reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Selenka

Acha, wiec jak 28dniowe to od 12dc trzeba staranka podejmowac....Bawcie sie dobrze i fasolkujcie szybko;-)

nie zgadzam sie ztym , uwazam ze trzeba zaraz po @ sie starac bo juz nie raz sie dowiedzialam ze ktos przy cyklach 28 czy 29 dniowych mial owulacje miedzy 8 a 10 dc. To ze jest tak napisane i ze jest taka regula ze jak sie ma takie dc to ma sie owu w takim czy takim dc nie zawsze sie potwierdza... ot chocby dzis ja jestem przykladem... gdzie wzyciu bym nie wpadla ze mam tak wczesnie owulacje , predzej sie doszukiwalam w jak najpozniejszym dc a tu ci niespodzianka... wiec lepiej sie starac na okrągło:tak: a nie wyliczajac sobie dni plodne... a najlepiej isc na monitoring , wtedy juz na 100 % mozna sie dowiedziec co i jak :tak:

Marzenixx

Jasne, ze nigdy nie wiadomo. Mowimy tu bardziej teraz o ksiazkowym podejsciu. Jak sie nie stosuje testow, monitoringu, nie mierzy tempki lub bada sluzu - co innego kochana pozostaje. Miec nadzieje:)

Margaret 2009.01.10 21:39
nam sie udało po 3 latach, mieliśmy wyniki badań było wiadomo, że będzie ciężko, a udało się jak... przestaliśmy sie starać, liczyć kiedy możemy, a kiedy nie, pieniądze odłożone na badania wydaliśmy na nowy samochód. Jak oczyśliliśmy swoje głowy z jednej myśli - DZIECKO- udało się raz dwa. Życzę powodzenia!!!!

wlasnie przeczytalam to na jakims forum i postanowilam Wam to wkleic....daje do myslenia,co?pozdrawiam!

Marzenixx z penoscia masz racje ze najlepiej sie kochac caly czas i nic nie wyliczac bo to gorzej stresuje ale po stracie dzidzi chcialo by sie zajsc w ciaze jak najszybciej i prubuje sie wszystkich sposobow na szybka ciaze to tak dziala nasz podswiadomosc chociaz czasami bysmy chcialy inaczej

Marzenixx z penoscia masz racje ze najlepiej sie kochac caly czas i nic nie wyliczac bo to gorzej stresuje ale po stracie dzidzi chcialo by sie zajsc w ciaze jak najszybciej i prubuje sie wszystkich sposobow na szybka ciaze to tak dziala nasz podswiadomosc chociaz czasami bysmy chcialy inaczej
rozumiem o czym mowisz... moja bliska kolezanka poronila w listopadzie i strasznie to przezyla... bała sie kolejnej ciąży ze cos bedzie nie tak... próbowala nie myslec o tym i o tym ze chcialaby miec znowu dzidzie, bala sie... ale kochali sie z mezem bez stresu nie wyliczajac kompletnie nic... i w marcu ponownie zaszla w ciąże, a teraz ma śliczna córeczkę Julkę.:-) takze i wam sie uda...napewno!!:tak::-D

Kochana PRZYPUSZCZALNIE w czwartek. Zaznaczam przypuszczalnie!

Nie słucham go, ale mnie ten brzuszek też denerwuje:-(
Niestety mam figurę po kobitkach z obu rodzin - jabłuszko. Tłuszczyk osadza sie na brzuszku, szczególnie tak w okolicach lekko pod linią pępka. Przeszkadza to przy spodniach, pas w nich często jest za ciasny. Jak się postaram to znajdę spodnie takie ślicznie opinające moja naprawdę niedużą pupę - mam wąskie biodra i to mnie trochę ratuje, ale najgorzej jest jak się najem. Guziki rozpinać:szok:

JA TEZ TAK MAM, JESTEM OGOLNIE SZCZUPLA A BRZUCH MAM WIELGASNY :szok: WYGLADAM JAK 5 MIESIAC CIAZY MUROWANY :sorry2:
ALE U MNIE TO PODOBNO OD PCO, BO PRZY TEJ CHOROBIE TLUSZCZYK GROMADZI SIE GLOWNIE NA BRZUCHU :wściekła/y:

Ja ci mówię mam jakieś dobre przeczucia w stosunku do Ciebie + metfromax;-)
Namieszałam usg mam dopiero w czwartek ale nastawiam się na bezowulacyjny cykl, jakoś tak czuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

KINGUS NIE MOW TAK, ZOBACZYSZ ZE DO CZWARTKU TO JUZ BEDZIESZ PO PIEKNEJ OWULCE :tak: NIE WOLNO TAK SMUTNO MYSLEC, NUUUU NUUUU NUUUU ;-)

A JA DZISIAJ CZUJE SIE STRASZNIE :szok: BOL GLOWY, MDLOSCI, CZESTE SIUSIU,BRAK APETYTU, UROJONA CIAZA CZY CO ? :angry:

