reklama
mama z UK
mama Oleńki ;)
Witajcie wszystkie Mamy 

jestem tutaj nowa i w Anglii rowniez.Przyjechałam w lutym tego roku.
Poczatkiem listopada urodziła sie moja córeńka,poród nie był łatwy ale daliśmy rade
Mam pytanie do wszystkich mam ktore sa tutaj dluzej lub krocej i maja napewno wieksze doswiadczenie niz ja. Moja mała ma mnóstwo krostek na buzi i z tyłu szyi,czy to jest moze skaza bialkowa.Oleńka je mleko z butelki APTAMIL Easy Digest??? Byłam u Health Visiter i u lekarza,ale wszyscy mowia ze to nie jest to!! TYlko ja zadaje sobie pytanie czy oni maja pojecie o skazie bialkowej,moje odczucia co do tutejszej służby zdrowia są mieszane. Wiem że w Londynie są polscy lekarze,ja mieszkam nad morzem w Bournemouth,jesli ktoras mama słyszała o Polskim lekarzu w mojej okolicy prosze dajcie znac.DZiekuje i pozdrawiam
jestem tutaj nowa i w Anglii rowniez.Przyjechałam w lutym tego roku.
Poczatkiem listopada urodziła sie moja córeńka,poród nie był łatwy ale daliśmy rade

Mam pytanie do wszystkich mam ktore sa tutaj dluzej lub krocej i maja napewno wieksze doswiadczenie niz ja. Moja mała ma mnóstwo krostek na buzi i z tyłu szyi,czy to jest moze skaza bialkowa.Oleńka je mleko z butelki APTAMIL Easy Digest??? Byłam u Health Visiter i u lekarza,ale wszyscy mowia ze to nie jest to!! TYlko ja zadaje sobie pytanie czy oni maja pojecie o skazie bialkowej,moje odczucia co do tutejszej służby zdrowia są mieszane. Wiem że w Londynie są polscy lekarze,ja mieszkam nad morzem w Bournemouth,jesli ktoras mama słyszała o Polskim lekarzu w mojej okolicy prosze dajcie znac.DZiekuje i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
czesc laseczki
Ja tylko na momęcik wpadam bo niedługo do fryzjera pedze mam nadzieje ze bede wygladac jak czlowiek hehhe bo pierwszy raz do tej fryzjerki ide
wiec troszke pietra mam

wystawiłam juz dzis choinke z kartona myslałam ze moje dziecko bedzie koło niej skakało jak szalone a tymczasem sie jej bala

nawet dotknąc nie chciała:-):-)
Kasia - no wlasnie focie pokazuj

widziałam foteczki z Mikołajek i Maja juz ma spory brzuszek a cibie tak dobrze tam nie przylukałam.....
Izka- juz jestem marudo

witam wszystkie nowe mamusie choć pewnie ostatnio i ja tu nowa jestem ehheeh ok mykam jeszcze nalesniki usmażę i w droge
pozdrawiam pa
Ja tylko na momęcik wpadam bo niedługo do fryzjera pedze mam nadzieje ze bede wygladac jak czlowiek hehhe bo pierwszy raz do tej fryzjerki ide

