reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek dziekuje za odpowiedz
To wlasnie cos podobnego ma Ola tylko troszke mniej niz twoj maluch.Karmie Ole easy digest poniewaz taka jedna "mądra" HV poleciła.
wczesniej karmiłam piersia tz chcialam ale nic z tego nie wyszlo,mialam ciezki poród,na koniec Olę wyciagneli kleszczami to byl taki lekki szok,dostalam krwotoku i MEGA anemii,zaczeli mi podawac końską dawkę żelaza i moje dziecko dostało zaparć. Teraz ma kolke i kupke robi tylko raz dziennie i to naprawde bidulka strasznie sie przy tym meczy,juz dawalam jej espumisan,herbatke z kopru,czasami daje jej colic drops,chociaz to ostatnie pomaga.
mala-gorzatka wiesz zastanawialam sie nad zmiana mleka,wlasnie tak sobie mysle ze zaczne jej podawac APTAMIL 1. Moja mała nie wytrzymuje 4 godz,max 3 3 i pół. Ola ma niecałe 5 tyg i je po 120ml.
A czy ten APTAMIL ma jakis odpowiednik polski,?Tak sobie pomyslałam ze moze przerzuce sie na BEBILON ???
A czy dajecie witamine D3,moja HV powiedziala ze w UK nie daje sie dzieciom zadnych witamin,ale ona wie ze polskie rodziny daja i powiedziala ze jesli chce to moge dawac.Wy dajecie maluchom D3???
pozdrowienia

reklama
Mama z uk co do kupek to tak bedzie jedna dwie dziennie lub w nocu:-)u nas tak bylo pozniej bedzie latwiej:tak:zmien jej to mleko i tyle.Moj synek jadl co 1.5 godz max co dwie:dry:rowniez w nocy:dry:tak bylo duuuugo.Twoja corcia dlugo wytrzymuje:-)jesli pije herbatki chetnie to dawaj jej koperkowa ulatwiajaca trawienie,:tak>Moj synek zadko pije cokolwiek:no:Zaparcia moga byc od tego zelaza:tak:ja mialam taki sam porod jak ty.koszmar ale poozniej dostalam zaszczyk w kregoslup,przygotowana bylam do cesarki.Najpierw probowali ssawki,potem kleszczy i nimi sie udalo.Koszmar:no:ale bylo,minelo:tak:
Na kolke masz jeszcze Dentinox:-)nam te pomagaly krople:tak:

tak....wlasnie tak bede musiala zrobic,dac jej poprostu normalne mleko,niech sie dziecko naje :happy:
swietna sprawa te fora dla mam,ze ja wczesniej nie zdecydowalam sie na zapisanie!!!
GARTULUJE Konradkowi ząbków!!!!
pozdrawiam wszystkie mamy bardzo gorąco :cool2::cool2:

mama z uk - witaj:-)co do kolek to moze byc to wina mleka faktycznie,ja osobiscie polecam goraco SMA,u Nas sie sprawdzilo idealnie:tak:a krostki albo od mleka i zmiana go wystarczy albo faktycznie bobsik ma potowki,bo najczesciej wystepuja na twarzyczce i szyjce:dry:

ach,dziewczeta - narzekacie z tym zdjeciem moim:-D:-pjakos wrzuce jak zrobie,a narazie zawalilam sie zamowieniami tortow i robie jeden po drugim i M sie smieje,ze ciaza podswiadomie mi klientele zwieksza:-Da najchetniej wlasnie teraz bym zasnela tak na 24 godzinki:dry:ale nici z tego,bo zaraz ktos przyjdzie po odbior tortu i musze krecic kolejny na jutro:happy:niby fajnie bo kasy troszke wiecej na swieta,ale krzyz mi chyba odpadnie zaraz:baffled:

mama z UK- witaj serdecznie i goraco!!! fajnie ze jest nas coraz wiecej jest co czytac!!!!

mamusie dziekuje za mile slowa o mojej owieczce!!!

kwateczek - tak,sprzedaje:tak:choc nie powiedzialabym,ze mam z tego majatek, bardziej hobbystycznie to robie,ale przy okazji starczy z jednego torcika na fluid dla mnie(niestety nie wiecej:-() wiec M sie cieszy ze nie nadwyrezam budzetu domowego:-Da ja nie ograniczam sie do opieki nad mala tylko;-)

spadam,glowa mi peknie zaraz!!!!!

paula - masz bole krzyza?bo ja normalnie jak siade na kanapie to wstac nie moge i sie chwile z bolu zwijam-DOSLOWNIE!nie wiem co pozniej bedzie,bo z Nika tak nie mialam:no:

mama UK- jesli chodzi o odpowiednik Aptamila to wlasnie jest nim Bebilon. Gdy bylam w PL go kupowalam. Wyglada identycznie jak Aptamil (opakowanie)
Pytasz o wit d3... ja z poczatku jej podawalam....codziennie po kropelce...ale chyba juz po 2 tyg podawalam jak mi sie "przypomnialo". Nie lezala na mnie ta presja gdyz mleka dzies zawieraja wit d a jeszcze zaczelam jej podawac potem wit Sanagoten ktory tez zawira wit d wiec wgole od podawania osobnego odeszlam. oprostu -nie wariowac ;-)

Kasia- oszczedzaj plecki :tak:

reklama
aandzia ja rodzilam w wodzie,tzn na poczatku potem juz na sali operacyjnej. Wiesz powiem Ci ze porod w wodzie jest bardzo przyjemny,gdyby moja mała nie przekrecila sie na koniec,to urodzilabym bezbolesnie. Woda 37 stopni i co jakis czas dolewaja cieplejszej jak stygnie,czujesz sie bardzo rozluzniona,ja mialam nawet wrazenie,ze bóle przechodzily albo ich nie czulam.A na kiedy termin???

Do góry