reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dzien dobry. Dzis troszke lepiej sie czuje, zostal mi katar tylko :wściekła/y:

Pytia
to ze zostala nacieta przy 4 dziecku to nic dziwnego. Rozmawialam z moja polozna co odbierala mi porod z cyprianem i mowila ze przy pierwszym bardzo czesto trzeba zastosowac naciecie, przy drugim stosuja zadko bo tkanki sa przystosowane do rozciagniecia przez 1 porod ale w kazdym kolejnym (im wiecej tym czesciej) zazwyczaj sie nacina. Dlatego ze tkanki sa bardzo juz oslabione przez pierwsze porody i pekaja.

Ja mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez naciecia choc nadzieja matka glupich :sorry2:

U nas pogoda dzis znowu ladna, wczoraj bylo szaro-buro a dzis sloneczko znowu swieci. Bylam wczoraj w realu, kupilismy pampersy,kremik do buzki nivea baby, termometr do kapieli i pare innych drobiazgów... juz mam prawie wszystko :tak:

reklama
justyna - ale Liwcia jest słodka, hehehe!! no i dzidziolka ładnie się stara- oby tak dalej!!

Morbital - u mnie też od wczoraj nawrót, do tego Miśka zaczęła bardziej charcholić, więc też zaraz idziemy do apteki.

Edee - no moja mała też ma podobną pozycję, stąd moje podejrzenia, hehehe.

pytia - czekam niecierpliwie!!

aniamanu - moja kumpelka dowiedziała się dopiero na przełomie 20 i 21 tygodnia, do połowy ciąży się spierali lekarze, który to miesiąc i kiedy będzie rodzić, hehehe.

bliźniaki - kuruj się!!

Agatkas - ja nie mam, ale przecież to logiczne, że skoro małeństwo się przygotowuje do wyjścia powoli, to boli tu i ówdzie...

No i się rozpadało... kurka wodna!! A miałam iść do apteki akurat! No ni, może zaraz przestanie...

witajcie z rana
na wstepie dziekuje za wszystkie miłe słowa otuchy , juz dzis czuje sie lepiej :tak:
moj M napisał rano sms-a z przeprosinami, tłumaczac się że miał zył dzien i go obudziłam wiec był troche zły:dry: i tak go to nietłumaczy ale dobrze że przeprosił :tak:, dzis zadzwoni to porozmawiamy na spokojnie...

Bliźniaki a pamiętasz co to był za antybiotyk????:-) własnie wybieram się do lekarza żeby go grzecznie skłonić do wypisania mi antybiotyku bo się wykończyc można. A i spóźnione najlepsze życzenia :-)

ehhhhh przeklete choróbsko

justyna super masz córcie, mała modelka :tak::-D
bliźniaki, mortibal Kurujcie sie laseczki :tak:
cyprysiowa dobrze ze juz dzis lepiej sie czujesz:tak:

a ja mam od wczoraj WIELKĄ zgage i nie moge sobie dac z nia rady :crazy: masakra

Witajcie dziewczyny pierwszy raz wstalam przed moim synkiem o 8.30 a on dalej spi, wczoraj bylam na kursie przed-porodowym bylo super ale jestem zawiedziona bo nie moglam cwiczyc bo położna dowiedzialam sie z moich dokumentow ze mam skurcze i nie moge cwiczyc i zapytala czy moj gne. wie ze tu jestem a ja ze nie bo wiem zeby mi zabronil i powiedziala ze ona sie go zapyta czy moge przychdzic na zajecia jak odmówi to koniec z zajeciami.
Dowiedzialam sie ze jak dzidzia gdzies kopie i nam uciska, kladzie sie reke po przeciwnej stroni i wtedy dzidzia sie przesowa tam gdzie sie znatduje cieplo reki i sprobowalam i to dzialam jestem zaskoczona.
Byla tez dziewczyna ktora dowiedziala sie o ciazy dopiero w 19 tygodniu nie moglizmy uwierzyć szok totalny.

No u Nas na zajęciach mogła być dziewczyna , która nie może ćwiczyc i takie tam . Ona tylko słuchała teorii;-)

A mi złośc nie przeszła! Jest kurka jeszcze gorzej. Nie mam pojęcia czemu. Od rana krzyczę na moje zwierzaki:sorry2: więc leżą na posłaniach i boją się ruszyć:sorry2:
Jakaś masakra ...

Cyprysiowa - ja też się łudzę, że się obędzie bez nacięcia, ale chyba naiwna jestem ;)

Marzycielka - hormonki robią swoje. U mnie znowu nie tyle złość, co jakieś depresyjne stany się pojawiają. W dodatku pada znowu deszcz...

Sawka - dobrze, ze pogadaliście na spokojnie :) To zawsze dużo daje.

sawka to dobrze, że już masz lepszy humorek, napewno z mężem sobie wszystko wyjaśnicie:-)
marzycielkano niestety ale hormony maja pierwszeństwo w naszym stanie i nie jesteśmy w stanie nic na to poradzic,trzeba przetrzymać:tak:

A u mnie kolejny samotny dzień...maż w pracy , teściów nie ma, bo też w pracy ale może to i lepiej bo chyba wole być sama niz z nimi czasami...więc siedzę sobie za Wami:tak:, zaraz musze się zbierać i pędzić na miasto bo moi rodzice chca nam kupić sofę do domku w którym mieszkają, żebyśmy mogli przyjeżdżać z Zosieńką:tak:, no a spacerek zawsze jest dobry:tak:
Buziaki dlka Was i miłego dzionka

PS na zaczynające się przeziębienie najlepsza jest herbata z sokiem z malinrewelacyjnie rozgrzewa, uśmierza ból gardła no i ja się dzięki niej nie rozłożyłam do końca jak mój misiek był chory:tak:

reklama
Zakręciłam się koło obiadku właśnie i tak mnie coś zaczęło kłuć pod prawym bokiem, że nie mogę się schylić... Kurcze, zaczynam się czuć jak słonica...

Do góry