jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
Od jakiego czasu przed staraniami zaczełyście brać kwas foliowy?
ja zaczęlam brać 2 miesiące przed planowaniem staranek

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od jakiego czasu przed staraniami zaczełyście brać kwas foliowy?
Aklona mi bobotest nie wyszedł pozytywnie w 2-3 dniowej ciąży :-), ale tobie może wyjdzie, nie ma reguły....
pixela77- dzieki kochana za rade, uspokoilam sie
kingus- tak jestjuz sie nie denerwuje
lilu19- nie martw sie kochana - tak sobie o tobie ostatnio myslalam i zastanawiam sie ze jesli masz pco i tak dlugo na lekach dzialasz i nic, to powinnas dostac skierowanie na to co ja czyli laparoskopie.. a po laparo wiadomowiec moze zapytaj swojej giny... bo jesli bym byla na twoim miejscu nie chcialabym juz tabletek tylko skierowania na ta operacje wlasnie... bez gadania..
Ja zanim przerwaliśmy w czerwcu staranka, brałam kwasik prawie 3 miechy, bo od razu po odstawieniu tabletek ginekolog mi zalecił, bo powiedziałam, ze chcemy sie o dzidzie postarać. Ja brałam Maxivit dla niej i byłam baaaaaaardzo zadowolona. Teraz biorę od 9 września codziennie Folik, nie wiedziałam, ze już wtedy mogę być w ciąży, a że na nowo zaczęlismy staranka, to wolałam sie 'zabezpieczyć' :-) A ginekolog na wizycie niedawno kazał mi brać kwasik, ja na to, ze juz biorę jakis czas, to mnie pochwalił :-)Od jakiego czasu przed staraniami zaczełyście brać kwas foliowy?
Boże, wiem że tak może być, cały czas o tym myśle. Czuje ze zaczynam tracic wiare...nie mam juz sily nawet o tym mowic.katarzynak83 przepraszam, ale w którym dokladnie tygodniu jesteś i ile miał twój pecherzyk na usg? ... ja byłam na usg w 7tc i zarodka w pecherzyku nie było a pecherzyk miał 21 mm - wyrok był juz jasny dla mnie, ale pro forma kazali czekac do 8tc - miał już 24 mm ...dodam że beta urosła mi aż do 44 tys....i dopiero wtedy zaczela przyrastać nieprawidłowo...a potem niestety musiałam isć do szpitala:-( ......wierzę, ze u ciebie nie bedzie takiej sytuacji, moze za wczesnie byłas na usg, lekarze zwasze radza by nie przychpdzic do niech przed 7tc...zabyt wczesne usg i małe odstepstwo od normy może spowodowac straszny stres i szok dla kobiety.... zupelnie niepotrzebnie...trzymaj się słonko...do kiedy kazali ci czekać? kiedy masz drugie usg?
wybiorę do końca listek foliku i się przerzucę na ten Maxifit, co kiedyś brałam, zawierał wszystkie możliwe witaminki, no i kwasik też, no i lepiej się po nim czułam:-) Wypytam oprócz tego ginka za 2 tygodnie co do wzdęć i włosów, może coś doradzi, podpowie itp.imagination...może zamiast foliku weź jakies inne witaminy dla ciężarnych...zawierające dodatkowe minerały, nie tylko kw.foliowy...mi tez sie nie łamały paznokcie ani nie wypadały włosy....
tez nie polecam nic na wzdęcia, lekarz nie chciał bym brala cokolwiek innego niz no-spa jesli daje radę, mi zawsze na jakiekolwek bóle brzucha pomaga ...rozluźnia mieśnie .......