JA TEZ TAK MAM, JESTEM OGOLNIE SZCZUPLA A BRZUCH MAM WIELGASNY :szok: WYGLADAM JAK 5 MIESIAC CIAZY MUROWANY :sorry2:
ALE U MNIE TO PODOBNO OD PCO, BO PRZY TEJ CHOROBIE TLUSZCZYK GROMADZI SIE GLOWNIE NA BRZUCHU :wściekła/y:

A JA DZISIAJ CZUJE SIE STRASZNIE :szok: BOL GLOWY, MDLOSCI, CZESTE SIUSIU,BRAK APETYTU, UROJONA CIAZA CZY CO ? :angry:

a moze to nie urojona ciąża co?? :tak::tak::-D

reklama
Witajcie dziewczyny wieczorkiem:-):-):-)

Wlasnie skonczylam czytac wasze posty ponad 10stron, jak zawsze:-D:-D

A ja bym nauczyła się robić takie ciuszki na szydełku, że młode mamusie by czekały w kolejce po śliczne ubranko dla swojego dzidziusia. Umiem robić a w ciąży by był czas na to............
Ale marzenia:happy:
No i na naukę języka bym poszła, może angielski, a niemiecki i rosyjski bym pod szlifowała.

Swietne marzenia, ktore napewno mozna spelnic :tak::-)Moja mama kiedys uczyla mnie robic na drutach, spodobalo mi sie to:tak:niestety zapomnialam juz, bo dawno tego nie robilam. Acha i na szydelku tez kiedys umialam....:tak:Fajna sprawa.

oj tez bym poszła na takie zwolnienie, juz mam plany nauki języków, robienie zdjęć..etc...

Ja duzo mysle o tym co bede robic na macierzynskim:tak:

wlasnie chodzi o to ze jest jedna sypialnia - 7 osobowa, i wszystkie lozka zajete, wiec sama rozumiesz...

Tak jak dziewczyny juz pisaly sa inne miejsca niz sypialnia a jesli sie bardzo chce to bez problemow od razu sie je znajduje:tak::-D:tak:

....powiedzial ze widzi dosyc duzy pęcherzyk i prawdopodobnie jest to pecherzyk owulacyjny i prawdopodobnie powinien peknąc za dwa-trzy dni czyli dosyc wczesnie powiedzial jak na cykle 31-dniowe, no a przeciez ostatnio mialam 29 dni:confused: chyba sobie suwaczek przestawie:confused: no wkazdym razie w piatek ide znowu na monitoring zobaczyc czy to rzeczywiscie owulacja :tak: tak pozatym to wszystko ok:tak: zadnych badan mi narazie nie kazal robic powiedzial ze za wszesnie :tak: wiec jestem dobrej mysli:-) ......

To super, ze wszystko u Ciebie oki;-);-)

....A tak w ogóle wyczytałam wczoraj, że gdyby każda kobieta miała zrobione przed rozpoczęciem starań podstawowe badania hormonów, antyciał i badanie partnera, można by było uniknąć wielu przykrych sytuacji leczenia pogłębiającej sie już trudności z zapłodnieniem ze względu na wiek

To prawda:tak:Gdybym mogla cofnac czas to zrobilabym najpierw wszystkie badania i moj maz tez:tak:Ale powiem szczerze, ze nigdy bym nie pomyslala, ze bede miec problemy w zajsciu w ciaze - robilam cytologie regularnie, badalam piersi, cykle raczej mam regularne - to wszystko powodowalo, ze myslalam, ze jest oki. Nawet lekaz rok temu powiedzial, ''cytotogia ok i nie widze zadnych przeciwskazan w zajsciu w ciaze'':tak:a tu 5 m-c staranek sie zaczal:tak:

...Mam pytanko czy u ktorejs z was przed okresem pojawia sie brazowe plamienie bo ja mam tak od okolo 6 cykli

Ja mam tak od momentu jak staramy sie o dzidziusia czyli 5 m-cy, ale na ok 7-9dni przed @. Nie wiem dokladnie czego to moze byc przyczyna, ale dziewczyny na forum poradzily mi zbadac sobie progesteron, wiec i Tobie radze:tak:Podobno sie robi ok 21dc - w zaleznosci jak dlugi masz cykl:tak:Nie jestem dokladnie pewna. :-(
A jak dlugo sie staracie?

...trzeba zaraz po @ sie starac bo juz nie raz sie dowiedzialam ze ktos przy cyklach 28 czy 29 dniowych mial owulacje miedzy 8 a 10 dc. .....

Ja tak mialam w tym cyklu co starsznie mnie zaskoczylo, ale testy i sluz to potwierdzily.Wiem Marzenixx, ze i ty tak prawdopodobnie masz w tym cyklu:-) Tak czasem bywa, ze wszystko sie przesuwa:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry