reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny macie zupełną rację z tą wagą w ciąży. Moja koleżanka przytyła 30 kilogramów w ciąży i po porodzie zostało jej 20 do zrzucenia, niestety nie może sobie z tą nadwagą do tej pory poradzić, dlatego zawsze mnie uczulała żeby się nie opychać tylko jeść dużo warzyw i owoców.

reklama
no i własnie, tycie w ciazy to indywidualna sprawa - gdzies kiedyś ktos powiedział że te 15 kg to taka magiczna bariera i trzeba starać się jej trzymać:-) na ile jest to zgodne z prawda zależy od indywidualnych preferencji każdej z nas. Ja się dostosuje do zaleceń lekarza własnie z powodu zrzucania po ciąży, z powodu dolegliwości związanych ze spuchniętymi stopami non topa i różnych innych przyczyn ale stricte powiązanych ze zdrowiem:-) no i tak to sobie tyjemy babeczki

NA WSTEPIE WITAM WSZYSTKIE MAMUŚKI W DNIU DZISIEJSZYM:pReniu200 chetnie sporzystałabym z tej pomocy INFORMATYKA, bo niedlugo zwariuje.... u mnie od rana a dokladnie 8:03 sasiad z dolu remontuje lazienke i tylka kuja, wierca, kuja, wierca i tak caly czas....szałłłłł.....do tego zaczynam sie denerwowac poniedziałkowa obrona... no i tak patrze na zegarek czas zabrac sie za jakis obiadek...uciekam zajrzę pozniej:*

Co do wagi - ja przytyłam 6-7kg. Za każdym razem jak staje na wagę i mówię ile ważę mój gin nie reaguje wogóle - czyli wszystko w normie. I tak jak któraś z was napisała - jeszcze parę miesięcy zostało - wiec mogę wszystko nadrobić :-D
Moja znajoma przytyła w ciąży 24kg zaraz po ciąży schudła 18kg. Ale jej synek był podobno taki, że nie dało się od niego odjeść na minutę. I z tego co mi opowiadała to nie miała nawet czasu zjeść:confused: i teraz wyrósł taki przyczepiony do spódnicy mamisynek :-D A ona 3 lata po ciąży wygląda jakby miała anoreksje. Taka chuda jest. :baffled:

Ja dziś postanowiłam zrobić test badania ruchów dzidziula i jakbym zaczęła robić o 9:00 to bym skończyła 9:05 tak szaleje :-) Teraz też siedzę przed kompem i cały czas dostaje kopy po brzuchu :tak:

Witam Dziewczyny w ten niezbyt pogodny dzień:baffled: Dopiero teraz znalazłam czas aby zajrzeć co tam u Was:-)Pomimo że wstałam po 8 to jednak musiałam trochę lepiej ogarnąć chałupkę bo teściowa miała wpaść na kawkę, ale ni widu, ni słychu jej;-)
Ja dziasiaj zaczynam 30 tydzień i za tydzień w poniedziałek mam USG - lekarz ma sprawdzić czy Dzidzia rozwija się i odżywia prawidłowo no i w końcu nagram USG na dvd:-) No ja za wizytę płace 100 zł, a gdy mam usg to 200 zł.

A wogóle może moje pytanie jest śmieszne, ale będę rodzić po raz pierwszy i wiecie....chodzi mi o to, czy muszę zgłośić wcześniej do szpitala, że będę chciała rodzić u nich-dodam że to szpital należący do mojego powiatu, więc jak to jest???:baffled::baffled::baffled:

NA WSTEPIE WITAM WSZYSTKIE MAMUŚKI W DNIU DZISIEJSZYM:pReniu200 chetnie sporzystałabym z tej pomocy INFORMATYKA, bo niedlugo zwariuje.... u mnie od rana a dokladnie 8:03 sasiad z dolu remontuje lazienke i tylka kuja, wierca, kuja, wierca i tak caly czas....szałłłłł.....do tego zaczynam sie denerwowac poniedziałkowa obrona... no i tak patrze na zegarek czas zabrac sie za jakis obiadek...uciekam zajrzę pozniej:*

Kana my trzymamy kciuki, więc ty juz nie stresuj się tą obroną:tak::-)

Ja właśnie wróciłam od koleżanki która urodziła w grudniu 2007 roku..i jest chuda jak anorektyczka:tak:zrzuciła wszystko i więcej;-) (ciuchy sprzed ciąży są za duże:-()a w ciąży wcale nie była drobinką, więc wszystko zależy od organizmu...

Ale oczy to trzeba miec dookoła głowy:szok: mając takiego maluszka, on wspina się na wszystko co ma na drodze:-Dale jest słodki!!!!:-p

Kurcze wy tu tak piszecie o kilogramach a ja właśnie skończyłam robić kopytka bo straszną miałam na nie ochotę , teraz właśnie się zajadam :zawstydzona/y:a w sumie to chyba nie powinnam bo już swoje kilogramki przytyłam i mogło by już więcej nie przybyć....:no:
Wogóle to ja chodzę do ginekologa raz w miesiącu od samego początku ciąży i za każdym razem mam robione USG a płacę 70zł razem już z USG dlatego jak czytam ile wy płacicie to kurcze jestem przerażona że tak drogo :no:
Wogóle to mam pytanko do mamusiów:-)...
Co tak naprawdę należy zabrać ze sobą do szpitala bo już tyle się naczytałam o tym wszystkim że trochę się pogubiłam a nie chce brać za dużo zbędnych rzeczy :tak:.... Jak by któraś mamusia mogła mi coś takiego napisać będę bardzo wdzięczna bo chciałabym wkońcu zacząć pomału szykować torbę :tak:

reklama
Co tak naprawdę należy zabrać ze sobą do szpitala bo już tyle się naczytałam o tym wszystkim że trochę się pogubiłam a nie chce brać za dużo zbędnych rzeczy :tak:.... Jak by któraś mamusia mogła mi coś takiego napisać będę bardzo wdzięczna bo chciałabym wkońcu zacząć pomału szykować torbę :tak:

Agga ja niestety nie pomogę w wyprawce do szpitala:-( ale chyba warto zapytać w szpitalu w którym będziesz rodzić...:tak:

Do góry