doby sie podwaja (?????)
Piec dni temu bete mialam 99... Lekarka powiedziala ze najwazniejszy jest wzrost po 48 godzinach...
Poza tym cały czas mysle co to za cholerny pecherzyk w jajniku!:baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
ja wczoraj w 9 dniu zrobilam pierwszy test, wynik ujemny.
Jaki jest przy owu śluz bo nie pamiętam:zawstydzona/y:

Śluz powinien być rozciagliwy i przezroczysty, mysle ze sie zorientujesz... im bardziej sie rozciaga tym lepiej (mam być jak białko kurzego jaja :tak:)
Nie martw sie ja zrobiłam chyba 8 testow zanim wyszły mi 2 kreski ;-)

Do góry