reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starające się 2008

aga00782 to tylko moge cie podziwiac ze tak dlugo potrafisz wytrzymac:-):-) a co do testow to chyba jak jest ciaza to to pokaza a jak nie to mozesz robic wczesniej pozniej i nic :-)
to dalej czekamy ...
sara123 jesli mam byc szczera to chyba te dwa dni nie robia roznicy (tylko mnie za to nie skrzyczcie:sorry2:) ale pewnie lepiej wiedziec przed znieczuleniem i powiedziec lekarzowi chociaz slyszalam ze nie jest ono szkodliwe dla bobo ja mysle ze learstwo to lekarstwo i trzeba uwazac

reklama
to może napiszę ze dwa zdanka o naszych starankach:baffled:
to 4 cykl, chociaż wydaje mi się że to trwa juz ze dwa lata:no:
od ostatniego cyklu zaczełam mierzyć temperaturę no i wszystko było że tak powiem książkowo, więc wiem kiedy miałam owulację no i dokładnie w ten dzień się staraliśmy, a @ i tak przyszła jak zwykle!
Cekle mam regularen 29 dniowe. Dziś jest 13 dc.
Wczoraj byłam na USG no i pęcherzyk miał 16mm, więc jeszcze za malutki, ale wydawało mi się że jutro czyli po dwóch dniach od USG będziemy próbować, no i dziś zrobiłam test owulacyjny i tylko jedna krecha, więc jutro jeszcze za wcześnie:dry:
Jak mam to wszystko interpretować:confused::confused::confused:
popadam już chyba w psychozę i jestem wściekła:wściekła/y:
w 21 dniu cyklu mam jeszcze badania na jakieś E2 i Progesteron, mam nadzieję że wszystko ok:-(
już nie wiem co mam myśleć!!!

witam dziewczyny ponownie

mam jeszcze jedno pytanko do Was
jaki powinien być śluz przed miesiączką?
z tego co mi się wydaje to suchy i powinno go nie być wcale?
mój jest bardzo obfity a miesiączka już kilka dni spóźniona i żadnych objawów zbliżania się jej...

dziękuję i pozdrawiam

Hej jak masz dużo śluzu to pewnie jesteś w ciąży, ja robiłam test we wtorek i wyszły mi II kreseczki a mam takie same objawy. W przyszłym tygodniu idędo lekarza. Na dodatek od wczoraj jest mi niedobrze i to nie z samego rana ale tak koło 10, masakra. W pierwszej ciąży nie wiedzialam co to objawy ciążowe a teraz nie jest za wesoło a to dopiero początek. Rób test jak @ ci się spóźnia, ja bym tyle nie wytrzymała z ciekawości
Pozdrowionka

Ostatnia edycja:
Kochane znalazłam obłędną stronę...
Pewnie wiele z Was zdołuję, ale mam nadzieję, ze wiele wzruszę:
Anne Geddes - zdjęcia dzieci - fotki, obrazki, fotografie, tapety
Coś wspaniałego... Nie mogę się napatrzeć :-)

Oto upragniona fasolka dla Każdej z Was:
galeria%20anne%20geddes%20435.jpg

Piękne Imagination dziękjemy, maleńki cud fasolkowy.:happy2:
:-)​

Pysia510 wrzuc na luzzzzzz kochana, poczekaj spokojnie, bedzie co b,ędzie ja mam dobre przeczucia;-) Coś mi się zdaje, że będziesz mamusią :-)
Chyba masz rację kochana :zawstydzona/y:

A ja dzisiaj spoko mam lekkie krwawienie. Czekam na mojego M i jadę kupić test go zrobię.
Napisze wieczorkiem jak tam:-)

Niebieskabb kciuki bardzo mocno zaciśnięte:tak:

Ja nie mam kompletnie zadnych objawow,tylko lekki bol podbrzusza,ale to chyba na @,ktora planowo ma przyjsc 10.:happy2::happy2::happy2:

Emma2 Kurcze u mnie też nic:-:)nerd::-(

Witam wszystkie staraczki:)
Pierwszy raz jestem na forum.
mam nadzieję że mogę trochę się pożalić, albo pocieszczyć że nie jestem jedyna...:(

małpeczka witamy serdecznie na forum i zyczymy nieuzaleznienia sie od niego tzn. od nas;-):-D;-)

dziewczyny testujace kolo 11 macie juz testy w domu ja nie kupilam jeszcze bo sie balam ze nie wytrzymam
i slyszalam ze sa tez testy wczesne ktorymi mmozna wykryc juz 6- cio dniowa ciaze ale to chyba jakis przekret

agalotta ja tez chyba skoczę po teścik narobiłaś mi "smaku"

Dziewczynki muszę zmykać do mój maż juz sie stroszy , że nie moze nic zrobic na komputerku, bo ja niby do niego przyrosłam......:-p

Wiecie co jak się robi odpowiedzi z cytatem na żółto??? Udało mi się ale nie do końca tak jakbym chciała bo zacytowałam 2 z was a chciałam 1. Pomożecie? Ja tutaj od niedawna jestem.

