reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Tristan mowi juz pelnymi zdaniami , spiewa piosenki po polskui po angilsku (fajszuje strasznie :-D:-D:-D:-D)
liczy do 10 po polsku i po angielsku
wogule angielski mu super idzie :-):tak:(az w szoku jestem)
recytuje dzisiatki wierszykow , wieczorem jak dzownia do neigo dziadki to jest cala litania wierszykow i pisenek
zna 3 krutkie bajeczki prawie na pamiec ( zdarza mu sie ominac jakies zdanie)
mowi slicznie przepraszam , dziekuje , poprosze :-)

dzisiaj w nocy np slysze jak wola "mamusiu napomoc" no wiec poszlam do neigo a on caly odkryty , koldra na ziemi a Tristan w nogach
tak sie wiercil ze koldra spadla
polozylam go na podusie , przykrylam , a on do mnie: " no dziekuje, dobranoc kochanie " i spi dalej
a ja leje ze smiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co jeszcze spi juz w normalnym wyrku
na poczatku spadal co pol godziny ,ale po 2 nocach juz sie przyzwyczail i teraz sporadycznie mu sie zdaza

pedaluje na rowerku , jezdzi na hulajnodze wlazi poschodach na stojaco i schodzi , a czasmi zjezdza na tylku:-D

WOW!!! :szok: Miloku, Twój synek ma na pewno półtora roku?? :szok::-D

Miloku, Tristanek jest niesamowity :szok:

:tak:

z językiem to słyszałam, że jak się jest w obcym kraju to rozmawia sie po polsku, po język kraju w którm sie jest dziecko łapie spontanicznie (tak robicie Miloku?) moja kolezanka ma męża anglika i sa w Polsce, w domu rozmawiaja po angielsku, mała też mówi w dwóch językach

Tristan mowi juz pelnymi zdaniami , spiewa piosenki po polskui po angilsku (fajszuje strasznie :-D:-D:-D:-D)
liczy do 10 po polsku i po angielsku
wogule angielski mu super idzie :-):tak:(az w szoku jestem)
recytuje dzisiatki wierszykow , wieczorem jak dzownia do neigo dziadki to jest cala litania wierszykow i pisenek
zna 3 krutkie bajeczki prawie na pamiec ( zdarza mu sie ominac jakies zdanie)
mowi slicznie przepraszam , dziekuje , poprosze :-)

dzisiaj w nocy np slysze jak wola "mamusiu napomoc" no wiec poszlam do neigo a on caly odkryty , koldra na ziemi a Tristan w nogach
tak sie wiercil ze koldra spadla
polozylam go na podusie , przykrylam , a on do mnie: " no dziekuje, dobranoc kochanie " i spi dalej
a ja leje ze smiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

co jeszcze spi juz w normalnym wyrku
na poczatku spadal co pol godziny ,ale po 2 nocach juz sie przyzwyczail i teraz sporadycznie mu sie zdaza

pedaluje na rowerku , jezdzi na hulajnodze wlazi poschodach na stojaco i schodzi , a czasmi zjezdza na tylku:-D

nio i nocnika nei chce znac , za to woli kibelek
kupka codzinnie na kibelek i moze jeszcze zjedne siuski , a potem mam juz nei pilnuje a mlody nei wola ( a juz wolala, mama zaniedbala i spowrotem sie cofnelo)

chyba nadrobilam chyba moge pisac na biezaco:-):tak:

no nie wierzę:szok:

reklama
a nio tez sie czasmi zastanawiam czy on ma tylko rok i 8 miesiecy heheheh

chodzimy do przedszkola razem tzn na takei zajecia mama z dzickeim
ale z kazdych zajec wraca z jakims nowym zdaniem

lekka mowe ma po mnie , ja tez szybko mowilam
babki w przedszkolu tez sie dziwia bo w ty m wieku dzieci bardzo malo mowia , a tristam do nich : how are you? my name is tristan heheh

z tym mowieniam tylko po polsku to nie jest tak do konca , przynajmiej w polskich malzenstwach . my mowimy do tristana po polsku i po angielksu , no oczywiscie nei wszystko , bo reszte potem sam zlapie
ale slowka i jakies grzecznosciowe zdania to tak

roksi prawda ze tristan szybki od poczatku i tak mu zostalo :-D:-D:-D:-D:-D
ja jestem wulkan energi ,ale czasami nawet mnie wykancza ;-)

Do góry