reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Myfa80 ja chyba też będę robić sobie sama soczek z buraków i marchewki :tak: sokowirówkę mam :-). He he ten sok Hortex mi znowu nie smakuje, a kupiłam wczoraj 3 kartoniki więc jakoś je przeboleje :-D.

reklama
Witam!!!
Tyle napisalam i mi sie skasowalo!!!!
Wlasnie odpoczywam w lozku po obuadku moj m oglada tv ale pewnie zaraz do mnie dolaczy.
Jak wstalam przed 11 to swiecilo sloneczko a teraz leje okropny deszcz:-(a mielismy sobie zrobic mala wycieczke w gory zeby zobaczyc pierwszy raz snieg w tym roku.Ode mnie z podworka fajnie widac zasnierzone szczyty:-).

Magmil rano zauwazylam nowe rozstepy kolo pepka-CALKIEM GRATIS!!!!!!!
Maniulka super sen mialas,juz chyba bardzo Ci sie chce slodkiego:nerd:
Agusia moj brzuchol tez jest rano twardy jak kamien.
Nika ola ma racje nie kazda kobieta ma dlugi i ciezki porod,moze akurat Ty bedziesz miala latwy.
Ja juz chyba nie boje sie porodu tylko tego czt sobie poradze po porodzie.

Moj maly caly czas kopie mnie po zebrach i sie rozpycha az brzuch mam kwadratowy.dzis w nocy jak wstalam na siku to potem tez zasnac nie moglam dzidzia szalala strasznie:-D:-D:-D

Eh przy porodzie to jest jakos tak zupełnie inaczej. Ma sie tyle energii adrenalinę na takim poziomie, że lepiej się to znosi... zresztą o porodzie nie ma co myśleć, rozważać i się trząść - jak będzie i jaki będzie taki będzie. Efektem jest to, że jest dzidzia i tylko to się liczy:-). To "tylko" kilka godzin co to jest w porównaniu z całym życiem, maleństwa czy naszym? trzeba myśleć optymistycznie, i skupiać się na tym na co ma sie wpływ;-)

Fajne nastawienie masz i przyznaję rację .
Nie ma co gdybać ...
... już nie mogę się doczekać jak będziemy codziennie czytały nowe wieści że któraś urodziła :tak:

Nika dziewczyny mają rację nie ma co się bać :tak: ćwicz mięśnie Kegla może dzięki temu poród minie szybciej :tak:. Ale nawet jeżeli poród będzie trwał kilkanaście godzin to za to potem jaka radość z zobaczenia dziecka ;-) ja już też nie mogę doczekać aż ją zobaczę i przytulę, a termin mamy podobny :-)

a ja sobie obiecuje że obejrzę, żeby poćwiczyć oddechy bo ze względu na szyjkę chodzę tylko na wykłady a tam nic na temat radzenia sobie fizycznie podczas porodu nie ma :-( więc mam nadzieję że tak uzupełnię moja edukację, choć to już mój drugi raz, ale to chyba nie jest jak z jazdą na rowerze? Jak myślicie?

Poza tym jutro mam wizytę i gin-ki i ma mi odstawić leki, a od kilku dni brzuch mnie tak ciągnie, że ledwo chodzę (najwięcej mam problemów ze wstawaniem) i nie wiem jak to będzie bez, boję się że się rozsypię za szybko :zawstydzona/y: No i to moje USG wyczekiwane będę jutro załatwiać... Proszę trzymajcie kciuki, żebym się nie musiała wykłócać:baffled:

Firehead a dlaczego masz się wykłócać o USG ?? troszkę nie rozumiem... :baffled:
to trzymam kciuki za udana wizytę i odstawienie tabl. :-)

reklama
Firehead trzymam kciuki :-) a wykłócać pewnie dlatego że niektórzy lekarze nie są zwolennikami robienia za często usg :baffled: mam nadzieję że Ci zrobi :-). U mnie w szkole rodzenia przyszła kobieta która już rodziła i mówiła że nic nie pamięta (jak się oddycha) ale już po chwili wszystko się jej przypomniało, więc Tobie też pewnie się wszystko szybko przypomni :tak:

Do góry