reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie kochane mamuski, nie było mnie kilka dni a tu tyle zaległości, zaraz zabieram sie za czytanie a poki co musze wam powiedziec, że wczoraj śnil mi się poród:-D:-D urodziłam córcie i miała od razu fryzurę jak od fryzjera by wyszła:-D:-D ale była śliczna aż nie chciałam się obudzic, bo tak bardzo cieszyłam sie, że mam ja już przy sobie:-)

reklama
Hey dziewczyny;-)

Dzięki za miłe słowa.
Oliwka jest duża i taka już fajna na tym USG:-)
Pamiętam jak poszłam na pierwsze USG i wtedy miała 2 cm długości a rączkami ruszała jak motylek skrzydełkami.To jest niesamowite po prostu:tak:

Mam nadzieję, że szybko urodzę bo coraz bardziej chce ją zobaczyć i ucałować:-)Wczoraj śmialiśmy sie z mężem , że będzie miała takie 'pucki" ja ja .Jak się urodziłam to ważyłam 4 kg więc Oliwka niezły podkład:tak:

agatkas
ale mają dużą Córcię:szok::-D

samochód mamy totalnie zepsuty (4 mechaników nie wie o co chodzi..:-:)-:)-()
ewelw mam nadzieję, że wkońcu znajdzie się jakiś fachowiec który Wam pomoże

pytia ja tez coraz częściej myśle o porodzie, ale staram sie pozytywnie nastawiac:tak: a z mebelkami to niezle Cie zrobili:wściekła/y:mam nadzieje, ze te srubki szybko do Ciebie dotra
kana nie denerwuj się na zapas wynikami, chociaż łatwo mówic:zawstydzona/y:zyczę Ci nagłej i szybkiej poprawy a póki co zapytaj gienki co możesz zrobic, aby polepszyc wyniki, może musisz czegos unikac? trzymam kciuki;-)

Marzycielko moje gratulacje, ale masz duzą córcię i najwazniejsze , że zdrowa jak rydz:tak:

Dzień dobry dziewczęta:) Ja dzisiaj miałam ciężką noc:( Za cholere nie mogłam się ułożyć:(
No to wstałam:(

Znajoma urodziła właśnie córeczkę: 4650g i 59cm:) Kawał kobity mówię wam:) Taaaaki bobas, biceps to ma jak pudzian:)

Ja miałam 2500g jak się urodziłam - i nie obraziłabym się jakby moja tak w 3kg się zmieściła;);)

No to rzeczywiście niezły klops z małej.
Ja też sobie marzę, żeby moja miała 2500-2900 g. Zobaczymy jak to będzie.

Marzycielka ciesze sie razem z toba ze Oliwka zdrowa i urosla niezle...no...no bedzie kawal kobitki:-)

A ja wczoraj do 12 z mezem gadalam przez telefon, potem nie moglam usnac, a obudzilam sie dzis o 5.00 glowa mi peka i czuje sie fatalnie. Cos czuje ze to juz koniec spanie po 12h i wylegiwania sie... a mialo sie skonczyc dopiero po porodzie...jestem niepocieszona;-):-D

ewelw nie za dobrze z tym samochodem :-(

marzycielka 4 kilo to nie tak duzo, Cypi mial 4180 i 59 cm a teraz jak sobie przegladam w gazecie narodziny dzieci to naprawde z polowa okolo 4 kilo. Dla mnie duzo to powyzej 4500g. (od tej wagi mozna miec cc )
Ja bym chciala zeby mój synus mial ponizej 4 kg bo mam szanse wtedy nie byc nacieta bo z cypim mialam tylko 3 szwy przy wadze 4180 wiec mysle ze ponizej 4 kg by sie obeszlo bez.

Ja tez mialam dzis strasna noc, budzilam sie co chwile, czuje sie jakbym tylko "kimala" cala noc i przebudzala sie co 15 minut :baffled: na dodatek chcialo mi sie siku a nie mialam pojecia ktora godzina (wstac zobaczyc nie chcialam bo bym musiala juz lciec do wc) a rano szlam na badania wiec chcialam troche mocz przytrzymac :-D W ostatecznosci wstalam o 6.40 a budzik na 7 mialam nastawiony.
Teraz leze sobie, zrobilam caly dzbanek wody z cytryna i wypoczywam :-p

Dziewczyny czy macie wrazenie ze zaraz wam peknie skora na brzuchu? Ja mam ja juz tak naprezona ze niedlugo to mi peknie w poł choc i tak mam juz mega rozstepy :zawstydzona/y: Z dnia na dzien coraz wieksze. Robilam sobie zdjecia wczoraj wieczorkiem i dzis rano i juz nie da sie ich ukryc na zdjeciu. (Zalacznik w galeryjce ;-))

Cyprysiowa ja smaruje się kremem na rozstępy po 4 razy dziennie tak mnie rozrywa. Wiem, że taka moja uroda, że mam milion rozstępów i żadne kremy (mustella, perfecta mama, gerber) nic nie dały. I wyglądam jak zebra :-)

Ze spaniem jest coraz gorzej. Jak śpię na lewym boku to mi cały ten nieszczęsny lewy bok drętwieje. Masakra normalnie. Muszę wstać, pochodzić i dopiero się położyć. Albo na chwilę sie przekręcam na prawy. Męzowy sprawy nie ułatwia bo chrapie jak smok.

Ja się urodziłam to ważyłam 2500 a mój Miś 4500, więc mam nadzieję, że jakoś to się wyrówna :-) i Jasiek będzie średnim bobaskiem.

reklama
Myszqa ja sie tez od samego poczatku smaruje ale oliwka, balsamem nawilzajacym i taka mascia jescze ale nic nie pomaga :zawstydzona/y: masakra normalnie. Jak juz teraz mam tyle rozstepów to co bedzie do konca ciazy

Do góry