Kasia - no wlasnie focie pokazuj

Izka- juz jestem marudo

witam wszystkie nowe mamusie choć pewnie ostatnio i ja tu nowa jestem ehheeh ok mykam jeszcze nalesniki usmażę i w droge
pozdrawiam pa
mama z UK
mama Oleńki ;)
Witajcie wszystkie Mamy;-)
Jestem Mamą od poczatku listopada i potrzebuje zasiegnąć informacji.
Moja córeńka jest karmiona mlekiem APTAMIL Easy Digest praktycznie od samego początku. Od jakiegoś czasu wystąpiły na jej policzkach i z tyłu szyi malutkie czerwone krostki,czy to jest skaza białkowa?? Byłam u tych śmisznych helth visiter i u lekarza,mówią wszyscy że nie!! Ja jednak nie mam do nich zbyt pewnego zaufania.Mieszkam w Bournemouth nie wiem czy jest tutaj jakis polski lekarz,może są na forum jakieś mamy z moich okolic???
Pomóżcie ,nie wiem co robić,ile czasu takie maleństwo może jeść takie mleko jeśli to jest skaza białkowa.???
pozdrawiam
Jestem Mamą od poczatku listopada i potrzebuje zasiegnąć informacji.
Moja córeńka jest karmiona mlekiem APTAMIL Easy Digest praktycznie od samego początku. Od jakiegoś czasu wystąpiły na jej policzkach i z tyłu szyi malutkie czerwone krostki,czy to jest skaza białkowa?? Byłam u tych śmisznych helth visiter i u lekarza,mówią wszyscy że nie!! Ja jednak nie mam do nich zbyt pewnego zaufania.Mieszkam w Bournemouth nie wiem czy jest tutaj jakis polski lekarz,może są na forum jakieś mamy z moich okolic???
Pomóżcie ,nie wiem co robić,ile czasu takie maleństwo może jeść takie mleko jeśli to jest skaza białkowa.???
pozdrawiam
Witam
Ja również witam nowe forumowiczki.
Mama z uk takie krostki to moga byc tez potówki jak na szyjce.
Katarzynka no łasnie poakz nam jaki z Ciebie juz grubasek.
Małogrzatka no to fajnie ze tata juz w domku,no i napewno wszystko sie ładnie wchłonie.
Paula fajna ta twoja owieczka,no łasnie jak byłam na zakupach to ogladałam taki stroj i zalowalam ze pani kolinowi tej roli nie dała.No ale co tam juz mamy stój wiec pasterz z niego bedzie
Pinka ja ci dam maruda;-),chyba nas juz nie lubisz ze tak zadko piszesz:-).
No i pochwal sie nowa fryzurka.Ja tez ide dzis do fryzjera i mam steacha bo chcem sie obciac tak jak ty masz terz i sie troszke boje.Ale co tam odrosna najwyzej jak bedize lipa.Ucałuj tą twoja mandaryneczke ode mnie.Ona jest taka słodka na tych fotkach ze ach.
No ja tez musze juz sie wziac za choinke bo Syniu moj sie niecierpli,widzi ze w przedszkolu maj i on juz tez chce w domu miec.
Ja również witam nowe forumowiczki.
Mama z uk takie krostki to moga byc tez potówki jak na szyjce.
Katarzynka no łasnie poakz nam jaki z Ciebie juz grubasek.
Małogrzatka no to fajnie ze tata juz w domku,no i napewno wszystko sie ładnie wchłonie.
Paula fajna ta twoja owieczka,no łasnie jak byłam na zakupach to ogladałam taki stroj i zalowalam ze pani kolinowi tej roli nie dała.No ale co tam juz mamy stój wiec pasterz z niego bedzie

Pinka ja ci dam maruda;-),chyba nas juz nie lubisz ze tak zadko piszesz:-).
No i pochwal sie nowa fryzurka.Ja tez ide dzis do fryzjera i mam steacha bo chcem sie obciac tak jak ty masz terz i sie troszke boje.Ale co tam odrosna najwyzej jak bedize lipa.Ucałuj tą twoja mandaryneczke ode mnie.Ona jest taka słodka na tych fotkach ze ach.
No ja tez musze juz sie wziac za choinke bo Syniu moj sie niecierpli,widzi ze w przedszkolu maj i on juz tez chce w domu miec.
kwiateczek
majowa mama `08
witam
Kasiu ja codziennie sprawdzam ale jakos nie umie chyba
Moj chlopak sprawdzal lyzeczka i zastukal zabek
a kiedy ja sprawdzam to nic
W zeszlym tyg moja kolezanka sprawdzala i tez stuknelo;-)teraz ma druga kreseczke na dole czyli chyba jest druga
mam wrazenie ze jest rowniutka z dziaslem i nie slychac
Fajnie ze maz docenil sprzatanie,moj nigdzy nie widzi

Malagorzatka fajnie ze juz lepiej
Powoli sie ulozy
;-)za tydzien kontrola wiec cos powiedza na temat tej wody
bedzie dobrze;-)
Zobaczysz,w swieta bedziemy wszystkie szczesliwe

Aandzia ja po pierwszym scanie prawie ryczalam.mialam go wczesniej bo byly plamienia
ale przy drugim to juz byly lzy ze smiechem na przemian
Konradek tak sie ruszal fajnie,wyginal ze na fotkach jest w 3 pozycjach od lezacej do siedzacej
jego kregoslupbyl tak smiesznie wygiety a na ostatnim zdjeciu glowka jest przy klatce piers
kiedy bylam na ostatnim to mial otwarte oczy i tak fajnie zamykal,otwieral i bawil sie raczka
Widzialam te usta otwarte
pewnie byl juz przygotowany do jedzenia-zarloczek
ten scan byl w 8 mies.Mialam 5 scanow ze wzgledu na te plamienia
To bylo cudowne przezycie
Az sie rozmarzylam
Paula Twoj synek jest sliczna owieczka
Co do usmiechu pewnie byl stremowany

Pinka wyslij fotke jak zrobisz wlosieta;-)ja musze tez ufarbowac bo takie juz mam odrosty
kupilam farbe i weekend kolezanka i ufarbuje
Mama z UK nie przejmuj sie krostkami;-)Jkarmie synka aptamilem i pierwsze 2 mies mial krostki na twarzy i szyji
Dziecko dostosowuje sie do mleka ok 7 tyg dlatego organizm tak reaguje
Ja tez chodzilam p lekarzach i w ogole i nikt mi nie pomogl.Wkoncu sasiadki corka uczyla sie na HV i mi wytlumaczyla zeby sie nie przejmowac
pozniej zniknely
dlaczego dajesz easy digest?ja daje dwojke bo po jedynce ciagle byl glodny
narazie tak zostawie bo z tym jest ok:-)ono jest do 12 mies wiec spoko
Dolanczam fotke czy one wygladaja tak??

