reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja jeszcze wracam do centyli: jeśli dzidziuś jest wagowo na 25 centylu to oznacza, ze 25% dzieci w jego wieku jest od niego lżejsza, a 75% cięższa. Jeśli jest na 50 centylu to jest takim średniaczkiem, dokładnie w połowie statystyk. No i tak samo 75 centyl oznacza, że 75% dzieci jest od niego lżejszych.
Z tego co wiem norma jest o 3 do 97 centyla.

reklama
witam:tak:

A mi sie sniła tesciowa...:eek: dobrze, ze sie zbudziłam na siusiu:-D
Dziekuje dziewczyny odnosnie karmienia Paulinki wieczorami kaszką:tak: Znalazłam przyczyne czestych pobudek... mała wieczorem znow zjadła kaszkę i znow ładnie spała:tak: sama zasneła w łozeczku o 20:30 i wstała na jedzonko dopiero o 4:tak: czyli tak jak za dawnych czasów:tak: a cyce o tej 4 to juz miałam jak kamienie:-p znow musza sie przestawic na inne pory karmienia:tak:
Wróciłam juz z zakupów, mała ładnie spała jak mnie nie było przy tatusiu... .
Wpadłam do pracy i w razie czego na wiosne moge wrocic do pracy na weekendy i niektore nocki:tak:Obniża mi wymiar pracy do pół etatu, ale zawsze 500-600zł wpadnie... bedzie ciezko, bo jak tu po 12h pracowac, ale cos za cos...
Jedynie mnie przeraza to, ze jak pojde do pracy to cały weekend córka mnie nie bedzie widziec:-( Jak bede wychodzic to bedzie jeszcze spac, a jak bede wracac to juz bedzie spac:-( Mam cicha nadzieje, ze Paweł znajdzie lepiej płatna prace i mnie to ominie..., bo narazie mnie troszke to przeraza, ale jak bedzie trzeba to przezyje:tak:

Ja już wysprzątałam, wszystko poprasowalam - Nadie nakarmiłam i połoyzlam spac, zaraz idę umyc sobie kudełki ;-).
Ja także uzywam wody z kranu i mam filtr BRITA :-) - Nadia dostawala do 3 miesiąca Zywca, a Fabian do 10 miesiąca ale opłaca sie miec ten filtr.

MIŁEJ SOBOTY :rofl2:

To jeszcze ja na chwilkę ( wykorzystuje moment kiedy Nadia śpi) . Ja to sie zastanawiam nad pracą, zobaczę... nudzi mi się bardzo w domu. W zasadzie kaska tez by sie przydała bo mój mąż utrzymuje nas, jedynie co ja zarabian jako kurator s. ale nie ma z tego tak duzo ( na opłaty mieszkaniowe starczy).Kolezanka proponowała mi pracę - niby mam opiekunkę ale płacic jej z 600 zł miesiecznie - to musialabym zarabiac chyba z 1500 zł zeby mi sie opłacało ...hmm?:confused2:

Asiowo życzę, żeby Twój m znalazł lepiej płatną pracę, żebyś mogła zostać z córeczką :tak:
Darunia udanych zakupów :tak:
Lilianko zawsze to jakaś kasa :tak: dobrze, że masz taką możliwość (dzieci i praca) ja niestety musiałabym znaleźć coś do robienia w domu ale Jasiek w dzień długo nie śpi i trudno byłoby się zorganizować a takie przerywanie co 30 min to żadne skupienie nad pracą:-:)no: no ale dopiero pierwszy miesiąc (grudzień) będziemy na pensji m zobaczymy :tak: inni dają radę z mniejsza kasą więc nie można zaraz się łamać

My od stycznia bedziemy na jednej wypłacie- ale na szczescie załapię sie na 13-stkę, fajnie bo i ja dostanę i Ł, a potem już biede bedziemy klepac- pewnie w kwietniu Ł mundurówkę przyniesie jeszcze;-)

Czesc Kobietki!:-)

Moj M znow caly weekend w domku:-)Za to w przyszlym tygodniu pracuje i w sobote,i w niedziele:-(

U nas tv leci non stop wieczorem,w dzien nie.Ale nie ogladamy tv caly czas,czesto po prostu leci kanal muzyczny.
Wczoraj ogladalismy do pozna stary dobry Top Gun;-)
Dzis Maja spala 10 godzin,nawet bez przerwy na smoczka:-)
Tylko,ze probuje nauczyc ja tego samodzielnego zasypiania i nie wyrabiam.....M tez.....Ale sie staram....

reklama
na szczescie załapię sie na 13-stkę,

A ja w pracy słyszałam, że nie dostanę 13i bo byłam na zwolnieniu i się nie należy. A Ty pracowałaś czy byłaś na L4???

W podstawie naliczenia dodatkowego wynagrodzenia rocznego nie uwzględnia się również zasiłków z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa, m.in.:

• zasiłku macierzyńskiego;
  • zasiłku chorobowego za czas niezdolności do pracy spowodowanej chorobą zawodową, wypadkiem przy pracy, wypadkiem w drodze do pracy lub z pracy, chorobą w okresie ciąży;
  • zasiłku chorobowego wypłacanego za okres leczenia w szpitalu lub sanatorium oraz za okres przypadający bezpośrednio po tym leczeniu;
  • zasiłku chorobowego wypłaconego w związku z chorobą zakończoną rentą inwalidzką lub świadczeniem rehabilitacyjnym.

Ostatnia edycja:
Do góry