reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

witajcie mamuśki :-D
ja tylko na chwilkę wpadłam się z wami przywitać;-)
uciekam do diabetyka, mam nadzieje że na insulinie sie nie skończy (bo poziom cukru we krwi mimo diety skacze mi strasznie):-(
miłego dnia :tak:

reklama
Witajcie z rana!
U nas dziś w nocy padalo, teraz wieje i jest zimno i smutno:-(
Wizytę z usg mamy dopiero 17.10-więc jeszcze trochę, będzie to 34tc. jak myślicie od kiedy trzeba chodzić co 2 tygodnie do lekarza? Trochę sie tego boję, wydać 200zl na miesiąc +dojazd 100:( az strach. Z drugiej strony fajnie być takim lekarzem i zarabiac 100zł przez 10-max 15 min

sawka-trzymam kciuki, zdowie dzidzi to podstawa, wiec, oby jak nalepiej dla niej... napisz jak było!!

agawar - fajnie, fajnie... pod warunkiem, że ktoś przychodzi...

A mi się Misia rozłożyła, teraz ona kaszle tak jak ja... masakra, na szczęście tylko nad ranem, daje jej Bioparox i nawet udało mi się wcisnąć w niż mleko z czosnkiem i miodem, do tego syropek na kaszel, mam nadzieję, że się nie pogorszy już.

Sawka, trzymam kciuki, zebyś nie musiała się kłuc i żeby skończyło się tylko na dietce.

Agawar, strasznie dużo płacisz za wizyty. Ja byłam wczoraj i za zwykłą wizytę zapłaciłam 80 zł, natomiast jak mam usg, to płacę 100-110 zł (usg zwykłe), dodam jeszcze, że mój lekarz jest ordynatorem i opinię ma dobrą. Na usg 4 d umawiałam się do innego lekarza i zapłaciłam 300 zł.

Misiówka, bidulko współczuję Ci, ciągle sie jakieś dziadostwo do was czepia.

Cześć Dziewczyny ....
Z tego co tu piszecie to widzę,że wszędzie popsuła się pogoda ,u mnie też już zachmurzone ,ale naszczęście nie pada,jak ja nie lubię takiej pogody!!!
Jestem wogóle nie wyspana,strasznie plecy mnie bolą i nie mogłam się wogóle ułożyć w łóżku a o 3 w nocy mała zaczęła jakąś imprezkę w moim brzuszku i tak do 5 :no:...Ciekawe co to będzie za mesiąc....
Idę na chwilkę się jeszcze położyć może akurat uda mi się zasnąć....

Witajcie kochane. U nas na szczęście narazie nie pada ale nie wiem czy jest ciepło bo jeszcze nosa na dwór nie wyściupiłam.
agawar ja w pierwszej ciąży do samego końca miałam wizyty co miesiąc. Zobaczymy jak będzie tym razem. Pewnie do ginki wybiorę sie jakoś w przyszłym tygodniu bo zawsze chodzę na początku m-ca ale w tym tygodniu przez to nieszczęsne wesele siory jest spore zamieszanie i nie będzie komu Tusi podrzucic. A że oni oboje nie mają prawa jazdy ani samochodu więc mój mąż musi im jeszcze poszoferowac trochę więc juz od jutra idzie na urlop.
A ja dzisiaj miałam ciężką końcówkę nocy a to z tego tytułu że Tusi się cos złego przyśniło i przyszła do naszego łóżka. Całe szczęście mąż już wychodził do pracy bo mimo że mamy duże łóże to jakos we troje nam sie ciężko zmieścic i oni oboje tak sie kręcą że ja zawsze ląduję na samym brzeżku łóża i muszę sie pilnowac żeby nie spaśc:-D

hej hej !!!

a mi sie nic nie chce jakaś słaba jestem taka przymulona :baffled:

justyna - już dzisiaj widać znaczną poprawę, Boiparox skutkuje, do tego dorzuciłąm dietkę czosnkową i herbatkę z imbirem, cytrynką i miodem... kaszel mam nadal, ale już o niebo lepiej, niestety mała jakoś mało brykliwa dzisiaj, chyba odpoczywa po tych atakach kaszlu i skurczach...

justyna - my dzisiaj lepiliśmy z masy solnej - polecam na nudy - super zabawa!!

hehehe to męzuś z kuracji czosnkowej pewnie zachwycony :-D

a podaj mi te proporcje do tej masy solnej :cool2: bo trzeba będzie wypróbowac !!!

Cześć!!!
kiedy macie dokładnie USG - czy są jakieś zalecenia że to ma być np. 33 tc czy może być i 30 tc???? bo mi wypada dzisiaj ale nie wiem czy to nie za wcześnie???? :confused:

wiesz co mi lekarz powiedział ze po 28tc jest zalecane 3 usg ! i ja sie umawiam z nim w czwartek na któryś dzień, mam nadzieje ze w piątek albo soobte zobacze mojego dzidziulca :-)

wracam do pracy !! jeszcze tylko na zakupy kukne coście tam pokupowały :-)

reklama
Witam mamusie kochane!

Byliśmy wczoraj u pana doktorka - nie jest źle - dobrze też do końca nie jest. Szyjka macicy mi podkrawawia więc sobie wędruje na L4:-), poza tym brzuszek mam na wyższą ciąże niż wskazują tygodnie. I uwaga hit dnia wczorajszego mam przejść na diete - zero soli, tłuszczy zwierzęcych same warzywka, owocki, jogurciki, ser biały bo żółty już nie:-( i mleczko hahhahahahhahaha. No nic wiec dzisiaj na zielono jemy chociaż ja jem bardzo dużo warzyw na codzień to teraz zwiększamy ich dawke.
Już myślałam że z choróbska został mi tylko kaszelek a tu się okazuje że dziś powrócił do mnie znienawidzony katar ehhhhhhh
ach i dostałam żelazo w tabletkach bo za wolno mi rośnie w wynikach i trzeba podgonic.
ZAPOMINAJKA - pies zostaje z nami w sypialni - nie chcemy go izolowac od siebie i małego, mój pies uwielbia dzieci. W miejscu w którym ma stać łóżeczko do tej pory stał kojec psa, więc żeby mu znaleźć kącik - taki spokojny i wyizolowany chemy zrobic przemeblowanie. Poza tym pies uwielbia mojego męża - chociaż z mężem zna się od dwóch lat a ze mną całe 6, żyć bez siebie nie mogą nawet do sklepu chodzą razem.:-)
Bliźniaki na uspokojenie mój lekarz od początku ciazy zalecił PERSEN - nie wzięłam ani razu jak do tej pory ale dyżurnie o nim pamiętam:-)

Buziaki :-)

Do góry