:blink:Nieźle skrobiecie:blink:
Witam świeżynki na forum. Dużo dziewczynki piszecie o testowaniu, temperaturze i w ogóle. A ja nie mam o czym. Leki brałam tylko na alergie. Problemów z @ nie mam bo pojawia się regularnie w określonym krótkim czasie, czasami mam jej dość:wściekła/y:
Jeszcze teraz zaczęłam mierzyć temperaturę (już kiedyś to robiłam ale nie chciało mi się wierzyć wykresom). Jak dobrze rozumiem spada jak @ się pojawia, czyli jest wtedy najniższa, ale dzisiaj jest drugi dzień @ i już wzrosła o dwie kreski!?:dry: Jak mam to rozumieć:confused: Czyli zaraz po okresie mogę mieć owulację:confused: A temperatura na 37 utrzymuje sie aż do pojawienia się @:dry:
Nie lubię fasoli ale na MIKOŁAJA chcę FASOLKĘ!:happy2::blink:;-):-D:-):cool2::dry::baffled::nerd::wściekła/y:

U mnie dzisiaj lzejszy bol w podbrzuszu rano, potem mocniejszy, a od popoludnia bole ledzwiow... jak przed @... No i przed chwila myslalam, ze zwymiotuje, tak mi sie niedobrze zrobilo - bez powodu.... Dodatkowo lekkie zawroty glowy (nawet jak siedze!). A i jak cos robilam w kuchni, musialam w pewnym momencie poleciec biegiem do lazienki, bo poczulam.. ze mi cos po nogach cieknie :p Myslalam, ze to @, a okazalo sie, ze to uplawy... takie jak na dni plodne tylko troche bardziej rzadkie, dziwne, co? A przewidywany @: 11-13 XI

A ja dzisiaj spoko mam lekkie krwawienie. Czekam na mojego M i jadę kupić test go zrobię.
Napisze wieczorkiem jak tam:-)

I jak? I jak? Trzymam kciuki!!

kochane emma 2 i aga00782 to czekamy ....... zobaczymy to juz tak nie dlugo ze az sie wierzyc nie chce jak bedziecie mialy jakies nowe objawy obawy i takie tam rozne:-)

Ja tez sie oczywiscie przylaczam :) No chyba, ze mnie maz zmusi zebym jutro testowala ;)

dajcie znac
moj m stwierdzil ze juz jestem od naszego forum uzalezniona (jak mam chwilke to zagladam po 100 razy dziennie) ale co tam mnie dobrze z tym nalogiem:-D:-D

hyhy moj mowi to samo - wg niego jestem uzalezniona od kompa, ale coz zrobic skoro tylko internetowe kolezanki moga mi doradzic i podeprzec na duchu - nikt inny nie wie o tym co sie ze mna dzieje...

Ja nie mam kompletnie zadnych objawow,tylko lekki bol podbrzusza,ale to chyba na @,ktora planowo ma przyjsc 10.:happy2::happy2::happy2:

Oby nie! Wiele dziewczyn pisalo, ze mialy bol brzucha jak na @, a potem sie okazywalo, ze jednak @ nie przychodzila ;)

u mnie super , no prawie super , krwawie dalej lekarz nie wie czemu, na piersiach mimo ze bola nic sie nie dzieje ale co najwazniejsze doktor zobaczyl ze trzy, cztery dni temu mialam owulke , widac cialko zolte czy jakos tam , ale znaczy to ze jest szansa , ze wogole mam jeszcze owulki i ze akurat w terminie byly przytulanki, czyli teraz juz tylko oczekiwanie i modlitwy reszta w rekach Boga
a depresja no coz w dalszym ciagu , do tego straszny bol glowy :-(

Powodzenia! Depresja jest w glowie kochana, ja tez mam czesto stany depresyjne, ale trzeba sie wtedy na sile usmiechac, nie wolno sie poddawac zlemu humorowi, bo to jak robienie z siebie ofiary, a gdzie tu miejsce na honor, co kochana? :)

no widzisz to moze byc na fasolke bo mnie to dosyc ze brzuch boli to jeszcze jajniki cycuchy mam uplawy... mam ciagnac dalej :)))

Uplawy heh wiec moze jednak u mnie to dobry znak, ze je mam ;) Ale piersi nie daja w ogole o sobie znac hmm

mam nadzieję że mogę trochę się pożalić, albo pocieszczyć że nie jestem jedyna...:(