Kasiu ja codziennie sprawdzam ale jakos nie umie chyba

Malagorzatka fajnie ze juz lepiej

Aandzia ja po pierwszym scanie prawie ryczalam.mialam go wczesniej bo byly plamienia

Paula Twoj synek jest sliczna owieczka

Pinka wyslij fotke jak zrobisz wlosieta;-)ja musze tez ufarbowac bo takie juz mam odrosty

Mama z UK nie przejmuj sie krostkami;-)Jkarmie synka aptamilem i pierwsze 2 mies mial krostki na twarzy i szyji

Kwiateczek gratuluje zabkow.A jak tam u was nocki poprawiły sie troche,jak malutki spi?
Aandzia ja tez zawsze kilka razy ogladałam zdjecie z usg.A jak mialam wizyte na usg u lekarza to sie doczekac nie mogłam,bo tak fajnie popatrzec jak malusze siediz w brzuszku.
Aandzia ja tez zawsze kilka razy ogladałam zdjecie z usg.A jak mialam wizyte na usg u lekarza to sie doczekac nie mogłam,bo tak fajnie popatrzec jak malusze siediz w brzuszku.
kwiateczek
majowa mama `08
Iza BEZ ZMIAN
wciaz placze
dzis HV powiedziala zeby mu codziennie przed spanim dac calpol i nadal smarowac zelem(ktory nic wedlug mnie nie daje
)
Ja tez choinke musze ubrac bo nie moge sie doczekac
tata ma weekend wolny wiec jutro sie zabiore:-)Uparlam sie na duza choinke bo myslalam ze synek nie bedzie raczkowal jeszcze a tu niespodzianka:-)wrecz zasuwa
smiejemy sie ze do swiat bedzie chodzil

Twoi synowie sa juz duzie wiec chyba nie beda zucac sie na choinke a u nas
az sie boje pomyslec.Moze lepiej bedzie poczekac do wigilii:-)jest szansa ze sie utrzyma na swieta

Ja tez choinke musze ubrac bo nie moge sie doczekac

Twoi synowie sa juz duzie wiec chyba nie beda zucac sie na choinke a u nas

mala-gorzatka28
Fanka BB :)
Kwiateczek- a jak byc zamiast Calpolu dala mu Nurofen na noc...? Z tego co sie ostatnio dowiedzialam to Calpol jest bardzo slabym srodkiem a duzo mam poleca za nocne zabkowe dolegliwosci Nurofen. Moze tez podac Virbucol jak rzezcywiscie bardzo by dokuczaly (taki wyciszajacy lek)
paula - alez urocza owieczka ztegp synalka
mama Uk- moja jak zaczela dostawac Aptamil nie miala zednych zmian skornych a skakalysmy z mleka na mleko . Moze sproboj zamiast tego EASY DIGEST dac zwykle Aptamil
Moja po tych EASY... zachowywala sie jakby miala bombe w brzuchu ... takze EASY wcale nie znaczy to co pisza...
Izka - dawno nie widzielismy twoich babelkow :-)
paula - alez urocza owieczka ztegp synalka
mama Uk- moja jak zaczela dostawac Aptamil nie miala zednych zmian skornych a skakalysmy z mleka na mleko . Moze sproboj zamiast tego EASY DIGEST dac zwykle Aptamil

Izka - dawno nie widzielismy twoich babelkow :-)
reklama
kwiateczek
majowa mama `08
Ja tez mysle zeby zmienila to mleko.Co do krostek to zalezy od dziecka
moja znajoma swojemu synkowi daje cow "gate i tez mial krostki kilka tyg
Malagorzatka Twoja corci jest widac silna dziewczynka
jednak kobiety sa zawsze silniejsze

Daje mu viburcol ale nie ma zmian.mam ten nurofen z PL ale balam sie dawac zeby sie nie uzaleznil
pozniej byle bol i co???!!nie wiem sama
a ty dawalas czesto?

Malagorzatka Twoja corci jest widac silna dziewczynka

Daje mu viburcol ale nie ma zmian.mam ten nurofen z PL ale balam sie dawac zeby sie nie uzaleznil

Podziel się: