reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Witaj Kropeczko tak pozno a ty jeszcze na necie siedzisz?:-) Ja jeszcze weszlam, bo bylam ciekawa, czy ktos mi odpowiedzial na moje pytanie:-) i sie nie mylilam - a tu Ty pisalas SUPER :tak:Ja musze ci powiedziec, ze robilam rano testy, bo ulotka nic nie mowila o przeciwnosciach a dla mnie bylo to bardziej wygodne bo w tym tyg akurat wstawalam o 6.30 (czasem jest to 5.15, czasem 9) wiec stala pora byla przestrzegana, a wieczorkiem to roznie wracalam z pracy. Czasem jakies piwko,winko po pracy z mezem pilam i myslalam, ze to bedzie wplywac na wyniki. Powiem Ci szczerze,ze jutro zrobie rano i wieczorkiem, zobacze czy bedzie jakas roznica:tak:Wiem, ze wybierasz sie na swieta do domku, zycze wiec milego i udanego odpoczynku i oczywiscie Wspanialych Swiat spedzonych w gronie najblizszych Ci osob!!! Mam nadzieje, ze napiszesz czasem, bo napewno bedzie mi ciebie brakowalo:-(Buziaczki papa

reklama
Temp utrzymuje się 36.9, brzusio nadal boli. Dokładnie jak dwa cykle wstecz. Wtedy pojawiła się @. No cóż, chociaż zauważyłam, że M wreszcie wyluzował i jest normalny, przyjemny sex a nie robienie dzidziusia:-)
Kupił mi już prezent zawiną w kartonik w papier, zakleił - ciekawe co to:confused:

Jarzębinko ale te przytulanki były w owulkę (tą twoją przypuszczalną tak?)..... bo skoro Ci się wydłużył cykl to pewnie owulacja była później niż myślałaś mimo że niby czułaś tę owulkę....-dobrze rozumiem?

Napisz dokładnie bo chcę sobie przeanalizować twój przypadek.

Data okresu......
Długość tego cyklu...
I w jakie daty byly przytulanka :-)

więc ostatnio to wyglądało tak:
cykl 30 dniowy, wyczuwalny bol owulkowy ok. 16 dc, @ w terminie

kolejny cykl ( ten ostatni) okazał sie cyklem 38 dniowym, pierwszy wyczuwalny ból ( myślałam,że owulka) ok. 16 dc, potem po tygodniu ok. 23 dc znowu bol ( myślałm,że to może byc zagnieżdzenie, ale jak @ spóźniła sie te 8 dni, to pewnie dopiero w 23 dc miałąm owulke i po 14 dniach przyszła @, w tym cyklu przytulanki skończyłam w okolicach 16 dc)

teraźniejszy cykl potraktowałam jako cykl 30 dniowy i ok. 16 dc czułam ból, możliwe,że to była owulka, i serduszkowanie było ok. 14 dc i 16 dc, ale pomyślałam,że może sie znowu wszystko poprzekręcło i kolejne przytulanki były ok. 20/21 dc jeszcze tak na wszelki wypadek .......

@ na chwile obecną jeszcze nie ma, wczoraj test z I kreską ( wg cyklu 30 dniowego) na styczeń będę się umawiała do gina aby przebadać te ostatnie anomalie ...... i czekam, czekam, czekam ........

A ja mam brata o 15 lat młodszego :-)
A drugiego tylko o 2 lata młodszego :-)

ja mam młodsze rodeństwo o 2,6 8 i 17 lat.... i teraz jest nam wesoło na rodzinnych imprezach .... :tak:

Nie wiem... nigdy nie sprawdzałam..

książkowo przy cyklu 32 dniowym( wg suwaczka) owulka powinna być ok. 18 dc ....... ale coś pisałaś,że miewasz i cykle 26-28 dniowe, więc może być troszke wcześniej, więc pewnie najlepsy okres na serduskowanie to zacząć już ok. 11 dc.....:tak:

pozdrawiam i lecę do roboty..:tak:

Witajcie dziewczyny !!!!!
Katarzynko1979 i Kropeczko dziekuje, ze mi odpisalyscie:-):-):-). Mam tylko mala niejasnosc:-( Ja robilam testy z rana jak sie obudzilam, a Wy piszecie, ze tak sie nie robi, a testy pokazuja kreseczki coraz ciemniejsze. Po tym wszystkim poszlam przeczytac jeszcze raz ulotke i na testach pisze, ze moge robic o kazdej porze dnia- nie ma to znaczenia, pisze jeszcze ze wiekszosc kobiet preferuje robic to wlasnie z rana, jako pierwsza rzecz po przebudzeniu:-):-). Wiec nasuwa sie male pytanko ''Czy ja dobrze robie czy nie?'', bo zastanawiam sie co zrobic jutro rano:-(? Jesli tylko dacie rade to mi odpiszcie, z gory dziekuje!!! Ide sie poprzytulac do meza:tak:papa dobranoc wszystkim!!!

Kurde musze poprawic w koncu moj suwaczek, ale to juz jutro hihhih
Witaj!:-) Testy owulacyjne najlepiej robić wieczorem o podobnej godzinie i ogranicz napoje na dwie godziny przed... ja tak robię:tak:

Dzien dobry Dziewczynki! :-D
Czesc kobietki...
jestem zla dzis!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zadzwonilam dzis do mojej gin a ona ze moze mnie zapisac na 25 stycznia :angry::angry::angry: Tyle czekania???
I jeszcze mi nawymyslala ze jestem w goracej wodzie kapana :-:)-:)-( Przeciez to chyba normalne ze chcialabym wiedziec cos wiecej przed swietami :baffled::baffled:
no wiec w czwartek podazam ne betke... czy betke robi sie tylko z rana? i bez sniadanka?
u mnie dalej bez objawow a tesci robilam jeszcze jeden i tez są II :-) ale cos mnie w brzuszku ciagnie :-D
Buziaczki wielkie i owocnej nocki wam zycze
no to faktycznie odlegly termin!!! najlepiej jakbys pojawila sie u gina w 7tc bo wtedy juz serduszko bije! :tak: a co do betki to nie ma znaczenia o ktorej robisz bo stezeni HCG we krwi nie maleje a w moczu tak (dlatego najlepiej robic sikance rano zeby stezenie bylo wysokie) a co do przyrostu betki to na początku powinna przyrastac ok 100% a pozniej juz wolniej 66% w ciagu 48h - mam nadzieje ze zle nie napisalam a wrazie co masz tu link do kalkulatora Bety! :tak:
http://babymed.com/tools/pregnancy/hcg/

Temp utrzymuje się 36.9, brzusio nadal boli. Dokładnie jak dwa cykle wstecz. Wtedy pojawiła się @. No cóż, chociaż zauważyłam, że M wreszcie wyluzował i jest normalny, przyjemny sex a nie robienie dzidziusia:-)
Kupił mi już prezent zawiną w kartonik w papier, zakleił - ciekawe co to:confused:
Ładna ta tempka :tak::tak::tak: i nie kracz mi tu o @!!!!!! :angry:
mi sie caly czas wydawalo ze znam prezent od P. ale mam wrazenie ze cos kombinuje dodatkowego! :-D

Ostatnia edycja:
Wiecie co - obiecałam sobie, że jak zafasolkuję to będę dużo robiła na szydełku dla swojego dzieciątka:-)

ambitny plan:) ciekawe czy będziesz miała czas hihihi

Witajcie dziewczyny !!!!!
Katarzynko1979 i Kropeczko dziekuje, ze mi odpisalyscie:-):-):-). Mam tylko mala niejasnosc:-( Ja robilam testy z rana jak sie obudzilam, a Wy piszecie, ze tak sie nie robi, a testy pokazuja kreseczki coraz ciemniejsze. Po tym wszystkim poszlam przeczytac jeszcze raz ulotke i na testach pisze, ze moge robic o kazdej porze dnia- nie ma to znaczenia, pisze jeszcze ze wiekszosc kobiet preferuje robic to wlasnie z rana, jako pierwsza rzecz po przebudzeniu:-):-). Wiec nasuwa sie male pytanko ''Czy ja dobrze robie czy nie?'', bo zastanawiam sie co zrobic jutro rano:-(? Jesli tylko dacie rade to mi odpiszcie, z gory dziekuje!!! Ide sie poprzytulac do meza:tak:papa dobranoc wszystkim!!!

Kurde musze poprawic w koncu moj suwaczek, ale to juz jutro hihhih

instrukcja mojego testu mówi żeby robic wieczorem o stałej porze i przed tesem nie pic około 2 godzin. Doradzam Ci mimo wszystko wieczorem!

niunia - trzymam kciuki zeby to nie @ U mnie tempka też 36,9 - wieczorem nawet 37,4 ale wieczorny pomiar się chyba nie liczy. W sumie to ja sie nie znam na tych pomiarach. Obiecuje ze od nastepnego cyklu jeśli @ się pojawi to zacznę mierzyc regularnie i zawsze rano. Fajnie że Ci się M wyluzował, mój niestety ostatnio jakis niechętny jest:( moze mu sięnie podobam już:-(
Ładnego prezentu życzę:happy2:
Dziewczyny! Ja również życzę miłego dzionka:tak:

Miłego dnia również.

Kropeczo jak Twoja temperaturka? u mnie nadal 36,9 ale jak na ciąże to raczej za mało. I dziś zero objawó nawet plecy nie bola , brzuch też nie boli. Więc nastawiam się że będę próbować w styczniu.

Dzien dobry Dziewczynki! :-D

mi sie caly czas wydawalo ze znam prezent od P. ale mam wrazenie ze cos kombinuje dodatkowego! :-D

a nie korci cię Eve żeby przeszukac cały dom w poszukiwaniu prezentu, hehheheeh?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry