reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

czyli liczymy od 18tc..

No ja ten piąty miesiąc liczyłam od skończonych 18 miesięcy, czyli od początku 19 tygodnia.
Licząc tak jak któraś z was pisała, że prawidłowo miesiąc ma 4,5 tygodnia to piąty miesiąc zaczyna się od 19 tygodnia.
Te tabele, które wklejała marys też kiedyś tu wklejałam. Zauważcie, że w tym drugim sposobie jest błąd, bo 4 miesiąc jest do 18 tyg., a 5 miesiąc od 18 :-) Powinno być oczywiście od 19.
To jest najbardziej miarodajne. Nawet na logiczny rozum, podam na swoim przykładzie, jeśli termin mam na 4 kwietnia, to w dniu 4 listopada zostało mi jeszcze pełnych 5 miesięcy, więc właściwie zaczynam 5 miesiąc. Tygodniami tak to się nie pokrywa, ale 1 listopada zaczęłam 19 tydzień, więc dlatego 5 miesiąc.

Ale oczywiście niech każdy liczy jak chce. ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wg tego licznika parzyste miesiące maja cztery tygodnie, a nieparzyste pięć :-D
Wg "W oczekiwaniu na dziecko":
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

Tak wygląda moja tabelka - tu każdy miesiąc ma dokładnie 4,5 tygodnia:
0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
10 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
19 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szósty
28 - 31,5 siódmy
31,5 - 36 ósmy
37 - 40 dziewiąty

GRATULUJĘ !!!

u nas na 80% córeczka, chociaz miesiac temu byl chlopiec :D

teraz tez mam sie nie sugerowac bo ciezko bylo wypatrzec :)

gratki jeszcze raz :)

Cześć kwietnówki! podczytuję was już od jakiegoś czasu, i w końcu postanowiłam do was dołączyć.

Aga19790109 chyba będziemy rodzić w tym samym dniu (ten sam termin ost. @), ja mam na 6.04.2009 a ty? pewnie ten sam dzień, dziś byłam u mojego gin, jestem w 18 tygodniu + 2 dni, a poza tym dowiedzielismy się, że będzie na 100% facet :-)

witaj
dodałam juz Ciebie do listy kwietniowek..gratuluje synka

reklama
Dziękuje bardzo, ale wstrzymuje się jeszcze z radością. U mnie jak u Bubaska jeszcze miesiąc temu był Nikodem:-D Oglądam bez przerwy płytke dvd i nie ma " antenki" między nóżkami:-D:-D:-D

Do góry