reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

trzeba nim dobrze kręcić przy smarowaniu - to nie boli maluszka.

o w mordę :szok:
a ja myślałam, że tylko dobrze i dokładnie smarować we wszystkich zakamarkach.
myślałam, że nie za bardzo tym kikutem można manewrować
icon_puk.gif

reklama
my dziś werandowanie zaczęliśmy, małej chyba się podobało :tak: ale tez miała otwarta buźkę :sorry2: muszę jakąś czapeczkę dokupić, bo te co mam jakieś takie dużawe się wydaja i mam wrażenie, że uszy nie sa dobrze zakryte :dry:

kikut nam dziś odpadł!! :-) Aga_q - my ten kikut "podnosiliśmy" i pod spód też laliśmy spirytus!

a mała wciąż ma te krostki na szyi :-( i na bu żce przy uszach nowe sie pojawiły :-( wyglądaja na potówki, ale może to coś innego? kurcze, trzeci dzień w krochmalu kapanie nie wiele pomaga :dry::-(
a do tego na jednym pośladku, od strony bioderka jakies krostki tez wyszły, nie wiem czy to od pieluchy czy co :confused: kurcze, zawsze musi coś się pojawić nowego :dry::-(

Nam kikutek odpadł wczoraj i pępuszek śliczny jak się patrzy, jeszcze parę razy przemyję i będzie suuuperrr!!!W niedzielę mam zamiar wyjść na spacerek- mam nadzieję ,że pogoda dopisze:-D:-D:-DMłoda też ma pare krostek na buźce, ze trzy, ale połozna powiedziała że jest ok.

my dziś werandowanie zaczęliśmy, małej chyba się podobało :tak: ale tez miała otwarta buźkę :sorry2: muszę jakąś czapeczkę dokupić, bo te co mam jakieś takie dużawe się wydaja i mam wrażenie, że uszy nie sa dobrze zakryte :dry:

kikut nam dziś odpadł!! :-) Aga_q - my ten kikut "podnosiliśmy" i pod spód też laliśmy spirytus!

a mała wciąż ma te krostki na szyi :-( i na bu żce przy uszach nowe sie pojawiły :-( wyglądaja na potówki, ale może to coś innego? kurcze, trzeci dzień w krochmalu kapanie nie wiele pomaga :dry::-(
a do tego na jednym pośladku, od strony bioderka jakies krostki tez wyszły, nie wiem czy to od pieluchy czy co :confused: kurcze, zawsze musi coś się pojawić nowego :dry::-(

my tez dzisiaj werandowanie...15min..akurat zdążyłam pranie zawiesić..ale Młody był bardzo zadowolony...czapkę mam z H&M 0-3 i qrcza duża tez jest..ale chyba mniejszej już nie kupię...

co do chrostek to u nas również są..troszkę na czole..no i na pupusi dzisiaj się pojawiły...ale doktorka powiedziała żeby się nie martwić..

mnie sie udało kupic mniejsza czapke bo nasza tez okazała sie za duza- kupiłam w małym osiedlowym sklepiku bo w lwpszych juz kolekcje wiosenne;-)
Mamjakty z tego co piszesz to faktycznie wygąda na potówki- przemywaj tym spir co masz do pepka powinny zejsc i w domu nie ubieraj za ciepło - opewno grzejecie ostro z powodu młej...

właśnie Madzia o to chodzi, że nie grzejemy jakoś za specjalnie. Mała jest normalnie ubrana - body i pajacyk, a temperatura ok 20 stopni, to chyba nie jest dużo, no nie?

mamjakty no nie dużo .. u mnie tez temp. ok 20 stopni a mała ma jakas wysypke.. idziemy dzisiaj do lekarza.. ale mysle ze ja cos zjadłam nie tak bo juz jej dzisiaj znika!
Czapke mam polarową i pasuje idealnie na mała:tak:
a dzisiaj zaliczyliśmy już pierwszy spacerek.. 15 minut ale jest;-)

reklama
Mamjakty potówki to pewnie na szyjce- przy karmieniu dzieci czesto sie pocą... a N abuzi i pupie to albo wynik hormonów albo jakis wykwit alergiczny najprawdopodobniej cos zjadłas..

Do góry