Witaj! :-):-):-):-):-) Milo widziec, ze nasze grono sie powieksza!! :-):-):-):-):-):-)

dziewczyny testujace kolo 11 macie juz testy w domu ja nie kupilam jeszcze bo sie balam ze nie wytrzymam

Ja juz mam - 2 hehe maz mi kupil tydzien temu i leza w lazience :)

Z przyjemnością zatestuję z Wami ale czy to nie będzie dla mnie za wcześnie? Plany są na 11 a ja @ przewiduję na 13-14. Nie będzie za wcześnie?
Aha i tu pytanie, 10 mam dentystę, czy przed wizytą należy zrobić test na wypadek ewentualnego znieczulenia?
Całuję

Testuj z nami, bedzie nam wszystkim razniej :) Co do dentysty... hm... moze faktycznie lepiej sprawdzic wczesniej...

Hej jak masz dużo śluzu to pewnie jesteś w ciąży, ja robiłam test we wtorek i wyszły mi II kreseczki a mam takie same objawy. W przyszłym tygodniu idędo lekarza. Na dodatek od wczoraj jest mi niedobrze i to nie z samego rana ale tak koło 10, masakra.

Mdlosci, bleee... ale pewnie latwiej je zniesc jak sie tak bardzo pragnie ciazy :)

A u mnie żadnych oznak ciąży, temperaturka od dwóch dni 36.8. a to już 7 dzień po owu, dwa dni jeszcze wcześniejsze temp. 36.7 , nic mnie nie boli, nie ciągnie, nie mam wstrętu do zapachów, potraw, ani braku apetytu.... NIC NIC NIC:-( poprostu NIC:-:)nerd::-(
A to był cykl z owu ze zdrowego jajnika i naprawdę myślałam, ze tym razem może sie udać. Widać MOŻE znaczy tyle co i NIE MOŻE:-:)dry::wściekła/y::dry::-(.
Czasami mam naprawdę dość......:cool2:

Przepraszam, ze tak tylko o sobie, ale musiałam sie wygadać:zawstydzona/y:

slonko - to chyba za wczesnie na te wszelkie objawy :)

witamy, to idealne miejsce na to zeby sie wygadac i tym samym troche sobie ulzyc :)

Tak czytam te wasze posty i widze ze jakos wam wczesnie robia te wszelki badania
My z moim M staramy sie juz od roku (9 cykli) i na razie bez badan!!!!!

Gdy po 6 miesiacach bez planowanej fasolki poszlam do gina tu we Francji to mi powiedzial ze jakiekolwiek badania to po okolo 2 latach bezowocnych staranek!!!!! myslalam ze spadne z krzesla :szok:
niestety inni lakarze potwierdzili ta wersje

W tej chwili jestem na etapie wmawiania sobie wszelkich mozliwych dolegliwosci ktore moga byc przeszkoda do zafasolkowania - MASAKRA.... zwariuje ;)

Mam takie pytanko, te wczesnebadania to wy na wlasna reke robilyscie czy w Polsce tak przepisuja????

buziaki

Hej jak masz dużo śluzu to pewnie jesteś w ciąży, ja robiłam test we wtorek i wyszły mi II kreseczki a mam takie same objawy. W przyszłym tygodniu idę do lekarza. Na dodatek od wczoraj jest mi niedobrze i to nie z samego rana ale tak koło 10, masakra. W pierwszej ciąży nie wiedzialam co to objawy ciążowe a teraz nie jest za wesoło a to dopiero początek. Rób test jak @ ci się spóźnia, ja bym tyle nie wytrzymała z ciekawości
No właśnie i ja chciałam zapytać o ten śluzik, o kolor ilość i konsystencję, może to głupie ale kompletnie się nie znam na tym, okazuje się, że jak przychodzi co do czego to dopiero wychodzą wagary na bioli:tak:
Pierwsza ciąża była bez objawów, gdyby nie poród to pewnie nic bym nie zauważyła:-D:-D:-D a teraz jak się chce i to już to nagle człowiek zaczyna się obserwować i widzi rzeczy których do tej pory się nie zauważało:-)
Całuski dla wszystkich Staraczek i trzymam kciuczki za Wasze II
Mes28 jestem pewna, że fasoleczka rozpoczyna nowe życie pod Twoim serduszkiem, cieszę się już razem z Tobą:-D:-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
no to co, są jakieś nowe do dopisania do listy? A może jakieś dwie kreseczki, które mogę tam umiescic :-)?

Moje 2 kg szczęścia właśnie głową usiłuja przewiercic sie do pecherza :baffled:. Wyglada na to, ze mam szansę listę staraczek przkazac nastepczyni z przyszłego roku jeszcze w dwupaku :-p. Chociaż kto wie, małe szykuje się na sylwestra :-p.

A nowym starającym się życzę nie załamywania się, ja o pierworodnego starałam się 1,5 roku :-).

Do góry