reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Hej Laski :-)

Wpadłam się przywitać. Mam nadzieję że miałyście udany weekendzik :-)

kasiulek - słońce Ty moje, co to za jakaś maniana z tym testem i betką?? Los czasem bywa okrutny i potrafi sobie z nas zakpić. Cholera no. Co teraz? Lekarz, beta, kolejny test?? Chciałabym Ci jakoś pomóc :-( Nie będę Cie nakręcać że to może jednak fasolka bo jeżeli nie to tylko bardziej Cie to zaboli. Główka do góry, idzie wiosna a wtedy to już wysyp fasoleczek będzie że ho ho :-)

elfa - :-D:-D:-D jak poszleliście to może może ..... :-)

ola85 - witaj i nie przejmuj się tabsami, często i gesto po nich się szybciej zachodzi niż jak sie wcale nie brało. Ja od 3 lat nic nie biorę, wcześniej pół roku plastry. W ciąży niestety nie jestem ale pocieszam się że właściwie to nigdy się z M nie staraliśmy i dopiero jakiś czas temu zaczeliśmy. Tak więc, tabsy czy bez nich - różnicy nie ma.

Dziewczynki, jedno pytanko: czy w czasie @ używacie podpasek czy tamponów?? Może to głupie pytanie ale czy ma to jakieś znaczenie czego używamy???

reklama
shenkoka no moja ginka mi kiedyś powiedziała że zawsze są jakieś za i przeciw ale ona jest za podpaskami. Ja też w sumie używam jak Ty tamponów ale teraz staram się jednak używać podpasek chociaż ich nie cierpię. Tak na logikę to w czasie okresu to wszystko się tam oczyszcza i powinno wyleźć a tampon chyba nie wszystko wchłania. Nie chcę tu pisać dosłownie bo to raczej niezbyt przyjemne.

Hej Laski :-)

Wpadłam się przywitać. Mam nadzieję że miałyście udany weekendzik :-)

kasiulek - słońce Ty moje, co to za jakaś maniana z tym testem i betką?? Los czasem bywa okrutny i potrafi sobie z nas zakpić. Cholera no. Co teraz? Lekarz, beta, kolejny test?? Chciałabym Ci jakoś pomóc :-( Nie będę Cie nakręcać że to może jednak fasolka bo jeżeli nie to tylko bardziej Cie to zaboli. Główka do góry, idzie wiosna a wtedy to już wysyp fasoleczek będzie że ho ho :-)

elfa - :-D:-D:-D jak poszleliście to może może ..... :-)

ola85 - witaj i nie przejmuj się tabsami, często i gesto po nich się szybciej zachodzi niż jak sie wcale nie brało. Ja od 3 lat nic nie biorę, wcześniej pół roku plastry. W ciąży niestety nie jestem ale pocieszam się że właściwie to nigdy się z M nie staraliśmy i dopiero jakiś czas temu zaczeliśmy. Tak więc, tabsy czy bez nich - różnicy nie ma.

Dziewczynki, jedno pytanko: czy w czasie @ używacie podpasek czy tamponów?? Może to głupie pytanie ale czy ma to jakieś znaczenie czego używamy???

Jak byłam młodsza- brzmie jak stara baba- mam na myśli 15-18 lat na początku okresu używałam podpasek a na koniec tamponów, obecnie przy moich sztucznych @ tylko podpasek- jakoś tak poprostu- sama wybierz w czym czujesz się najwygodniej

Ola - no mi właśnie nie o wygodę chodzi (wolę tampony) ale o to co jest tak naprawdę dla nas zdrowsze

Ostatnia edycja:
ola - no mi właśnie nie o wygodę chodzi (wolę tampony) ale o to co jest tak naprawdę dla nas zdrowsze

Moim zdaniem z podpaskami jest tak samo jak i tamponami, należy zmieniać często- nie z przesadą- przemywać przed założeniem czystej/ego, naczytałam się masy artkułów, że tampony nie działają jak korek tylko gąbka, więc osobiście im ufam. Pozdrowinka

reklama
A ja wróciłam- bo naczytałam się o konflikcie serologicznym i zgłupiałam- z tego co zrozumiałam to jak matka na Rh - to moze byc problem, wiem że dotyczy on grupy krwi dziecka. U mnie wjaśnie tak jest ja mam A Rh- a M ma A Rh+ - czy ktoś zna się na tym- plis o pomoc

Ostatnia edycja:
Do góry