reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Martynaag ja go czulam przez pierwsze dni, ale nie wiem czy go czulam czy poprostu podswiadomi wiedzialam ze cos mam w srodku teraz jest ok... nie przyjemne jest tylko jego zakladanie... mi lekarz mowil ze 36 tyg bedzie go sciagac (chyba nawet w ulotce tak pisze) jedyne co mnie martwi to upławy, bo naprawde jest ich teraz duzo... i jak wiecie zastanawialam sie czy to nie wody przypadkiem odchodza... ale rozmawialam dzis z polozna i mi powiedziala ze przy krazku moze tak byc i nawet polozne maja problemy z odroznieniem wod od zwyklych uplawow

reklama
No i my już po wizycie. Wyniki badań podobno super, od ostatniej wizyty +5 kg. Szyjka się nie skraca, nie ma rozwarcia...USG nie robiliśmy tym razem więc nie wiem ile waży i mierzy moje maleństwo:-(No i nie wiem czy Ninka nie jest Olusiem. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy dostanę zwolnienie:tak:i zobaczę moje maleństwo:tak:

Asteria: A bolalo zakladanie? Tak, tak pisze na ulotce i pisze tez o tych uplawach, ze ich duzo moze byc i nie jest to grozne.

No i my już po wizycie. Wyniki badań podobno super, od ostatniej wizyty +5 kg. Szyjka się nie skraca, nie ma rozwarcia...USG nie robiliśmy tym razem więc nie wiem ile waży i mierzy moje maleństwo:-(No i nie wiem czy Ninka nie jest Olusiem. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy dostanę zwolnienie:tak:i zobaczę moje maleństwo:tak:
To świetnie, nic tylko się cieszyc że wszystkie badania w normie... dwa tygodnie to nie tak długo:blink:.

Dziewczyny, ja się tak wcisnę z tym dentystą... moje pytanie zadane na innym forum spotkało się z taką odpowiedzią....

"jak najbardziej, nawet powinnaś!
ja mam kontrolę przewidzianą właśnie na 8 miesiąc ale jakby się coś działo to mam przyjść wcześniej,
chodzi o to, że groźne mogą być nieleczony stany zapalne zębów, dentysta nie jest w stanie nie zauważyć Twojej ciąży
icon_smile.gif
i na pewno doradzi najlepsze rozwiązanie, żeby ani nie robić prześwietlania ani znieczulenia (bo to raczej nie wskazane)"

więc może lepiej pójść niż nie... bo mnie tak okropnie boli... łącznie z węzełkami w gardle i głową...

moze się to komus do czegoś przyda...

Agnieszka, jeśli odczuwasz ból idź do dentysty na pewno! Ja byłam w 4. m-cu, miałam leczony ząb kanałowo. Dentystka mi mówiła, że na pewno nie wolno prześwietlać, a w 3. trymestrze znieczulać, ale jakiś sposób Twój dentysta na pewno znajdzie, żeby Ci pomóc i nie zrobić krzywdy.

reklama
AGNIESZKO - ja mysle ze powinnas isc do dentysty - on napewno zdecyduje co robic.....Na zadnym forum nikt nie postawi diagnozy i nie powinien decydowac czy isc czy nie.......
Jesli z ciaza wszystko jest ok to napewno nie bedzie zadnych przeciwwskazan....Ja opisalam Ci wczesniej moja sytuacja - od poczatku ciaza byla zagrozona, potem od 16 tyg. skurcze i w tej sytuacji dr nie chciala leczyc.
Twoj dentysta napewno bedzie wiedzial co robic - tylko poinformuj go jesli cos sie dzieje, jesli bierzesz jakies leki itd :tak:

Do góry