reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

katarzynak- moj M jezdzi na cale weekendy... i jestem tez sama z synkiem... kurcze on chce biegac,skakac,grac a ja nie mam na to sily...

reklama
Witam
Widze ze nie macie juz pomyslow na zabawe:baffled:Ja wam nie pomoge bo moj synus maly:-)
Co do choinki to dziekuje chcialam zeby byla kolorowa ale maly kiedy sie obudzil to zobaczyl telewizor a nie choinke:-D:-D Kiedy juz ja zobaczyl to za bombke sie zabral ale odpuscil:-):-) kurcze cos klawiatura szwankuje:angry::angry:ie pisze liter:baffled:

No u mnie to Nikki proferuje skoki, fikolki, bieganie do okola warjowanie, itp; niestety nie chce sie niczym innym zajac a jak tak to na chwilke... nie uklada ukladanek ani nie koloroje, nie lepi plasteliny jedynie gra na grze... no i szalenstwa... a ja nie moge z nim szalec i ciagle krzyczy mama patrz mama chodz!!! mama pomocy jak gdzies wpadnie!!! jestem wykonczona jutro idzie do szkoly no i wraca moj M....

witam się jak zwykle wieczorowo :-)
co do zabaw z moją pociechą, to Oliwka póki co jest na etapie bawienia się swoimi zabawkami, oczywiście najbardziej lubi się nimi bawić jak ja koło niej siedzę, poza tym czytam jej bajeczki, lubimy też patrzeć przez okno, wtedy mówię jej co widać za oknem. ze starszymi dzieciaczkami można rysować, malować, wycinać, układać puzzle, budować zamki z klocków...

mam też prośbę do mam, które karmiły piersią: proszę Was kochane mamy, powiedzcie mi jak odstawiłyście swoje maluszki. ja postanowiłam małą pomalutku odstawić od piersi, od wczoraj karmię ją tylko wieczorem, dziś piersi miałam tak nabrzmiałe, że szok.

alez wy cichutkie jestescie dzisiaj....

syla- caly wymieniony spis czabaw przerabiamy w mgnieniu oka.Moja przechodzi teraz okres ze szybko ja wszytko nudzi - zabawki nie wchodza w gre - a najchetniej by cale dnie siedziala na dworzu lub w jakims supermakrecie :rofl2: No i najlepsze sa wyglupy - wisiec do gory nogami, znalezc sie na plecach u taty, dzis na przyklad bardzo spodolay sie jej FIKOLKI !!!!! Alez mielismy ubaw :-D

Aha, dzis nasza choinka legla na podlodze :-D Oczywiscie pomyslowosc dzieci nie ma granic. Ale jaka zdziwiona byla ze choinka sie przewrocila :-D

Juz chcialabym zeby bylo po swietach...bedziemy je spedzac sami...troszke smutno

witam drogie mamy !!!:-)
jestem w 35 tygodniu ciazy moja coreczka spieszy sie troche na ten swiat chciala bym sie was poradzic co zabrac ze soba do szpitala bo kazdy mowic cos innego
serdecznie pozdrawiam

Witajcie dziewczyny!Ja od rana wkurzona bo chcialam zrobic zakupy na swieta w pl sklepie internetowym 'BOCIAN' - co roku u nich robie bo najtaniej maja i wszystko dowioza:-)No a tu sie okazuje,ze prawie nic nie maja ze swiatecznych rzeczy jeszcze:szok:Po co komu taki sklep!U mojego turka juz moge rzeczy na swieta kupic,a w rasowym polskim sklepie wielka d....pa!!!!!!!!!:crazy:

Malagorzatko - mial tata kontrole juz?
no to ladnie jak choinka legla juz:-Dciekawe ile jeszcze razy poleci do swiat:-D
syla- widze,ze jeszcze masz nadzieje,ze te zabawy ktore wymienilas wystarcza,wiec Cie nie bedziemy straszyc moze:-D:-D:-D;-)powaznie to moze na poczatku jak swiat robil sie ciekawszy to puzle i klocki i kredki wystarczaly....ale teraz lepiej wejsc na rog kanapy i spasc na dol,albo wisiec gdzies jak malpka przerazliwie krzyczac....:baffled::-Dwczoraj 1.5h kleilysmy plastelinka i juz mi rece odpadaly,mala na poczatku chciala to jesc bo zwykle z Nia lepie figurki na tort i zjada resztki:-Da pozniej to juz tylko:'mama sssssssssss'(czyt.waz)'mama kot','mama dzidzia'....i tak w kolko!!!:-pdzis do Wacky Warehouse w koncu!!!!!:tak:
gucia - w paku ze szpitala na pewno dostalas tez liste rzeczy i moim zdaniem ona wlasnie jest najbardziej odpowiednia.ja sie tego trzalam i nieczego mi nie zabraklo...Wklejam liste,przepraszam,ale zajmie sporo miejsca!!!!Moze laski cos Ci dopisza,ale jak dla mnie starczylo:tak:;-)
· koszula w ktorej urodze,ale rodzilam w szpitalnej w koncu
· plan porodu w kilku kopiach
· butelka wody ze sportowym cypkiem
· pomadka ochronna albo kremik do ust
· gazety itp
· cieple skarpety
· aparat fotograficzny
· telefon i ladowarke
· 2 pizamy odpinane z przodu
· 2 staniki do karmienia
· wkladki laktacyjne
· szlafrok
· kapcie
· szczotka do wlosow
· 2 reczniki
· chusteczki
· majtki
· podpaski
· ubranie do szpitala dla mnie
· kaftaniki
· spioszki
· 2 kocyki/reczniki
· paczka pampersow
· wazelina
· chustki do pupy
· ciuszki do domu dla dzidzi i dla mnie cos
· pieluszki tetrowe
· kosmetyki: szampon, plyn pod prysznic, plyn AA, krem na rozstepy, oliwka do ciala, cos pod pachy

Aha!Nika sama sie zalatwia na nocniczek i zdejmuje spodenki i podciaga:tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
No to juz jestem mała zasneła na reszcie!!!!!!!!!!!!!!1

Wyobrażcie sobie ze w sobote przychodze po pracy styrana ma maxa w domu jak zawsze bałagan bo jak moje dziecko z ojcem zostaje na kilka godzin samo to w domu jak po tornadzie wyglada:rofl2::rofl2: a moja gwiazda nie spałac cały dzien chyba ze 3 razy ja kładałam a ona nic wiec drzemki popołudniowej nie było:no::no: zasneła o 20 dopiero na noc-i jeszcze w tej nocy krecia sie jak najeta oszalec mozna:tak::tak::tak::tak:
co do choinki to juz mamy ubraną i juz przestałam liczyc ile me dziecko bąbek popsuło:szok::szok::szok: choinka od połowy w doł jes prawie bez bąbek juz:-D:-D:-D:-D:-D
co do fryzjera to jestem zadowolona choc troszke inaczej miało byc no ale co tam zle nie jest i zapłaciłam tylko 30 funtów;-)

Izka- no co ty ja was bardzo lubie tylko czasami czescie jestem na mamach z poznania;-) a pokazuj swoj fryz szybko!!!!!!!!!
Gosia -no moja mala jeszcze choinki nie wywaliła ciekawe kiedy wpadnie na ten genialny pomysł;-)
kwiateczek- choinka cudna potem sie moja pochwale;-)

a to ja i moj nowy fryz..................

reklama
Do góry